Krémový koláčik
Cesto: | ||
3 | decilitre | voda |
250 | gramov | Hera |
250 | gramov | hladká múka |
štipka | soľ | |
2 | kusov | vajce |
Plnka: | ||
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
2 | kusov | šľahačka |
2 | kusov | stužovač šľahačky |
Poleva: | ||
50 | gramov | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
200 | gramov | práškový cukor |
Postup
Cesto: Heru si rozpustíme vo vriacej vode, potom naraz do toho vsypeme múku a miešame, kým nám nevznikne hustá kaša, ktorú varíme 4-5 min za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa, počkáme 5 min.
Do tejto masy postupne zašľaháme metličkami vajíčka, jedno po druhom, až kým nevznikne hladká jemná krémová masa.
Cesto rozdelíme na 2 časti a natrieme na vodou vymytý plech / ja som pod to dala papier na pečenie /. Pečieme na 200°C asi 30 min. Prvých 15-20 minút neotvárame rúru, aby nám cesto nespľaslo.
Krém: Kryštálový cukor upálime na karamel zalejeme 3/4 l mliekom a bez miešania necháme rozpustiť. Do zvyšného mlieka dáme Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho karamelového mlieka a uvaríme hustý puding.
Za občasného miešania necháme vychladiť. Keď vychladne, zašľaháme do pudingu maslo, natrieme na vychladnutý plát. Na puding rozotrieme šľahačky vyšľahané zo stužovačom do tuha a na to položíme druhý plát.
Poleva: Kryštálový cukor upálime na karamel a zalejeme mliekom, necháme rozpustiť a potom pomaly primiešavame práškový cukor. S teplou polevou polejeme vrch koláča / keď to schladne, tak to stuhne /.
Prajem Vám dobrú chuť !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.