reklama

Zeleninový špíz

Pridal/a Kamila dňa 30. 12. 2015 - 18:09 - Recepty Kamila
Zeleninový špíz, Zdravé recepty, recept, Kamila

Kamila | Zeleninový špíz


reklama

Recept s fotopostupom na chutný zdravý obed.

Ingrediencie
1 kus cukina
2 kusov baklažán
3 kusov paprika hrubostenná
200 gramov cherry paradajky
3 kusov cibuľa
Zálievka:
4 polievkové lyžice citrónová šťava
4 polievkové lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha čierne korenie
100 gramov syr
  bylinky
  rozmarín
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cukinu umyjeme, ak nie je stopercentná, očistíme a nakrájame na menšie kúsky vhodné na napichovanie. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok, a opäť nakrájame na kúsku vhodné na napichovanie, to isté spravíme s umytým baklažánom. Cherry paradajky umyjeme a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu vložíme do väčšej misky.

Na zálievku zmiešame citrónovú šťavu, olej, soľ, korenie, bylinky, prepasírovaný cesnak a zalejeme ňou zeleninu. Necháme chvíľu postáť.

Zeleninu napichujeme striedavo na špajdle, kým neminieme všetku. Nám vystačila na 16 menších špízov, dva pekáče ako sú na fotke. Ak máte menej stravníkov, stačí vám menšie množstvo zeleninu. Toto množstvo by mohlo zasýtiť 4-5 stravníkov.

Špízy ukladáme na vymastený pekáč, podlejem ich trochou vody a pečieme pri teplote cca 230°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Okraje zeleniny by mali chytiť tmavší nádych. tesne pred dopečením môžete zeleninu posypať nahrubo postrúhaným syrom, nemusíte a dáme na malú chvíľu zapiecť.

Podávame so zeleninovým šalátom, ono je to dosť sýte a ozaj výborné.

Výnos
16 špizov
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama