Bioživot, bude aj pokračovanie? Rada si doplním svoje vedomosti. Aj recepty by som prijala.(sun) (sun) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bioživot, bude aj pokračovanie? Rada si doplním svoje vedomosti. Aj recepty by som prijala.(sun) (sun) (sun)
Tie receptíky by ozaj neboli zlé(y) ja síce nejaké mám, lebo semo/tamo máme radi takéto, ale rada by som si doplnila recepty-to je moje hobby(sun)
Áno Delli bude aj pokračovanie, kde si objasníme bližšie a konkretnejšie pôsobenie rôznych potravín vrámci možností. A recepty sú s tým prepojené a niektoré maškty mám aj nafotené.
Už sa teším...ako si doplním dalšie vedomosti a kuchárku o fajnééé recepty....no hor sa nato pokračovanie Bioživot...:-) (flower)
Naše zdravie je podmienené kvalitou našej krvi, ktorá vyživuje všetky orgány. Na skladbu krvi prirodzene pôsobia duchovné, myšlienkové a rozumové pôsobenie človeka, skladba stravy (jedlo, tekutiny), stav prostredia (ovzdušie, zvuky) a veľa iného (príroda, umenie, architektúra), ktoré môžu v krátkodobej alebo i dlhodobej účinnosti pôsobiť na krvotvorbu podporne alebo deštruktívne.
A teraz si objasníme skladbu stravy pôsobiacu podporne na krvotvorbu.
Tekutiny ich prevažnú časť tvorí pramenitá voda, bylinkové, obilné nápoje, zeleninové a ovocné šťavy.
Jedlo pozostáva z potravín stáročiami overených, ktorých obsah účinných látok ako aj využiteľnej energie je veľký, bez chemických a technologických úprav. Základ tvoria celozrné obiloviny ako napríklad pšenica, špalda, ryža natural, pohanka, ovos, jačmeň, pšeno alebo z nich vyrobené kaše, cestoviny, vločky a múky.
Ďalšiu časť tvorí zelenina varená,surová a fermentovaná (kvasená), kvalitné bielkoviny rastlinného aj živočišného pôvodu. Rastlinné bielkoviny sa nachádzajú v strukovinách (fazuľa, hrach, cícer, sója a výrobkoch z nich nátierky, tofu, tempeh, natto),v zelenine,v ovocí aj obilninách (sejtan). Živočišné bielkoviny (mäso, mlieko) vhodne kombinovať. Až na konci sú ostatné pochutiny i tie majú byť kvalitné orechy, semená, slané a sladké pochutiny z celozrných obilovín sladené sladmi a sirupmi z obilia.
Skladba, pomer potravín sa má prispôsobovať podľa individuálnych potrieb jednotlivca. Doplňujúcou alternatívou sú potravinové doplnky (chlorella, mladý jačmeň a iné) prírodného charakteru.