reklama

Poraďte mi prosím Vás

gabika126 , 17. 12. 2008 - 23:39

reklama

Ahojte dievčatá..Nemožem spať..riešim obrovský problém hádam už od septembra..Mám 6ročnú dcérku,ktorá je prváčkou..v školke chodila na balet,aj keď nie je tanečný tip,dala som ju,aby mala nejakú aktivitu,pretože patrí medzi živé a bystré deti a potrebovala som ju niečím zamestnať..chodievala aj na flautu..ale teraz vstáva každý deň o 6:30 a v pondelok má okrem školy teóriu z flauty,v stredu balet,vo štvrok po škole teóriu,cvičenie,spev (na ktorý ju bez mojho súhlasu zapísala svokra-lebo aj ona spieva a vobec neberie ohľad na to,že malá nemá na spev a chodieva tam s plačom)a v piatok výtvarnú,ktorú zbožňuje a musím sa pochváliť,že jej vydali pohľadnicu,ktorú navrhla..dnes mali vianočný koncert a samozrejme po ňom som si vypočula od svokričky hodinový monológ,aká je malá zlá,rozmaznaná,musím s ňu niečo robiť atď..a keď som jej zahlásila,že malá od januára oknčí aj balet,aj spev..ostanej je flauta a výtvarná,tak nasledovalo to isté..poraďte čo mám robiť?..myslím si,že má dosť v škole a nechcem,aby prišla o detstvo,hračky..ale už teraz bidím,že budem maŤ brutálny problém to presadiť..


reklama


reklama

eva m, St, 17. 12. 2008 - 23:49

gabika, kto je mama dievcatka - ty alebo svokra?
suhlasim s tebou, treba vybrat len tie aktivity, ktore dcerku bavia a chodi tam rada. Myslim, ze 2 kruzky su pre 6 rocne dievcatko tak akurat.
Svokra nema preco o tychto veciach rozhodovat a ja ti drzim palce, aby si si vedela presadit to, na co mas pravo ty. Ozaj a co na to tvoj muz?
Eva (sun)

Mortisa24, Št, 18. 12. 2008 - 14:36

evuska m zase s tebou musim suhlasit...niesi ty nahodou moja mama? ona sa tiez vola eva....:-P

eva m, Št, 18. 12. 2008 - 18:21

veruze nie, moja dcera ma 10 rokov a momentalne ju zaujimaju uplne ine temy:-)
Eva (sun)

adapek, St, 17. 12. 2008 - 23:50

Ty si jej mama a ty vieš odhadnúť potreby a možnosti svojho dieťaťa. Nie svokra.Kľudne ju odhlás z toho, keď malá s tým súhlasí. Problém nastane ak manžel nebude stáť pri tebe.
Držím palce.

adapek, St, 17. 12. 2008 - 23:51

Ha, ha Evi, bola som o sekundu pomalšia. Máme úplne rovnaký názor.(sun)

eva m, Št, 18. 12. 2008 - 00:07

(flower) (flower)
Eva (sun)

magic, St, 17. 12. 2008 - 23:53

tak asi sa so svokrou pohadas, ale stoj za tym, ze mala tam chodit nebude a hotovo. detstvo nema byt otrocina. je sice pekne, ked je dieta zamestnane rozumnymi vecami a nie je z neho dieta ulice s klucom na krku, ale zase kazdy den nieco a ziaden oddych (vsak napriklad hru na flaute treba trenovat stale), tak to zase nie.
radsej nech sa naplno venuje tomu co ju fakt bavi - vytvarke. mozno to niekam dotiahne. naco by sa trapila s tym, na co nema nadanie. len by jej klesalo sebavedomie, ze nedosahuje uroven spoluziakov.

gabika126, Št, 18. 12. 2008 - 00:05

Ďakujem vám..som z toho tak hotová,že mám vážne slzy na krajíčku..mám rovnaký názor ako Vy,ale niekedy si myslím,že svokra to robí shcválne..Búra všetko,čo si myslím ja,len aby mi dokázala,že aj tak poseriem výchovu svojich detí,pretože nemože prehltnú to,že sú skvelé..a manžela mi je úprimne ľu´to..mne zavolá dvadsaťkrát po sebe,ak nesúhlasím z jej názorom a jemu aj viackrát..kým som bola mladšia,som nedokázala protirečiť.ale teraz nepustím..držte mi palce..

manny, Št, 18. 12. 2008 - 00:02

Gabi akoze budes mat problem? Ved je to tvoja dcera nie a ty vies co je pre nu dobre.Povedz dcerke nech sa vyjadri co chce ona a ked ju nebavi spev a chodi tam s placom ako sa na to mozes pozerat?Moja dcera ma 6 kruzkov a z jedneho chodi domov az o 21.30 ale ju to bavi,miluje to.Spytaj sa jej co chce ona,co by ju bavilo.Kreslenie to je fajn a je v tom sikulka ako pises,ale nikdy mi svokra a ani moja mama ani nikto iny nekazal co ma robit a comu sa venovat.Povedz darahej svokricke ze ju "prosis" aby sa nestarala ale ze ty si to rozmaznane dievcatko vychovavas dobre a ze si nemyslis ze je zla, a ak si to mysli ona je to jej vec ale ty si stoj za svojim.(hug)

gabika126, Št, 18. 12. 2008 - 00:10

Vieš,je to na zbláznenie..dokáže my vytočiť do nepríčetosti tým,že kade chodí,všade počúva,aká je malá "zlá" a zaujímavé je,že ja počúvam zo všadiaľ pochvaly..čo myslíte má to oznámiť hneď zajtra,alebo počkať kým prejdú sviatky..ibaže dusiť to v sebe,bude na vybuchnutie:-)))

manny, Št, 18. 12. 2008 - 00:22

Gabi presne ti rozumiem co citis ,moja svokra mi donedavna burala vsetko co som si vybudovala,davala mi najavo ze iba ona vie vsetko najlepsie a ze ja som hlupa,nezodpovedna a o detoch hlavne svojich nic neviem.Drzala som to v sebe aj ja a skoro som sa s toho zcvokla.Vsetko som robila zle aj to ze som zobrala deti k moru bolo zle.Ved ja to decko tyram tym ze som ho zobrala tak daleko.Ale ta moja to tiez rozpravala kade tade,az som sa to dozvedela od ludi ako na mna kyda.Tak som sa jedneho dna nahnevala a "Trosku"som sa s nou porozpravala.Spytala som sa jej co proti mne ma a co odomna chce.A kopec ineho ale hlavne je odvtedy je to ovela lepsie a vieme sa aj porozpravat.Do deti mi uz nekeca vobec,vzdy plati to co poviem ja!!!!! A ty to v sebe nedus,ziadne take okamzite s tym von a povedz to kludne ale rázne aby vedela ze je to tvoje rozhodnutie a nemenné.Tvoja dcera nie je zla!!!Je to uzasne dieta!!!A to jej povedz.Drzim palce:-) (flower) (hug)

gabika126, Št, 18. 12. 2008 - 00:40

Ďakujem..dnes jej to oznámim,ale už teraz viem,že malá bude "zlá" a ja ešte "horšia"..niekedy mám až vražedné úmysly:-))-žartujem..len neviem pochopiť,prečo to robí..aj moji rodičia sú straí rodičia,ale moja mamy do výchovy nezasahuje nikdy a "žabky" ju milujú..problém je však v tom,že moji rodičia sú ešte zamestnaní a keďže ja pracujem na zmeny,niekdy som na ˇu odkázaná..snažím sa,aby to bolo minimálne,ale niekedy sa inak vážne nedá..potom si ale myslí,že má právo rozhodovať o všetkom..

manny, Št, 18. 12. 2008 - 00:57

Vies koho mi pripominas? mna pred par tyzdnami tu na NM.;-) Dievcata mi tu velmi pomohli aby som sa dkazala postavit aj samotnemu satanovy ak to bude potrebne.Nech je mala v jej ociach zla ale ty vies ze to tak nie je.A to hovori svokra aj pred nou ze je zla? Chapem aj to ze si odkazana na nu,ale ty nie si! Ja som svokre povedala." Moja zlata neviem co som vam spravila nikdy som sa k vam zle nechovala,jedine zle slovo som vam nepovedala,vas syn je so mnou stastny uz skoro 12rokov a ak vam ide o stastie syna mali by ste sa z toho tesit,a nie ma ohovarat a hadzat na mna spinu. Ked nezmenite svoje spravanie ku mne tak nas tu u vas vidite naposledy a ked budete chciet vidite vnucky budete musiet prist k nam a kto vie ci budem chciet byt doma" Ty len pekne povedz svokre ze ked nechce varovat vnucku samozrejme s tvojimi podmienkami zozenies si opatrovatelku.Alebo sa niekoho spytaj,niekto ti predsa pomoze a postras ju ze uz nemusi malu varovavat,ked je taka zla a rozmaznana.Myslim ze svokra sa umravni;-).Verim ze ma vnucku rada ale problem nema s nou ale s tebou a cez malu si to odbavuje.A tak musis na nu aj ist.Drzim palce a daj vediet ako si dopadla(hug)

eva m, Št, 18. 12. 2008 - 00:11

(y)
nevidim dovod, preco by mi svokra mala cokolvek vypravat do takychto veci.
Ale aj moji rodicia respektuju, ze mama som ja a otec je moj muz a my svoje deti pozname najlepsie. URCITE sa pytaj na nazor svojej dcery. Kruzok ma byt pre jej radost, nie na trapenie.
DRZIM TI PALCE!!!
Eva (sun)

magic, Št, 18. 12. 2008 - 00:24

povedz jej to teraz, ak to ty nevies vydrzat. sviatky budes mat tym pokazene tak ci tak. ci to budes v sebe dusit, alebo sa otvorene pohadate.
a ze je rozmaznana... tak takto by som chcela mat dieta rozmaznane aj ja - ze je sikovne a chvalia ho.

gabika126, Št, 18. 12. 2008 - 00:41

Viem,že nie je..poznám ju a nikdy s ňou nemám žiadny problém..ďakujem vám dievčatá..pomohlo mi to,nyozaj a zajtra si postavím hlavu ja:-))

elin, Št, 18. 12. 2008 - 00:47

gabika,

hlavne si ujasni, co vlastne chces svokre povedat, skor, nez sa do toho pustis. Je pre teba ovela lepsie, ked si uvedomis, ze ti svokra "keca" do vsetkeho len preto, ze na istej urovni si jej to "dovolila". Bolo to tvoje rozhodnutie, skusila si si, co to obnasa, teraz uz ti nevyhovuje, mas pravo (a vlastne v takom pripade aj povinnost) ho zmenit. Nenechaj do toho zbytocne zasahovat vsakovake emocie, prosto po dohode s dcerou (a pripadne manzelom) svokre jednoducho a strucne oznam, ze dcera s baletom a spevom konci. Pravdepodobne sa bude stvat - ale na to ma zas pravo ona, tvojim pravom je uplne to odignorovat, nie si zodpovedna za to, ako sa s tym vyrovna...

... a cim skor to povies, tym viac casu jej das, aby to do Vianoc "rozdychala" ;-) ...

... drzim palce a zelam vela odvahy a pokoja...

lydusha (bez overenia), Št, 18. 12. 2008 - 07:17

Suhlasim s Elin i ked sa pytam, preco vlastne tvoja svokra organizuje vas zivot? Teda hlavne vasej dcere. Nie si povinna podriadovat jej vas zivot. Vobec by som s nou nediskutovala balet, nebalet,oznaovacia veta staci... ide o tvoje dieta a ked sa svokre baletenie tak paci, nech si nan chodi sama.
A vlastne baby uz povedali vsetko, xixi
Nic sa neboj, hlavu ti neodhryzne. :-)

vyvyka, Št, 18. 12. 2008 - 07:59

Áno,treba jej to povedať,ale stručne a slušne,bez kriku a emócii,jednoducho podľa mňa sa starká cez vnučku plní svoje sny a túžby,ktoré jej zostali nesplnené.Ale to sú jej túžby a nie túžby malej.Rozhodne by som to povedala tak,že na čo ma mamlá talent,to budete podporovať a na čo nie,zbytočne ju nebudete trápiť.držím palce,ale za svoje dieťa sa oplatí bojovať.je veľká sila,ako človek kvôli dieťaťu vie zabojovať,hoci kvôli sebe nie.

cucoriedka2, Št, 18. 12. 2008 - 09:46

nečítala som to cele, ale myslím si, že ked sa dohodneš s dcerou a ta bude toho nazoru čo ty nie je čo riešit. Sice je od svokry pekné že sa zaujma, ale povedala by som od tial po tial. Už len to že ju tam zapisala bez tvojho vedomia bol dost dobrý dôvod to riešiť. ked sa bude o malu starať svokra potom bude mat pravo rozhodovat čo a ako zatial si jej mama ty a nemyslím si že si povinná jej to vysvetlovať (svokre) a obhajovať to. Zo slušnosti by som povedala, že som ju odhlasila po dohode s malou a ešte by som dodala, že mala je dosť rozumna a velka, aby si vedela určiť kam chodit chce a kam nie. Nemusí to byť s hnevom ale myslím že si treba za svojim stáť. Svokra nech si organizuje svoj čas a nie čas tvojej malej (ani tam s nou nechodí ani ju tam nevodí ani nič, tak čo sa stará?). Treba jej podakovať za snahu s milim usmevom, ale tiež jej dať na javo, že to su veci čo si budeš s dcerou riešit ty. Držím ti palce, nemáš sa čoho bat si dospela žena a matka a ked si myslíš, že to chceš inak maš na to pravo.
drž sa (y)

eva m, Št, 18. 12. 2008 - 10:12

yes, yes, yes (y) (y) (y)
Eva (sun)

Janka126, Št, 18. 12. 2008 - 19:24

Ahojte, precitala som si to tu cele a plne s vami suhlasim.(y) Ja babo sice este len cakam, ale tiez byvame so svokrovcami a myslim si, ze nemaju pravo zasahovat do vychovy. Poradit to ano, ale rozhodnutie je na rodicoch, no nie? (Zatial sa mi to hovori, ale uvidime co cas prinesie;-) )
Gabika drzim ti palce, aby to dobre dopadlo.(sun) (sun) (sun)

bettty, Pi, 19. 12. 2008 - 06:29

Gabika TY si mama malej tak rozhoduješ TY čo bude a nebude robiť. Keby svokra náhadou oponovala treba jej len povedať, že ani ty si sa nestarala do jej výchovy detí.
Vlastne ona si už svoje vychovala tak teraz je rad na iných. Nenechaj si do toho kecať.(sun)

elca, Pi, 19. 12. 2008 - 08:35

vo všetkom súhlasím s babami - vybav to Gabi a potom daj vedieť, ako to dopadlo. Držím palce (y)

lucisa, Pi, 19. 12. 2008 - 16:13

Gabi, pripájam sa k babám, ty si mama, tak ty rozhoduješ. Urob to ešet pred sviatkami, prečo by si ich mala mať pokazené práve ty? Svokra sa s tým buď vyrovná alebo bude mať pokazené sviatky ona. Držím palce(y)

mirabela, So, 20. 12. 2008 - 23:24

milá Gabi, tiež sa pripájam...dievčatá to vystihli... naozaj si svokra asi plní svoj sen, ale keďže malá nie je podľa jej predstáv nadaná a nebaví ju to...nemôže sa ňou pochváliť, tak malú ohovára...
Buď asertívna...s kľudom povedz všetko, čo si myslíš. Že máš skrátka iný názor, nechceš sa s ňou hádať, ale chceš dobro dcérke...a stoj si za tým... Daj nám vedieť, držím palec (y)

vyvyka, So, 20. 12. 2008 - 23:28

Mirabela,od veci,ale vitaj medzi nami.(sun)

malicka, Pi, 23. 01. 2009 - 21:18

dobry vecer, mam taky problem mam jeden rocneho syna zo dna na den mu ocna bulva oslala v strede, vobec sa mu nepohybuje.co to mohlo sposobit? moja lekarka mu predpisala ocne kvapky ale po tyzdni sa mu to nezlepsilo. prosim poradte, vopred dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama