Recept s foto postupom na rýchly letný obed, alebo večeru.
3 | kusov | vajce |
200 | gramov | zelená fazuľka |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | maslo | |
mleté korenie | ||
soľ | ||
pažítka |
Čerstvú fazuľku umyjeme, očistíme, nakrájame a vo vriacej slanej vode varíme cca 10 minút. Mrazené asi stačí tiež len krátko obvariť, možno aj nad parou. Zcedíme ich.
Paradajky umyjeme, prekrojíme, na polovicu. Umytú pažitku nakrájame na jemno. Vajíčka rozbijeme do misky.
Na rozpálenej panvici roztopíme trochu masla. Vajíčka v miske prešľaháme vidličkou, pridáme soľ a korenie. Na masle krátko opečieme fazuľku, stačí minúta a zalejeme vajíčkom. Počkáme nejakych 15 sekúnd a zaľahka zopár ťahmi premiešame. Pridáme paradajky prekrojené na polovicu, nakrájanú pažitku a môžeme posypať strúhaným syrom. Uberieme plameň, ohrev, panvicu prikryjeme a pomaly opekáme cca 5minút. Zospodu by nemala byť omeleta spečená zvrchu surová. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
dasa_
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
Rýchly syrový pagáčik doplnený výraznou chuťou medvedieho cesnaku. Ideálne rýchle slané pohostenie, výborne chutí aj k polievke.