reklama

Celiakia

Ewina , 23. 04. 2012 - 11:21

reklama

Dobrý deň,
pred pár dňami mi zistili celiakiu, čiže citlivosť na lepok. Nechutia mi veľmi tie výrobky z bezlepkovej múky, tak sa chcem opýtať či je vhodná aj špaldová múka. Kúpila som si chlebík z pekárne a nie polotovar v tescu a veľmi mi chutí. Na obaloch nebolo nič písané, že obsahuje lepok ale pre istotu si to chcem overiť.
Ďakujem za pomoc:-) :-)


reklama


reklama

Janula, Po, 23. 04. 2012 - 12:39

Ahoj, špaldová múka obsahuje lepok a preto nie je vhodná pre celiatikov.

ehlana, Po, 23. 04. 2012 - 12:42

Ahoj ... ja žijem s celiakiou už dva roky a bol to zo začiatku boj :-D ... Dostala som na Vianoce domácu pekáreň a je to úplne super vec. Chlebík si pečiem z hotových zmesí na chlieb pre celiatikov. Najspokojnejšia som s tými z Kauflandu .. sú chutné a dokonca tri druhy :-D. Na varenie doma používam iba bezlepkovú múku čo ale vôbec nevadí a moja rodinka si zvykla. Ak by to manžel nevedel ani nato nepríde. Halušky z bezlepkovej múky sú vynikajúce a ľahšie na trávenie. Hotové pečivo nechutí ani mne a tak som si vyhrnula rukávy a začala experimentovať a zatiaľ mi to aj vychádza (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) . Špaldová múka je celozrná čiže asi nie je vhodná ... ja ju nepoužívam. Našťastie je na trhu dostatok výrobkov ... Tauris dokonca vyrába mäsové výrobky bezlepkové :-D . Držím palce pri ochutnávaní bezlepkových potravín (rofl)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama