reklama

Vianočná kapustnica - rada

deja , 06. 12. 2014 - 22:30

reklama

Dobrý večer všetkým,

priznám sa, že som sa sem prihlásila kvôli prosbe o radu ohľadom vianočnej kapustnice. Nechcela som tento príspevok písať do tortičiek, sem sa snáď hodí lepšie.
Takže tu je moja prosba o radu.Včera sme mali z práce predvianočné posedenie pri kapustnici, ktorá mi veľmi chutila. Len málokedy z kuchyne prezradia recept a tak ste ma napadli vy, že možno poradíte. Kapustnica mala sladkokyslú chuť. Na nete som však nikde v receptoch nenašla, že by sa kapustnica prisládzala. Tak teraz neviem, ak by som do nej dala kryštálový cukor či to s tým nepokazím. Nerada by som na Vianoce experimentovala, ale na druhej strane tá kapustnica bola fantastická. Neviem si predstaviť ako inak získať takú sladkokyslú chuť. Ďakujem, ak sa niekto nájde čo poradí.

Denisa /deja z artmamy a z tortičiek/

Pozrite si aj


reklama


reklama

púpavienka, So, 06. 12. 2014 - 23:06

Ja si myslím že kapusta bola premytá a teda menej kyslá a trochu cukru mohlo byť, ja aj do segedínskeho gulášu trochu dávam.

dasa_, Ne, 07. 12. 2014 - 07:03

a neboli v nej sušené slivky?

staronova (bez overenia), Ne, 07. 12. 2014 - 08:43

Aj ja pridávam trocha kryšt. cukru. Samozrejme treba pomaly pridávať. Odložím si aj trochu z vody, v ktorej som premývala kapustu, pre prípad keby bola polievka zase málo kyslá.... (sun)

deja, Ne, 07. 12. 2014 - 09:31

Vďaka za odpovede, Daška slivky som tam nevidela, tiež som rozmýšľala, že oni dajú sladkú chuť, ale to by ich tam muselo byť neúrekom, ale skúsim to s tým cukrom po troškách, aj odložiť vodu z premývanej kapustnice nie je zlý nápad. Trocha som sa aj bála, že ma tu vysmejete, že sa pýtam na takú hlúposť ako nejaká 16-ročná. Keď robím normálnu kapustu ako prílohu, tak to mi príde samozrejmé, že upálim karamel a potom dusím kapustu. :-) (flower) (flower) (flower)

púpavienka, Ne, 07. 12. 2014 - 12:52

(sun) Myslím že na vyváženosť chute trošku cukru do kyslého ju umocní.
Ja do každej smotanovej omáčky dám trošku cukru ale aj do tatarskej omáčky.

Dzeny, Ne, 07. 12. 2014 - 22:26

Prečo by sme ťa vysmiali? Myslím si, že je to regulérna otázka:) Bohužiaľ, poradiť neviem, ja mám rada kapustnicu kyslú, čo až uši vykrúca:)) Ale viem presne o akej chuti hovoríš, takže pridať cukor a slivky je úplne v poriadku:)

Lusky, Po, 08. 12. 2014 - 09:45

Ja kapustu nepremývam, moji chlapi chcú kyslejšiu a dávam tiež kryštálový cukor, jednu lyžicu, nie plnú, je potom super. :-)

Tangy, Po, 08. 12. 2014 - 10:12

Pri tvojej otazke mi hned napadli slivky. Ja neprisladzam, dokonca ani nepremyvam a napriek kyslosti tam tie slivky vzdy pridaju taku tu sladkastu chut.

ja_hodka, Po, 08. 12. 2014 - 15:27

Dávam sušené slivky a hrozienka, tiež do sklovita upraženú cibuľu. Všetky tri ingrediencie dodajú sladkosť. Tie slivky si tam vidieť nemusela, ja ich tiež na tanier neservírujem. Cukor dávajú v reštauráciách, kde chcú ušetriť, to sušené ovocie je drahšie. Ale podľa mňa tam dodáva okrem sladkej, aj inú špecifickú chuť. Zvlášť slivky.

deja, Ut, 09. 12. 2014 - 19:53

Dievčatá ste zlaté, no a pre Margori - dnes sme sa bavili o kapustnici s kolegyňou a tá mi povedala presne čo margori napísala a to: "cukor do kyslej kapusty umocní jej chuť". Ostala som na ňu pozerať, no ale toto si mi mohla povedať hneď, že dávaš aj cukor do kapustnice a ona zasa pozerala na mňa - pretože pre ňu je to samozrejmosť. :-)
Tak som zvedavá dievčatá-potom napíšem aká kapustnica bola. Určite nebude taká ako z reštaurácie, ale snáď sa jej bude aspoň trocha chuťovo podobať.

Vlamonka, Ut, 09. 12. 2014 - 21:31

ja davam cukor do vsetkeho , dusim maso, pridam lyzicku cukru , aj do kapustnice , polievok .......

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama