reklama

Krémeš trochu inak...

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 01. 11. 2015 - 17:23 - Recepty M.á.r.i.a
Krémeš trochu inak..., Zákusky, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Krémeš


reklama

Tento recept mám od super rakúskej cukrárky. Má trochu viac kalórii ale prečo niekedy nezhrešiť...Mrkám

Ingrediencie
3 kusov lístkové cesto
1 kus vanilkový puding
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 liter mlieko
2 kusov vanilkový cukor
3 polievkové lyžice rum
8 kusov plátková želatína
2 kusov smotana na šľahanie
42 dekagramov práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pláty lístkového cesta, upečieme a jeden plát rozkrájame. Ja krájam po dĺžke na 3 pásy a po šírke na pásiky asi 3 cm, ale môžete krájať aj na štvorce, ako sa komu páči.

Krém: Puding,  žĺtka a cukor uvaríme v  ½ l mlieku. Do horúceho  pudingu pridáme rum (nemusí byť), vanilínové cukre a plátky želatíny, ktorú sme nechali napučať v studenej vode asi 5 min. Dobre premiešame aby sa želatína rozpustila – už nevaríme !

Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť, občas premiešame. Ak sa niekto pýta prečo vlhkou, to aby sa nevytvorila kôrka na pudingu. Smotany na šľahanie vyšľaháme a zmiešame so studeným pudingom predtým krátko prešľahaným.

Sneh: Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom najprv za studena a potom nad parou kým sa neprichytáva na steny. Potom ešte bez pary šľaháme 10 min. Odporúčam byť trpezlivý, sneh ostane krásne lesklý a nebude kvapalnieť.

Skladanie: Lístkové cesto natrieme krémom, položíme plát cesta, natrieme snehom a navrch naukladáme nakrájané kúsky tretieho plátu. Na záver jemne posypeme práškovým cukrom.

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 02. 11. 2015 - 09:10

A ako úžasne chutíSlnko

Sissi 1, Ne, 08. 05. 2016 - 01:36
Vypadá božsky:-D
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama