Recept s fotopostupom na celkom zdravú dobrotu z jabĺk bez múky a cukru.
250 | gramov | ovsené vločky |
50 | gramov | orechy |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1 | polievková lyžica | med |
4 | kusov | jablko |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
Na panvici rotopíme kokosový olej, pridáme med a necháme ho krátko skramelizovat. Pridáme ovsené vločky a krátko opražíme. 2/3 ešte teplých vločiek rozotrieme na dno malej formy vystlanej papierom na pečenie, zľahka utlačíme. Vločky pekne "stuhnú."
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok a nastrúhame nahrubo. Krátko ich podusíme, dochutíme škoricou.Necháme trochu vychladnút a rozotrieme ich na ovsené vločky, šťavu, ktorú jablká pri dusení pustili nemusíte dávať, ale môžete. Koláčik bude šťavnatejší.
Zvyšné vločky krátko zohrejeme, pridáme k nim nasekané orechy a môžeme pridať trochu medu. Zmes rovnomerne nasypeme na vrstvu jablk. Ja som koláčik dala schladiť do chladničky, ale tuším najlepší by bol teplý. V každom prípade bol výborný ja na druhý deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.