reklama

Zapečený baklažán s cukinou v paradajkovej omáčke

Pridal/a Kamila dňa 13. 01. 2016 - 15:56 - Recepty Kamila
Zapečený baklažán s cukinou v paradajkovej omáčke, Zdravé recepty, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na opäť inú a veľmi chutnú kombináciu cukiny s baklažánom.

Ingrediencie
1 kus baklažán
2 kusov cuketa
100 gramov cherry paradajky
400 gramov pasírované paradajky
1 kus cibuľa
4 strúčiky cesnak
3 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica med
100 gramov mozzarella
  trocha soľ
  trocha bazalka
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cukinu, baklažán umyjeme a nakrájam na kocky. Nezvyknem sa hrať so solením a sušením šťavy, ktorú baklažán pustí. Zeleninu posolíme , trochu okoreníme, polejeme olivovým olejom, premiešame a dáme zapiecť na cc 20 min, pri teplote cca 210°C.

Cibuľu, cesnak očistíme, nakrájame na jemno a opečieme chvíľu na olivovom oleji. Pridáme lúpané, prekrojené paradajky, pasírované paradajky, lyžicu medu, soľ, čierne korenie a bazalku. Premiešame a chvíľu necháme odpariť vodu, zhustnúť. Kľudne môžete experimentovať.

Zapečenú zeleninu prelejeme paradajkovou omáčkou, posypeme strúhanou mozzarellou a dáme ešte na 10 minút zapiecť.

Doplňujúce poznámky

Je to chutné samo o sebe aj bez prílohy, ale ak prílohu treba, tak môžete podávať kus kus, quinou aj zemiaky.  V rámci delenej stravy je ideálny zeleninový šalát, pre väčších hladošov aj mäso ...Úsmev

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Lenka R, Št, 14. 01. 2016 - 09:17

Tak toto vyzerá naozaj super TlieskamTlieskamSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama