reklama

Jahodové kocky

Pridal/a melisa dňa 01. 06. 2014 - 19:04 - Recepty melisa
Jahodové kocky, Zákusky, recept, melisa

melisa


reklama

Výborný, svieži jahodový zákusok.

Ingrediencie
4 kusov vajce
200 gramov kryštálový cukor
200 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
100 millilitrov voda
100 millilitrov olej
1 polievková lyžica kakao
1 hrnček jahody čerstvé
150 gramov kryštálový cukor
1 balík Zlatý klas
1 balík jahodový puding
500 millilitrov voda
250 gramov maslo
50 gramov čokoládová poleva
500 gramov jahody čerstvé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

Z vychladnutej piškóty stiahneme vrchnú vrstvu, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

Z vychladnutej piškóty stiahneme vrchnú vrstvu, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama