reklama

Dobošky

Pridal/a melisa dňa 01. 04. 2013 - 15:11 - Recepty melisa
Dobošky, Zákusky, recept, melisa

melisa | Dobošky


reklama

Dobošky patria medzi tradičné recepty, ktoré všetkým chutia. Chutný čokoládový krém nanesený v tenkej vrstve medzi plátkami cesta.

Ingrediencie
15 kusov vajce
20 polievkové lyžice kryštálový cukor
20 polievkové lyžice polohrubá múka
5 polievkové lyžice voda
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
500 millilitrov mlieko
5 polievkové lyžice polohrubá múka
500 gramov maslo
300 gramov práškový cukor
100 gramov kakao
Poleva:
100 gramov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: 3 bielky vyšľaháme so 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, vodu a 4 PL polohrubej múky zmiešanej s trochou prášku do pečiva. Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.

Plnka: 500 ml mlieka uvaríme s 5 PL polohrubej múky na hustú kašu /múku si najskôr rozmiešame asi v polovici mlieka/ a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a kakao. Plnku rozdelíme na 4 časti, trochu si odložíme na povrch.

Dokončenie: Postupne naplníme všetky piškóty, zaťažíme asi na 2 hodiny, natrieme povrch zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom pokrájame na úhľadné rezy.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama