Kaša z ovsených vločiek

Popis

chutné a zdravé raňajky

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas15 minút

Ingrediencie

  dve hrste ovsených vločiek
  hrozienka
  med
  škorica

Inštrukcie

Večer vodou zalejeme vločky v miske (najlepšie v keramickej). Hrozienka prekrojíme a v pohári tiež zalejeme vodou. Ráno hrozienka aj s vodou, v ktorej sa máčali, vlejeme do napučaných vločiek. Do hrnca dáme trochu vody, vložíme parák na knedle, naň postavíme misku s vločkami. Na miernom ohni necháme vodu vrieť asi desať minút, kým sa vločky prehrejú. Občas premiešame. Do kaše nakoniec pridáme lyžičku medu (viac netreba, z namočených hrozienok sa uvoľní cukor). Nakoniec posypeme škoricou. Možné obmeny - do kaše nastrúhať jabĺčko, alebo rozpučiť banán, alebo pridať strúhaný kokos, alebo pomleté orechy... Všetky variácie sú mňamkové.

Komentáre

a treba ich parit? my ich papame enem tak, "surove";-)
Eva Slnko

No, netreba, ale čítala som taký dlhý pokec o tom, čo všetko to robí - a čítalo sa to dobre.

Skúšala som to hlavne zo zvedavosti a kedže výsledok bol naozaj chutný, zostala som pri tomto spôsobe prípravy.

ja vločky varím pre mňa je parenie novika prečo nie variť?

Pri takomto spôsobe prípravy sa neničia enzýmy, minerály a vitamíny, lebo vločky neprejdú varom. Pritom sú úplne mäkké, lebo počas noci dostatočne nasajú vodu, v ktorej sú namočené.

dakujem geo uz som skusila aj len tak dlhsie namocene a veru dali sa Mrkám zasa som o krok mudrejsia Tlieskam

ÚsmevSlnkoSlnkoSlnko

poznám, poznám, chuťovka nečakaná Mrkám

Ja som sa naučila jesť ovsenú kašu aj na slano.
To vám je dobrotaaaaaa.

napríklad:
s udusenou cibuľkou a pórom
s bryndzou
so šampiónmi

MrkámÁno

Na slano? Hmmm, to znie dobreeee, vyskúšam Áno . Ďakujem KvietokKvietokKvietok

Nooo, to by ma zaujímalo. Lebo ja vločky iba rozmiešané v bielom jogurte a ak chcem maškrtu, tak si tam pridám za lyžičku kakaového prášku. Len nech to neni sladké Vyplazený jazyk

Iné recepty


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.