Kváskové žemle

Popis

Moje kvásky "Špaldík" a "Ražník" sa úpenlivo na mňa pozerajú z chladničky, no tak som im vyhovela a piekla som...

Kváskové žemle - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
3 hod, 30 minút

Ingrediencie

kvások
150gramovvlažná oda
150gramovšpaldová celozrnná hladká múka
20gramovštartér
ostatné suroviny
80gramovjemné ovsené vločky
80gramovkukuričná múka
240gramovšpaldová hladká múka
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicesoľ
1decilitervlažná voda

Inštrukcie

Suroviny na kvások špaldový vymiešame a necháme 9-12 hod. odpočíať ( robila som večer ). Ráno nezabudnúť odobrať na ďalšie použitie a dať do chladničky.

Všetky suroviny spolu vypracujeme na vláčne a pružné cesto - vodu prilievame podľa potreby. Cesto som nechala v miske kiske 2 hod. kysnúť. Potom rozdelím na 6 ronakých častní, vytvarujem na žemličky a poukladám do formy alebo na plech s papierom. Nechám kysnúť ešte 30 - 45 min. Potriem vajíčkom a dám piecť do vyhriatej rúry na 200 st. Pečiem priližne 20 - 30 min.

Postup: 

Kváskové žemle - recept postup 1
Kváskové žemle - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzerajú krásne. Určite vyskúšam. Koľko je 20 g štartéra? Je to cca 1 PL? Nechce sa mi to vážiť:DDD

Áno taká poriadna alebo daj 1 1/2. PL aj múky môžeš kombinovať
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.