Skanzeny na Slovensku
Zoznam skanzenov a múzeí v prírode na Slovensku

 

Vianočné recepty

Zdravé recepty
Overené recepty na zdravšie a chutné varenie aj pečenie.

 

Neviete čo dnes uvariť?
Inšpirujte sa bohatou zbierkou receptov na každodenné varenie.

 

Kam s deťmi za zvieratkami
Zoznam zoo, zveroparkov a kontaktných zoo

Ako na lečo? Nebojte sa experimentovať. Aj lečo môže byť zaujímavé

Pre niekoho je lečo čisto zeleninová záležitosť, iný by ho nezjedol bez vajec alebo klobásy. Lečo je výborný základ pod mäso, pridáva sa do guláša. Jednoducho, využijete ho na mnoho spôsobov. Pozbierali sme recepty na lečo, s lečom, inšpirované lečom.

Diskusie Naničmama.sk: 

Talianske koláče si nájdu svoje miesto aj na slovenskom stole

Talianska kuchyňa nie sú len pizza a cestoviny. Vďaka naničmamám, ktoré odvážne bádajú v zahraničnej kuchyni, máme peknú zbierku talianskych dezertov. Niektoré sa podobajú na to, čo poznáme z našich zemepisných šírok, iné zaváňajú exotikou trochu viac.

Diskusie Naničmama.sk: 

Piraň - starobylé mestečko na pobreží Slovinska

Po desiatich rokoch sme sa vrátili k Jadranu. Poznávanie severnej Európy sme vymenili za slnko a teplejšie more.

Morské oko - perla na východe Slovenska

Možno ste to už zažili aj vy. Veľakrát ste tam boli, však to už poznáte, a zrazu je to niečo úplne iné, neskutočné, výnimočné a čarovné ... 

Zavárame zeleninu: ako usušiť paradajky, pripraviť ajvar či uskladniť cesnak?

Komu sa nelení, tomu sa zelení a kto v lete zavarí, v zime ako keby našiel. 

Diskusie Naničmama.sk: 

Desať letných šalátov, ktoré prekvapia

Aj obyčajný šalát môžete premeniť na netradičné hlavné jedlo. Stačí pridať mierne neočakávané ingrediencie ako sú mak, granátové jablko, orechy, jedlé kvietky, či zvýrazniť chuť cesnakom, cibuľkou alebo inými aromatickými potravinami. 

Diskusie Naničmama.sk: 

Recepty s cuketou: špagety, placky, polievky, koláče

Cuketa je dokonalá zelenina. Pripraviť sa z nej dá takmer každý druh jedla. Dá sa zapiecť, udusiť, vypražiť, pridať ju môžete do šalátov aj koláčov, podávať ako predjedlo, hlavné jedlo alebo prílohu. 

Diskusie Naničmama.sk: 

Prázdniny v Ríme

Dnes chcem písať len a len o Ríme. O tom, čo mi dal, čo mi vzal, o tom ako ho mám rada. Nemilujem ho – lebo tento cit si nechávam len na dve mestá. Na moje rodné a na jedno miesto v Rakúsku v okolí Salzburgu.

Rím ľúbim. A vidím to tak, že sa doň budem vracať zas a zas, kým budem živá.

Možno aj pre tie drobné vhodené do fontány di Trevi pred asi miliónom rokov.

Ako na lečo? Nebojte sa experimentovať. Aj lečo môže byť zaujímavé

Pre niekoho je lečo čisto zeleninová záležitosť, iný by ho nezjedol bez vajec alebo klobásy. Lečo je výborný základ pod mäso, pridáva sa do guláša. Jednoducho, využijete ho na mnoho spôsobov. Pozbierali sme recepty na lečo, s lečom, inšpirované lečom.

Diskusie Naničmama.sk: 

Talianske koláče si nájdu svoje miesto aj na slovenskom stole

Talianska kuchyňa nie sú len pizza a cestoviny. Vďaka naničmamám, ktoré odvážne bádajú v zahraničnej kuchyni, máme peknú zbierku talianskych dezertov. Niektoré sa podobajú na to, čo poznáme z našich zemepisných šírok, iné zaváňajú exotikou trochu viac.

Diskusie Naničmama.sk: 

Piraň - starobylé mestečko na pobreží Slovinska

Po desiatich rokoch sme sa vrátili k Jadranu. Poznávanie severnej Európy sme vymenili za slnko a teplejšie more.

Morské oko - perla na východe Slovenska

Možno ste to už zažili aj vy. Veľakrát ste tam boli, však to už poznáte, a zrazu je to niečo úplne iné, neskutočné, výnimočné a čarovné ... 

Zavárame zeleninu: ako usušiť paradajky, pripraviť ajvar či uskladniť cesnak?

Komu sa nelení, tomu sa zelení a kto v lete zavarí, v zime ako keby našiel. 

Diskusie Naničmama.sk: 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok