k tej pohanke: ja ju varim niekoľko minút a potom ju necham pod pokrievkou, perinou a pod. dojsť 20 min. a je vždy makká.
o varenej mrkve som ešte nepočula také niečo. akurát viem, že mrkva opečená a podusená na cibuli má navyše niektoré cenné látky ako surová mrkva, ktorú tak rada chrúmem po večeroch.
my sme to kedysi s naparovaním riešili tak, že som sa s dcérou posadila do detského stanu aj s kamilkami (ledva sme sa vmačkali - nohy von) a hrali sme sa a zároveň naparovali. môžeš použiť aj aromalampu príp. pridaj ešte soľnú lampu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako to tu tak sledujem, vela maminiek sa stravuje zdravo a jedna z takychto zdravych a netradicnych potravin je pohanka. Neviete mi poradit, ako ju pripravovat a do coho ju davat? Ja ju pridavam len do zeleninoveho cevabcici a varim ju aj 20 minut, hoci na obale je napisane 5, ale po 5 min. sa mi to zda este take tvrde. Na nete som aj nejake recepty nasla, ale rada by som vedela, ci mate aj odskusane a ako vam to chuti. A pravdupovediac, varim rada, ale nemusi to trvat 2 hodiny...
+ este jedna otazka - pocula som, ze varena mrkva je zla na pecen a ze ju poskodzuje takym sposobom ako alkohol. Viete o tom nieco blizsie/ presnejsie? Lebo ja pouzivam varenu mrkvu velmi casto a myslela som, ze je to zdrave.
+ este dalsia otazka. Doktorka mi poradila, ze mam maleho naparovat nad kamilkami. Ale donutte male dietatko stat nad horucou parou - nemozne! Mate nejake nahradne riesenie?
Uz koncim, lebo mam este kvanta otazok. Dakujem za rady.