reklama

Som naozaj "NA NIC MAMA"?

Alexka , 29. 12. 2008 - 18:39

reklama

No Myslim si, ze takuto otazku si nekladiem len ja vsak dievky...:-D No tak moja dcera mi minule zacala vycitat , ze proste v kuse niekam lietam . Viete mna to proste nebavi stat pri sporaku a vyvarat cely den . TO TEDA NIE. (rofl) samozrejme ze navarim obed a niekedy niejaku veceru ale ja niesom velmi dobra vo vyvarani .:D Proste niekedy si zajdem do posilky inokedy s kamoskami na kavu alebo len tak si skocim na niejake nakupy.;-) :-P A ona si mysli, ze napodobnujem niejake americke zenicky co sa vyvazaju v ruzovom sportiaku...ale to nie je pravda :-D No urcite mate podobnu skusenost tak to tu sem hodte ...(rofl) (rofl) (rofl) (giggle)


reklama


reklama

adapek, Po, 29. 12. 2008 - 19:23

Ako keby som počula svojho ex.(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
Si OK, a tvoja dcéra by mala byť na teba pyšná že má takú životaschopnú mamu, však ju nezanedbávaš nie ?

Alexka, Po, 29. 12. 2008 - 19:27

Ja ju nezanedbavam ved ja ju nadovsetko lubim je to moje zlaticko...ale niekedy vie cloveka poriadne vytocit:-D :-D

libuška, Ut, 30. 12. 2008 - 20:21

Ja tiež nemám rada varenie ( nejaký zhnusený smajlík by sa mi hodil) považujem to za obrovskú stratu času ( pol dňa sa varí, za 10 min, sa to zje, kopa špinavého riadu a čo z toho ? ) keď si pomyslím, žeby sme mohli byť spolu v prírode, čítať knihu, hrať sa spoločenské hry atď. ale deti majú radi, keď je mamina doma a je navarené a čo je horšie čím sú väčšie tým majú viacej záujmov, nič nestíhajú a najsamlepšie je keď som doma a pekne im dám papať lebo oni nestíhajú, dnes je iná doba...no katastróófa a bolo obdobie keď dcéra tiež zazerala, že akože kde sa "flákam" ... to sa utrasie.

nathaly, St, 31. 12. 2008 - 21:07

Ahoj,ja si myslím,že nikoho nezanedbávaš.
Ja som nikdy nikde nechodila,len z roboty domov,rýchlo navariť,aby bolo všetko naškrobené.
Ale pre koho?To určite?
teraz si výdem do posilky,v lete chodím každý den behať a aspoň 2-krát do týždňa idem s kolegyňou na kávu.
Prečo nie?Vypnúť psychicky.
A tak prídem z kávičky,idem do škôlky a cítim sa super.Takže...svoje dcéra a polovičky milujme naďalej
Pa.(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

Kamila, Po, 29. 12. 2008 - 19:24

Moje výbehy zväčša sprevádzajú decká jedno až štyri podľa situácie, výnimočne sa podaria aj bez nich. Dnes mám také zajčie úmysly až to bolí, ale najmladšia je dosť chorá, aj keď je momentálme jedináčikom, ostáva mi len hotel fotel.

Alexka, Po, 29. 12. 2008 - 19:29

To poznam...minule bola moja chora a to je hrozne vtedy mam proste nocnu sluzbu :D a varime cajiky a vyhadzujeme vreckovky a prekladame deku ....

Kamila, Po, 29. 12. 2008 - 23:01

Ja som dnes nakoniec usla, drahy sa uz na mna nevladal kukat a na poslednu chvilu sme dobehli s SM do kina na Mama Miu o 20:40, stalo za hriech.Maria mala premieru , ja asi siesty pokus. Nic mi nebolo uz mi je lepsie.

ivet36, Po, 29. 12. 2008 - 20:06

...viete co- to asi maju pubertalne dcery spolocne: jednoducho v ociach strnastky je zena po tridsiatke jednoducho stara...Mam doma strnastku:
Ja ked si idem nieco na nakupoch skusit- a napr. aj to, co sa paci jej, tak mi povie, ze pre mna to uz nie je - lebo som stara...
Ked som sa bavila v praci s mladsimi kolegami, zhodnotila situaciu ako "trapne"...
Pritom si ale myslim o sebe, ze vyzeram pomerne dobre:-) a chovam sa sposobilo(giggle) ...

Pamatam si, ale, ze ja som bola v jej veku na tom rovnako....
ivet;-)

Alexka, Po, 29. 12. 2008 - 20:53

no a ja mam doma trinastku a to na mne je vsetko trapne :-D :-D :-D podla nej ja proste uz aj chodim trapne...no ale ako vidim poznas to :)

eva m, Po, 29. 12. 2008 - 20:59

no to sa mam na co tesit, ja mam doma desiatku (a pol;-) ), badam jemne naznaky nadchadzajuceho obdobia;-) . Ale este som, chvalabohu, pre nu dobra, aj ked uz som zacula hlasky - no mamiiiii!!! - a pokrutenie hlavickou;-) . Mam 40 rokov a niektore mamy dcerinych kamosiek napr. 30, tak to je trosku rozdiel. Ale zatial som obstala(giggle) (giggle)
Eva (sun)

Alexka, Po, 29. 12. 2008 - 21:07

nho tak to sa priprav na to ze doma budes mat mensie peklo tak o dva roky :-D :-D :-D ae kasli na to ze mas 40 priznas si ze si nanicmama si plna zivota a tvoja dcera by mala byt hrda ze ma mamu co tu blaboce na nete :D:D

eva m, Po, 29. 12. 2008 - 21:22

vsak si to tak aj hovorim:-D , myslim, ze nie som ziadna usadena tetka a co sa tyka pristupu k zivotu, deti sa mozu spolahnut, ze tak rychlo nezostarnem:-D :-D
Eva (sun)

adus, Po, 29. 12. 2008 - 23:16

Evi, hlavu hore, z mojich 3 dievok ani jedna nemala hroznú pubertu, dokázali sme tým naozaj krásne preplávať (jasne, boli aj trucy aj oduté huby a pod. ale všetko len v rámci normy). Nakupujeme dodnes spolu, kočky vyberajú modely pre mňa (mamiii, poď so mnou ..., videla som tam krásnu sukňu pre teba - a ona vie, že aj ona niečo dostane), ja pre ne. Kedysi som ja vyberala filmy a brávala ich do kina, dnes prídu ony že mami ideme na .... - nejdeš s nami?
Neviem ako sa mi to podarilo, návod nepýtaj, ale ešte stále si k tomu sama sebe gratulujem.(giggle)

eva m, Po, 29. 12. 2008 - 23:24

skoda, ze nemas navod;-) , verim, ze aj nam sa to bude darit takto krasne.:-) .
Eva (sun)

renka, Ut, 30. 12. 2008 - 14:10

Evi presne tieto slová na napadli, keď som dočítala príspevok od Adus(giggle) joj, mne by sa v poslednej dobe fakt- hlavne na moju skoro 15-tku hodil;-)

adus, Ut, 30. 12. 2008 - 16:18

Joj, ako rada by som pomohla, ale keď tie decká sú tak odlišné (aj tie moje), že to sa snáď nedá ani keď by to mal človek ako profesiu- teória je jedna vec a život je o niečom úplne inom.
A asi je to aj čoraz zložitejšie, priznám sa, som rada že tí moji sú už "veľkí". Deti sú dne informovanejšie, múdrejšie (premúdrelejšie;-) ), do určitej miery aj samostatnejšie (možno v tom, že si vedia v mnohých situáciách poradiť aj bez rodičov, tým že majú internet, mobily, ...) A tak si aj skorej trúfnu "postaviť sa" rodičom, ukázať im - ja viem niečo čo ty nie.
Ale myslím i, že ak rodič ukáže aj ústretovosť aj (a to hlavne) trpezlivosť, tak by sa to malo dať zvládnuť.
Aj tie poznámky typu: ty tomu nerozumieš sa dajú vtipne odvrátiť replikou "tak mi to vysvetli, nech neumriem sprostá."

renka, Ut, 30. 12. 2008 - 16:39

(giggle) keď tá moja ani nemusí pusu otvoriť...stačí ten pohľad na mňa...zrovna asi pred 2 hodinami sme mali scénku...zajtra som jej povolila stráviť Sivester v meste s kamoškami, za podmienky, že si obuje čižmy (má troje)...to ste mali vidieť a počuť:-O ...že to nemyslím vážne, že všetky kamošky budú mať tenisky a ona bude jediná tráááááápna v čižmách ( a to ani nespomínam, že pred dvomi týždňami aj vďaka takémuto obliekaniu doniesli pubiši domov nejakú pliagu, z ktorej malého nemôžem stále vyliečiť-a to už dobral ATB:-( )...proste ma to už niekedy nebaví, dohadovať sa s nimi o úplne triviálnosti a zas nechcem len zakazovať a prikazovať, už som si myslela , že prichádzajú do veku (15,17), že sa bude dať s nimi aj rozumne rozprávať...

klodik, Po, 29. 12. 2008 - 23:31

Ja mám dvoch chlapcov vo veku 12 a 11 rokov.S Matúškom sa výborne nakupuje. Minule zhodnotil: maminka čierna farba ti nepristane, viac sa ti hodia veselé farby- to som si skúšala kabát...A dnes som s ním bola hrať hokej, no to bol zážitok, asi sa to aj synovi páčilo, lebo ma zo to vyobjímal a sľúbil źe nabudúce on pôjde so mnou na turistiku- aj keď to on veľmi nemusí...(sun) Ani neviem či sú moji chalani vlastne v puberte. To sú takí správňaci...Ale teda ja sa tiež nechám nahovoriť na všeličo a oni to vedia oceniť...tak dnes mi Matúško prezradil, že kôli mne odmietol aj kamaráta ktorý si chcel ísť zahrať hokej, lebo on dnes hral s maminkou...(hug)

eva m, Po, 29. 12. 2008 - 23:40

(clap) (clap)
Eva (sun)

libuška, Ut, 30. 12. 2008 - 20:06

No tí sú zlatí (sun) tuším chlapci sú "milosrdnejší" k mamám, mám syna a dcéru a mám pocit, že dievčatá sú oveľa kritickejšie - to sa ti už nehodí, na to si stará, boli časy keď som bola fakt trápna a synátor - toto tričko ti pristane mami... neplieska tá puberta oveľa viacej s babami ? ja neviem.

lobelka, Ut, 30. 12. 2008 - 22:56

Baby,
ja mam syna 11,5 a dceru 8, teraz este k tomu maleho mrnusa 2,5 mes. Myslela som, ze s malym mi bude pomahat hlavne dcera, ze to bude pre nu taka babika a pre mna pomoc. Mas to vidiet. Syn ho cicika, prebaluje, uteka k nemu, ked place, upozornuje ma, ked mi tece mlieko cez triko (giggle) , spyta sa, aky som mala den, vidi na mne, ze som unavena, kym dama sa s nim obcas pomojka, sem-tam oznami, ze sa maly pokakal :-O a to je asi tak cely prinos. Synom plieska puberta v inom zmysle - kazdu vetu zacina slovom ALE, chvilu je hrozne mudry a dospely, papuluje jedna radost a potom si strci plysaka do postele (rofl) .

darja1962, Ut, 30. 12. 2008 - 07:02

evi,skutočne sa máš na čo tešiť a čaká ťa to onedlho,lebo moja jedenástka už raz so mnou ani nechcela isť von do mesta s poznámkou"mami to chceš ísť takto oblečená,veď už nemáš 15":-O :-O :-O ???? A to neviem, čím ma prekvapí keď bude mať 14-15.

renka, Ut, 30. 12. 2008 - 16:42

...podobne, asi vo veku 11-12 rokov má dcérenka uzemnila, keď som sa chystala von..."to ideš takto oblečená do mesta?????:-O ja by som tak ani smeti nešla vyniesť"...a to som si dovtedy myslela, že chodím oblečená celkom šik(giggle) (blush)

ivet36, Po, 29. 12. 2008 - 21:21

A to je este nic oporoti tomu, co sa stalo mojej kolegyni...v nasom veku...
Jedneho dna zapotila, ze si chce dat opravit zuby a nejaku desiatku to zial bude stat... a jej synacik- tiez desiatka zapotil: Mami, naco su uz len Tebe nove zuby... ved uz Ti hadam vystacia aj tie , co mas...
ivet;-)

darja1962, Ut, 30. 12. 2008 - 07:08

Asi by som ho "zabila" pohľadom,to si zatiaľ ani môj 13ročný nedovolil.

manny, Po, 29. 12. 2008 - 21:22

Ahoj Alexka.Neviem ci si pozerala ale na temu puberta je tu vela super popisane v mojom blogu Nezodpovedna.Skus pozriet baby hodne popisali a bola aj sranda.Presne viem co mas so svojou nastkou:-)

mamika, Po, 29. 12. 2008 - 21:30

Boh môj Boh, aj ja mám doma 13-tku, ale nie je to až také zlé, až na to ochkanie, keď sme v obchode a niečo si chcem kúpiť-hlavne oblečko to je ksichtov!!! A ja sa kopec veciam "nerozumiem", "doba je iná", "mládež už teraz inak žije", "a ja sa tomu nerozumiem", "bóže to je haluzné", ale zatiaľ predýchavame, a radšej narátam do desať, lebo by som ju tĺkla ako žito.
Ale najviac sa mi páči, ako vie prísť a ospravedlniť sa, že to tak nemyslela, "chápeš mami!!!!", ale i ja sa jej viem ospravedlniť, jednoducho nám to funguje....a mám fajn vzťah!(clap) (clap)

medovka, Po, 29. 12. 2008 - 21:35

ahojte aj vy si užívate s pubertakmi ked sa chcem
k nášmu pridat a robiit opičky (rofl) čo to mami robíš
ved si taká stará:-P
a potom zapotil že sa nikdy ženit(heart)
nebude a ani deti
nechce aby sa potom trapošil a vysvetloval im čo majú
robiť a jaký on života skúsený(giggle) (giggle) (giggle)

medovka, Po, 29. 12. 2008 - 21:46

ešte by ma zaujímali rady ako to predýchavat pri
dievčatach :-O alebo budem čumet jak puk,lebo
náš tatík tvrdí že dievčatká sú lepšiealebo že vyčíňajú
viac(giggle) ona ho aj za glg(beer) vybozkáva líška jedna.

libuška, Ut, 30. 12. 2008 - 20:12

Keď to má človek doma najradšej by to občas "pozabíjal" ale keď to tu čítam, normálne sranda kniha by z toho mohla byť, tak sa dobre bavím :-D ja mám takého líškavého syna, ten to tak so mnou vie, že sa potom ani hnevať neviem, potvora jedna.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama