Chutný zákusok.
220 | gramov | Hera |
270 | gramov | hladká múka |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
210 | gramov | práškový cukor |
4 | kusov | vajce |
2 | čajové lyžičky | kakao |
4 | kusov | jablko |
160 | gramov | mleté orechy |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | pikantný džem |
1⁄2 | kus | Cera |
1 | kus | čokoláda na varenie |
Z hery,cukru,rumu,prášku do pečiva,van.cukru,žĺtka a mlieka vymiesim cesto ktoré si rozvaľkám na cerou vymastený plech.Na cesto vylejem plnku ktorú si pripravím vymiešaním žĺtkov s cukrom,pridám nastrúhané jablká a orechy zmiešané s kakaom a práškom do pečiva a na záver jemne primiešam z bielkov vyšľahaný sneh a dám piecť na 180°C a tesne pred dopečením na cesto vylejem piškótu z 3 vajec-ingrediencie sa mi nezmestili do zoznamu,t.j.vyšľahám si 3 celé vyjcia s 3 polievkovými lyžicami pr.cukru do peny,pridám 3 poliev.lyžice polohrubej múky a 1/2 práš.do pečiva a dám dopiecť.Z vychladeného cesta dám dolu vrchnú šupku a potriem cesto pikantným džemom(marhuľový alebo ríbezľový-čím pikantnejší tým lepšie) a na vrch nalejem polevu z cery a várovej čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.