reklama

Čokoládovo - višňový koláčik

Pridal/a Kamila dňa 30. 05. 2016 - 16:12 - Recepty Kamila
Čokoládovo - višňový koláčik, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Výborný koláčik na štýl schwarzwaldskej torty.

Ingrediencie
  Korpus:
150 gramov maslo
200 gramov horká čokoláda
4 kusov vajce
1 hrnček trstinový cukor
200 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
4 polievkové lyžice kakao
250 millilitrov kyslá smotana
1 plechovka višňový kompót
Dokončenie:
1 kus Zlatý klas
370 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus

Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakao. Všetko spolu zľahka spojíme aj s kyslou smotanou. Hmotu,  rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na hmotu rovnomerne rozložíme scedené višne z kompótu, alebo čerstvé odkôstkované višne, trochu ich zatlačíme do cesta  a pečieme pri teplote cca 190°C cca 30 minút. Necháme vychladnúť.

Dokončenie

K šťave z kompótu dolejeme vodu do cca 450ml a so zlatým klasom uvaríme "želé" hmotu. Ešte horúcu ju rozotrieme na korpus a necháme dôkladne vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a rozotrieme na vychladené želé. (Ja som bola netrpezlivá, moja šľahačka bola preto kus rozpačitá. Hambím sa) Vrch posypeme strúhanou čokoládou, pokial ju skôr nezjete, ako ja, alebo kakaom. Úsmev

Doplňujúce poznámky

Moja verzia bola bezlepková, namiesto 200g múky som použila 160g bezlepkovej múky a jeden zlatý klas.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ut, 31. 05. 2016 - 10:19

Vyzerá to dobreÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama