reklama

šošovicová polievka vs. kyslá smotana

chrapka , 09. 02. 2010 - 14:06

reklama

ahojte žienky, potrebujem poradiť - ako robíte kyslé polievky - šošovicová, fazuľová - skúsila som s kyslou smotanou ale ostávajú mi tam "biele utopence" - nerozpustená smotana. Poradíte čo s tým? Vďaka:-)

Pozrite si aj


reklama


reklama

Iwa, Ut, 09. 02. 2010 - 14:12

ja si kyslú smotanu "rozhabarkujem" vidličkou v miske s trochou polievky a až potom to vlejem do hrnca, necham 2-3 minútky prevriet a je to.

Chobotnička, Ut, 09. 02. 2010 - 14:15

Rozmiešam kyslú smotanu predtým , ako ju dám do polievky s trochou mlieka a polievka je potom hladká. Alebo dávam aj sladkú a potom na tanieri pridám do polievky trochu octu. :-)

fantika, Ut, 09. 02. 2010 - 14:15

ja daavam sladkuu smotanu nie kysluu..a z nej sa utopence nerobia..(giggle)

fidorka, Ut, 09. 02. 2010 - 14:20

ja do kyslých mliečnych polievok kyslú smotanu nedávam,buď dávam plnotučné mlieko a bez smotany,alebo sladkú smotanu,alebo šľahačkovú,ale väčšinou len s tým mliekom.
Keď dávam kyslú smotanu do polievky,tak len do takej,ktorá sa mixuje,tie zrazené hrčky mi tam vadia.

chrapka, Ut, 09. 02. 2010 - 14:21

ďakujem za rady, idem loviť utopencov a "pučiť" nech to trochu vyzerá (rofl)

mikve, Ut, 09. 02. 2010 - 15:01

Hrcky z kyslej smotany v polievke nebudu ak do smotany primiesame trocha sody bikarbony (sun)

adus, Ut, 09. 02. 2010 - 15:03

Rozhabarkovať s trochou polievky tiež nemusí byť zlé, toto nemám odskúšané, ale čo mňa babky a mamka učili - a to platí nie iba pre kyslú smotanu, ale pre akúkoľvek, ktorú dávam či už do polievky alebo do prívarku - rozhabarkovať s trochou hladkej múky - stačí malá lyžička.
No a ešte, tá polievka, do ktorej to pridávam musí poriadne vrieť - prv, než vlejem, vytiahnem plameň na max, počkám chvíľu, kým začne zase poriadne vrieť a potom vlievať smotanu s troškou múky (takto to robím napríklad aj pri paprikáši, sviečkovej,...)

georgina, Ut, 09. 02. 2010 - 16:49

Presne takto to učila mama aj mňa - aj to tak robím a žiadni utopenci sa nekonajú (y) (y) (y).

helus72, Ut, 09. 02. 2010 - 16:45

Ja dávam sladkú a dokysľujem po prevretí octom;-)

mamka Danka, Ut, 09. 02. 2010 - 18:38

Ja robím tak že keď je fazula,šošovica alebo hríby podla toho čo varím uvarené vlejem do hrnca mlieko,zvlášť rozharbujem smotanu na varenie alebo šlahačku s trochou mlieka a dve až tri PL hl.múky opraženej na sucho to vlejem za stáleho miešania do vriacej polievky,ešte povarím kým polievka nezačne bublať.Hrniec s polievkou vložím do studenej vody a keď je trochu vychladnutá pridávam ocot za stáleho miešania aby sa nezrazila.A je krásna krémová.Aj mńa to takto učila moja mama.(flower) (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama