reklama

Fantastický ovocno-smotanový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 07. 07. 2016 - 16:59 - Recepty Kamila
Fantastický ovocno-smotanový zákusok, Zákusky, recept, Kamila

Kamila, Fantastický ovocno-smotanový zákusok


reklama

Recept s fotopostupom na ozaj božský, svieži, ľahký koláčik s jogurtom, kyslou smotanou a drobným letným ovocím (maliny, višne, ríbezle). Recept je na menší plech, pri veľkom plechu navýšte dávku o polovicu.

Ingrediencie
Korpus:
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Smotanová náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
250 millilitrov kyslá smotana
125 millilitrov biely jogurt
2 čajové lyžičky práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
6 plátky želatína
250 gramov drobné ovocie
Dokončenie:
2 balíky číre želé
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 kus citrónová šťava
250 gramov drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus

Vajíčka rozdelíme. Bielka s cukrom vyšľaháme sneh. Krátko zašľaháme po jednom žltku a už len ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. (môžete použiť celozrnú špaldovú múku, alebo bezlepkovú s oboma mám dobré skúsenosti)

Hmotu rozotrieme do malého hranatého plechu, alebo väčšej tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po upečení vyberieme, dáme dole papier na pečenie, a necháme vychladnúť.

Smotanová náplň

Zloženie môžete obmieňať podľa zásob v chladničke. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom. Zľahka k nej primiešame jogurt a smotanu. Zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale.

Kyslá smotana a jogurt, by mali chvíľu postáť pri izbovej teplote. Do smotanovej náplne pridáme očistené a umyté ovocie, veľmi zľahka premiešame a rozotrieme na korpus. Dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Dokončenie

Podľa návodu na obale pripravíme číre želé, akurát do vody pridáme citrónovú šťavu. Kým želé chladne, pripravíme si ďalšiu várku ovocia, ktoré rovnomerne rozložíme na smotanovú náplň.

Ovocie zalejeme vlažným želé a koláčik dáme na pár hodín ešte stuhnúť do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Použila som menší plech, ak chcete piecť na veľkom plechu odporúčam zvýšiť dávkovanie. Toto by bolo vhodne aj do väčšej tortovej formy.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Št, 07. 07. 2016 - 18:11

tak tieto ľahké krémy nesklamú. Vynikajúce. a vyzerá to celé super ÁnoÁno

Kamila, Pi, 08. 07. 2016 - 08:56

Veru tie krémy sú skvelé, inak mám stále pocit, že cez noc v chladničke stuhnú aj bez želatíny. Úsmev

dasa_, Pi, 08. 07. 2016 - 11:15

máš pravdu, tiež robím rôzne variacie na túto tému a bývam lenivá hľadať a robiť želatinu.

zvonilka, Št, 07. 07. 2016 - 22:59

Vyzera vyborneVyplazený jazyk,mnam,zajtra idem robit podobny len korpus bude spaldovo-celozrnny,milujem taketo kolaceÁno

Kamila, Pi, 08. 07. 2016 - 08:55

Piškótové cesto je skvelé, múky tam nejde veľa, takže je skveé aj s bezlepkovou múkou, aj celozrnou, predtým som stále používala. A najlepšie na ňom je , že múka sa da úplne nahradiť kokosom, orechmi, kakaom, makom .... Úsmev

púpavienka, Pi, 08. 07. 2016 - 11:56

Toto je klasika, milujem to aj ked nie vždy robím so želatinou, vyzerá skvelo, chutí skvelo. Veľmi rada robím podobný ale iba s tvarohom a jogurtom či smotanou. Nejako sa snažím bez šľahačky. Ked budem robiť ten s tvarohom hodim postup.

Kamila, Pi, 08. 07. 2016 - 13:28

Vyhoda slahacky je akurat, ze spravi objem ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama