Kváskový špaldovoražný chlieb

Pridal/a stardollb

Veľmi chutný kváskový chlieb, skúšala som viaceré, ale tento sa vždy podaril a bol úžasný.

Kváskový špaldovoražný chlieb - recept
Porcie
kus
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

120gramovražná múka
120gramovteplá voda
1polievková lyžicakvások

Inštrukcie

Múku, vodu, kvások zmiešame, prikryjeme a necháme pri izbovej teplote 9 - 12 hodín /chystám si to večer/.

Ráno odoberiem 2 pol. lyžice /odložím do chladničky v uzavretej fľaši na druhý raz/.

Do zvyšku pridám 380 g špaldovej múky, 180 g teplej vody, 1 - 2 čaj. lyžičky soli. Môžeme pridať rascu, sezam, ľan. semienka...

Zamiesime a necháme prikryté 3 hodiny odpočívať - každú hodinu premiesime.

Po troch hodinách preložíme do ošatky vysypanej múkou, prikryjeme a necháme 1,5 - 3 hodiny kysnúť.

Potom vyklopíme na papier na pečenie a dáme na horúci plech do rúry vyhriatej na 240 °C. Pečieme 10 minút, potom stiahneme teplotu na 180 °C a pečieme cca 20 minút.

Postup: 

Kváskový špaldovoražný chlieb - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok