Nejaký čas som bola bezlaktózová a bezlepková a vtedy som si všetko nosila so sebou. Do hotela som síce nahlásila diétu, ale aj tak som si vzala so sebou všetko, čo sa dalo. Nespoľahla som sa na hotel a dobre som urobila. Minimálne na Slovensku to bola bieda, ale možno sa to medzičasom zlepšilo, ale ja by som osobne neriskovala, že ti dajú "kóšer" stravu. Zažila som aj také, že cestoviny predsa nie sú múka... To je ako keď medzi vegetariánskymi jedlami v jedálnom lístku nájdeš vyprážaný syr so šunkou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ktoré máte bezlepkovú, bezlaktózovú dietu ..., prípadne niekto z rodiny, ako fungujete so stravou na dovolenke v hoteli?
Hlásite také pred nástupomu hotelu vopred, má to zmysel? Nosíte si vlastný chlieb? Ten chlieb mi príde asi ako najmenší problém. Je veľa prirodzene bezlepkových jedál, ktoré si na raňajky viem dať. Síce veľa ako veľa, syr, vajíčko v rôznej úprave a zeleninu. Problém pri večeri je, že na rôzne upravené mäso sa už musím dotazovať sprostredkovane u kuchára.
Zatiaľ moja skúsenosť siaha na dva slovenské hotely, dosť rôznej kvality ale stretla som sa vždy s ochotou. V jednom som dokonca dostala aj bezlepkový chlieb, v druhom zase šéfkuchár nepoužíval múku skoro vôbec.
Horšie to bude asi odkomunikovať na dovolenke v Rakusku, ja antitalent na jazyky. (blush) Prvá reakcia hotela bola, že oni nemôžu zabezpečovať všetky diéty ...To je jasne, že si mám doniesť vlastné jedlo... :-O Snáď mali na mysli len ten chlieb, inak si zbytočne platím za stravu.
A to ani nehovorím ako sa bude stravovať naše najmladšie dieťa, ktoré stále odmieta tuhú stravu. Už sa smejem, že dôjdem do jedálne s mixérom, sitkom ... Drahý zahlásil, že on pri nás sedieť nebude. (blush)