reklama

Fantastické višňovo - makové rezy

Pridal/a Kamila dňa 23. 02. 2016 - 18:29 - Recepty Kamila
Fantastické višňovo - makové rezy, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostup na ozaj výborný makovo - višňový smotanový koláčik, dokonca bez múky. Zamilovala som sa do tejto kombinácie. Úsmev

Ingrediencie
Maková piškóta:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
200 gramov mletý mak
1⁄2 balík prášok do pečiva
Ovocná náplň:
1 kus višňový džem
1 kus višňový kompót
1 1⁄2 balíky tortové želé
Smotanová náplň:
360 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mascarpone
1 kus vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva. (Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku a pridať 3 PL múky.) Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 190°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme višňovým, alebo iným tmavým lekvárom. Naň poukladáme scedené višne.

Višňová náplň:

Do šťavy z kompótu dolejeme vodu do objemu 750 ml. Zahustíme želé pripraveným podľa návodu na obale. Je jedno aké želé použijete, ale ustriehnite si na aký objem tekutiny je. Inak ešte stále nie som preborník na želé, ani po 15 minútach mi nezačalo tuhnúť, tak som ho opatrne po troche liala na korpus, tam už tuhlo. (Ak nie ste kamaráti so želé, možete šťavu zahustiť dvoma zlatými klasmi rozmiešanými v troche vody, uvaríme ovocnú kašu, do ktorej v závere pridáme višne a ešte teplé rozotrieme na korpus.)

Smotanový krém:

Po dôkladnom stuhnutí želé vyšľaháme šľahačku s mascarpone a vanilkovým cukrom. Ten rozotrieme na ovocné želé. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Doplňujúce poznámky

Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 150 g mletého maku,  a pridať 3-4 PL múky aj bezlepkovej

Ovocnú náplň môžete zahustiť aj Zlatým klasom na cca 750ml tekutiny, treba 2 zlaté klasy, len už "želé" nebude číre.

Mascarpone môžete v smotanovej náplni nahradiť jemným tvarohom.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama