reklama

Predmanželský sex

georgina , 07. 08. 2008 - 14:06

reklama

Dievčatá, v poslednej dobe sa tu popretriasali rôzne kontroverzné témy, tak tiež pridám jednu :-).

Viem, že pre kresťanov je predmanželský sex tabu. Rešpektujem, nezabŕdam.

Ale nemôžem si pomôcť... Z mojich pozorovaní ľudí okolo seba (a na Naničmame som si to tiež párkrát potvrdila cez niekoľko príbehov naničmám) mi to stále vychádza tak, že by som to mladým ľuďom skôr odporúčala, ako zakazovala.

Veď keď sa človek v mladom veku vybúri a vyskúša si niekoľko vzťahov (aj mileneckých), akosi zmúdrie. Všeličo z partnerských problémov (zákonitých) potom ľahšie pochopí a často si neskôr ušetrí aj mnoho problémov. Okrem toho - skúsenosť je neprenosná. Málokto sa dokáže poučiť z cudzích chýb a veľmi mnoho ľudí si potrebuje otrieskať vlastnú hlavu, aby veci pochopili.

Samozrejme - všetko s mierou (a spoľahlivou antikoncepciou)!

Otázka však tiež je, kde je tá miera? Čo je to mladý vek - odkedy a dokedy? A koľko vzťahov? A koľko partnerov a akých?

Čo vy na to?


reklama


reklama

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 14:19

no moja nasadila si vysoku latku...
predmanzelsky sex? urcite ano, nebudeme "kupovat macku vo vreci"..akokolvek sa vam to nebude pacit, ale sex je jednou z casti manzelskej alebo partnerskej skladacky, ktora musi ako tak do seba zapadat.. inak to sposobuje problemy si myslim.
A aka je miera? Myslim, ze toto je diskutabilne. Pre kazdeho inak. Viac partnerov je lepsie v tom, ze clovek ziska nejake skusenosti a sprosto povedane - prax. Ale zas na druhej strane - partner moze riesit mnozstvo tvojich partnerov a kritizovat to. Aj ked minulost je kazdeho sukromna vec.
A od kedy? Podla vyzretosti mladeho cloveka. Kazdy sme zacali v inom veku. Niekto v 15-tich niekto v 20-tich. Kazdy ma tu svoju mieru vediet sam a kedy sa na to citi. Co sa tyka nasich deti bolo by vhodne, aby uz neboli pod zakonom, ale ustrazime ich ??? :-O

babatko88, Št, 07. 08. 2008 - 14:27

ailataN, úplne súhlasím s každým slovom, ktoré si napísala, ešte dodávam: kresťan nekresťan, teraz sa to už tak vôbec neberie, aj ja som kresťanka a do "tajov lásky" som sa dostala skôr ako som chcela (brokenheart) (nebudem rozpitvávať)... no mala som 15 rokov (giggle) , a čo!? nič na tom nie je, aj ked v podstate som bola ešte decko, ale čo, mám 22 rokov, vlastného syna a pre mamu som stále tá malá uvrešťaná bábika :-)

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 14:29

niektori su v 15 este "besne" deturence, niektori zodpovedni jedinci. Je to rozne. Poznam aj take aj take deti. Je to u kazdeho individualne. Kazdopadne na nikoho sablony platit nemozu.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 14:39

Veď ja viem, Natálka, že toto je veľmi diskutabilné :-). Ale myslím, že nezaškodí si trochu vymeniť názory aj na takúto tému.

Čo sa týka "mačky vo vreci" - plne s tebou súhlasím. Ako môžem vedieť, či to, čo mám doma, je dobré, keď nemám s čím porovnať? Keď nie hneď, tak po dvoch-piatich, či desiatich rokoch to človeku začne vŕtať v hlave. A začne špekulovať :-(. Keď sa v tej dobe v detskej izbe hrajú už zo dve-tri detičky, je to veľký problém.

Bez nejakých podrobností - mne sa tento spôsob veľmi osvedčil. Človek sa vyblbne, kým v podstate o nič nejde a potom sa zbytočne nebabre s otázkami: "Čo by bolo, keby... A ako by to bolo, keby... " a tak podobne.

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 14:46

co sa tyka muzov, ti sa podla mna bezpodmienecne musia vycvalat. Inak budu pokukovat inde aj ked uz budu v manzelstve. Bohuzial je to tak, az na zopar vynimiek. Proste musia vyskusat, objavit nieco nove, vyskusat viac zien. A aj zeny su take. A potom mozno dokazu ocenit to dobre co maju doma.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 15:00

Čo sa týka mužov - tam to, myslím, platí takmer stopercentne! Keď si chlapec "neužije", takmer vždy mu to neskôr udrie do istých častí tela a robí to problémy. Česť výnimkám (ale moc ich nebude)!

A čo sa týka žien? Veď o to ide. Panenstvo je vysoko cenené a myslím, že žiadna žena nikdy, aj keby žila 100 rokov, na svojho prvého milenca nezabudne. Bolo by skvelé, keby to šlo tak, že tento svoj "vienok" venuje tomu, s kým bude potom žiť celý život a rodiť mu deti. A ešte by navyše získala česť a slávu "ženy jedného muža."

Akurát to má, samozrejme, malý háčik. Ten červík pochybností "čo by bolo, keby..." potom straší aj v ženských hlavách.

Dobre - tak aj mladé dievčatá si sex vyskúšajú pred manželstvom a na niekoľkých "exemplároch." Ale - to už je nebezpečenstvo, že zase získajú "slávu" trochu iného druhu.

Ako z toho von?

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 15:12

uz nijako, co sa stano uz sa neodstane. Ale zevraj niekde znova nasivaju panenske blany (rofl) (rofl) (rofl) ...len neviem naco by mne zorvna bola...(rofl) (rofl) (rofl)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 15:30

Vidíííš! To by bolo riešenie! Vybláznim sa, potom si dám našiť novú panenskú blanu a "odovzdám" ju tomu "pravému"!

Akurááát...
To by chcelo veeeeľkú konšpiráciu, aby sa ten "pravý" nikdy nedozvedel o tých "bláznovstvách"!

(rofl) ;-) :-P

magic, Pi, 08. 08. 2008 - 00:05

v arabskych krajinach to takto funguje. co uz maju rodicia robit, ked potrebuju dceru vydat? bud ju pre poskvrnenu cest rodiny zabit alebo zasit a posunut dalej ako novu. (sun) len neviem, ako to berie nastavajuci. ci to vie a tvari sa, ze je to OK, alebo to pred nim uzkostlivo taja. Ale aj tak by mohol byt rad. ved vlastne dostane sen vacsiny chlapov: skusenu pannu. (sun)

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 07:54

(rofl) ;-) :-P

Dreya, St, 10. 09. 2008 - 13:29

(y) (y) (y) (y) (clap) (clap) (rofl) (rofl)

bettty, Št, 07. 08. 2008 - 14:56

Ja som za predmanželský sex a spoločné bývanie. Myslím, že už dávno skončila doba (aj keď ešte niekde je), že sa snúbenci videli tesne pred svadbou a milovali sa spolu až cez svadobnú noc. To je už podľa mňa neskoro. veď nie sme 100 rokov za opicami. Ja som si tiež vyskúšala predmanželský sex ako väčšina z vás a spoločné bývanie a musím povedať,že to bolo fajn obdobie (bez detí), boli sme sami a skoro všetko sme robili spolu. Keby nebolo takého niečoho tak teraz by som nemala na čo sponímať (blush).

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 16:24

Veď hej, Betty! Vyskúšať si bývanie a sex s niekým, s kým to myslím vážne, tak "nanečisto", bez svadby, má určite niečo do seba!

Ale ja som to myslela skôr tak - vyskúšať si pred svadbou pár vzťahov. Veď vieš, ako to chodí...

Dievča sa zamiluje ako somár do kôpky sena do chlapca s čiernou šticou a modrými očami a myslí si, že LEN ON, môjho srdca šampión! Až neskôr zistí, že fyzická krása nie je všetko a že ten jej skvele vyzerajúci mládenec je hulvát a chrapúň. Tak nič!
Nájde si druhého, ktorý síce nevyzerá až tak dobre, ale je milý, starostlivý a ochranársky. A po čase príde na to, že ju ochraňuje až tak, že jej zrušil všetky záľuby, všetkých priateľov a podobne, lebo ju miluje a chce ju mať len pre seba. A tak žiť tiež nie je bohviečo!
Tak do tretice - pekný chlapec, dobrý, pracovitý, šetrný, s rodičmi výborne vychádza... A po čase sa z neho vykľuje manipulátor a žgrloš, akému len tak páru niet...

Samozrejme, že so všetkými svojimi známosťami vyskúša aj posteľné radovánky. A ten prvý je násilný, druhý je taký pozorný a nežný, že sa ide unudiť a tretí má síce fajn techniku, ale nástroj nestačí...

No a teraz... Je to veľa? Je to málo?

Rozhodne je to podľa mňa lepšie, ako vôbec nič. Dievča má s čím porovnávať, pochopí, že nik nie je dokonalý a každý má svoje "muchy", že určité veci nemôže nikomu, ani partnerovi tolerovať (napr. násilie, pijanstvo, manipulácie, obmedzovanie, ponižovanie atď)...

Do tretice všetkého dobrého aj zlého.
A keď príde ten štvrtý... Dievča poučené, vybúrené, spokojné... určite má potom omnoho lepšie predpoklady byť dobrou manželkou, sexuálnou partnerkou a matkou, ako keby sa hneď a zaraz vydala za toho prvého šampióna!

bettty, Pi, 08. 08. 2008 - 07:00

Tak ja som bola v 17 zamilovaná ako také teliatko do sena. Mala som prísneho otca, ktorý mi v tom síce bránil. No ja mladá, zamilovaná, hlúpa a neskúsená som si myslela,že mi chce uškodiť. Po skončení školy ma otec až tak nekontroloval a ja som mala voľnejší život a tak som zistila, že ten nie je to pravé. Začali mi vadiť maličkosti (podľa neho) a tak som sa po 4 rokoch na to vykašlala a hľadala ďalej. Až som našla pre mňa príťažlivého, dobrého, ochotného mi pomôcť a na tom mi nevadilo nič. A tak sme vyskúšali spoločné bývanie a sme manželia. Zatiaľ to klape.
PS: Raz sa mi stalo,že som sedela v KE v cukrárni a taká mladá 17 si vylievala srdce kamoške, že ju nechal frajer a ona ho tak neskutočne miluje a nedokáže bez neho žiť. Skončila to vetou, že sa asi hodí pod vlak. Tak som sa pousmiala a zaspomínala na svoje mladé letá. Chcela som jej povedať,že ešte si niekoho nájde, no každý musí na to prísť sám.
(heart) (flower)

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 07:57

No, presne o tom to je, Betty! Takmer všetci rodičia to s deťmi myslia dobre, mnohí radia, zakazujú a prikazujú - ale niet nad vlastnú skúsenosť!

cicoš, Po, 08. 09. 2008 - 20:12

Ono je to pekné. Ale občas hrozí druhý extrém - že nikto nebude dosť dobrý, lebo druhý nebude mat takú techniku ako prvý, štvrtý nebude po sebe umývať riad a dávať pusu na dobrú noc ako ten tretí... a tááák... :-P

georgina, Ut, 09. 09. 2008 - 14:51

Cicoš - veď o to ide! Aby dotyčný/á skúšajúci/a a hľadajúci/a pochopil/a, že ideálneho partnera proste nenájde. Každý má nejaké chyby a nejaké muchy.

Ale keď niekto chce byť silou-mocou stále nespokojný - čo už s ním? Tomu nepomôže ani 100 skúšok...

cicoš, Št, 11. 09. 2008 - 18:58

Ale tak poznam par ludi, ktori nadovsetko miluju tych, ktorych mali na zaciatku (aj ked to v beznom stave nepriznaju (giggle) ), ale teraz su z nich chronicki skusajuci, ktori by si chceli niekoho najst, ale nikto uz nie je dost dobry, lebo uz je velke mnozstvo na porovnavanie.
Paradoxne najlepsie asi spominaju na tych prvych/druhych/tretich/... lebo tych este brali taki aki su, spoznavali, zistovali, co je realne, co nie, co je to byvat s niekym, delit sa o postel a byvanie...
A teraz uz len porovnavaju a hladaju nieco lepsie ako bolo. A ked nahodou zoberu to, co je, s tym, ze ved nikto nie je dokonaly... To mi pride take riesenie z nudze - vyhovuje, neprekaza, tak preco nebyt s nim/nou.

georgina, Št, 11. 09. 2008 - 20:11

No, neviem, Cicoš - napísala si to tak všeobecne, že si nie som istá, že tomu správne rozumiem.

Zdá sa mi však, že tá láska nadovšetko k tým prvým/druhým/tretím je skôr nostalgia.
A k tomu preberaniu medzi potencionálnymi partnermi - to som ti napísala už vyššie. Keď chce byť niekto večne nespokojný, čo my s tým narobíme?

A ešte - skutočne nerozumiem tvojmu slovnému spojeniu "...vezme z núdze niekoho, kto vyhovuje, neprekáža..." To si nepísala o láske, však?
Vieš, tento blog sa síce volá Predmanželský sex, ale už som tu vysvetľovala, že som mala na mysli sex ako milovanie. A milovanie sa mi spája s láskou.
To tvoje slovné spojenie mi skôr pripadá, ako keď niekto nakupuje nové oblečenie: "No, nie je to síce úplne taká farba, ako chcem, ani strih dokonale nesadne - ale materiál je dobrý, trvanlivý, ľahko udržiavateľný... Vezmem to!"

No, ale ako som napísala hneď na začiatku tohto príspevku - možno som tvoje písmenká nepochopila...

cicoš, Št, 22. 01. 2009 - 15:31

Georgina - myslela som to tak, ze ak niekto naozaj velmi miloval a ten druhy ho zranil, tak si uz tazko najde niekoho druheho, koho bude milovat tak intenzivne. Ale hlada. Ale vedome alebo podvedome sa brani milovat az takej miery, aby ho pripadny neuspech znovu zranil. Tak je s fajn zenou, s ktorou si rozumie, mozu dokonca spolu planovat buducnost, ale myslim, ze neciti, ze by to mala byt vynimocna zena a keby sa rozisli, nemal by pocit, ze druhu taku nenajde.
Teda neviem, ci som sa tento raz vyjadrila dost jasne. :-)

sonia, Po, 22. 06. 2009 - 22:09

Čítam kočky,čítam ale nesúhlasím (flower) ...S tým posledným odstavcom Georgi sa nestotožnujem,myslím si že to určite nezáleží od počtu partnerov pred manželstvom aby bola žena poučená,vybúrená,spokojná /sú určite aj výnimky,ale.../,ona sa učí celý život...Ja som si zobrala prvého do ktorého som sa zalúbila (heart) a on do mna (heart) a nepotrebovala som nikoho skúšať a testovať.Mala som už po dvadsiatke a vôbec sa za to nehambím - práveže som na to pyšná,že som svoje panenstvo a všetko s tým spojené venovala môjmu jedinému a drahému mužovi (blush) :-* .Nemá mi čo vyčítať:-P ,zobral si ma ako neskúsenú pannu (blush) a až spolu sme objavovali všetko to krásne a nové čo sme dovtedy nepoznali - ani on ani ja.Práveže si myslím že si ma viac váži /ale nie len kvôli tomuto,samozrejme/,vie že bol môj prvý a dúfam že aj posledný.Sme spolu už ôsmy rok a zatial to klape aj ked prídu,ako v každom manželstve slabšie chvílky,ale len preto aby sme si viac vážili tie pekné čo potom prídu...(sun) (flower) (sun)

georgina, Ut, 23. 06. 2009 - 07:56

Sonia, nikde som tu nenapísala, že "vyskúšať" viacero vzťahov pred svadbou je jediná cesta. Každý má tú svoju.
A pokiaľ si spokojná - čo chceš riešiť? :-) ;-)

sonia, Ut, 23. 06. 2009 - 12:34

Ja neriešim ;-) ,to bol dotaz :-) ...

renka, Št, 07. 08. 2008 - 15:11

...sex je neoddeliteľnou súčasťou vzťahu...takže ja si neviem predstaviť vstupovať do manželstva a nepoznať partnera aj po tejto stránke:-P ...možno je tá predstava romantická, začať so sexom až v manželskom živote, ale skôr si myslím, že je to "zarobenie si" na zbytočné problémy v manželstve...verím tomu, že ľudia si môžu po psychickej stránke super vyhovovať a v posteli im to neklape...proste negunguje medzi nimi chémia;-) ...na druhej strane nie som zástanca názoru, že treba sa vybúriť pred svatbou a stihnúť toho, čo najviac , aby človek neľutoval, že si neužil kým mohol:-| ...možno som naivná, ale priala by som si, aby moje deti nepoznali len sex- ale aby to pre nich bolo naozaj milovanie,s niekým, na kom im záleží a komu záleži na nich, či už to výjde na prvý krát, či až na napr. štvrý(blush) ...proste aby to nerobili, len preto, že už to robili všetci kamaráti, či kamarátky...

Natinka, Št, 07. 08. 2008 - 15:13

dobre hovoris az mi je to divnuô..ale poznas tu pesnicku - "hormony su zle, su stale proti mne..." (rofl) (rofl)

renka, Št, 07. 08. 2008 - 15:25

...veď práve...zostáva mi len dúfať, že im v tých hlavičkách - makovičkách zostanú moje slová a ukáže sa, že nie som až taká naničmama:-P

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 15:27

Hups! To som nenapísala! Samozrejme, že som mala na mysli sex ako milovanie, z lásky! Čisté experimentovanie, sex len pre sex, mi príde už trochu silná káva.

Ale to je môj názor... Niekto potrebuje aj cez niečo také prejsť...

renka, Št, 07. 08. 2008 - 15:32

...to nebolo myslené ako reakcia na Teba:-* ...ja len , že odvšadiaľ -Tv,časopisy, internet,... sa na mladích ľudí valí množstvo informácií o sexe ako nejakej súčasti života...a akoby sa občas zabúdalo na milovanie(blush)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 15:44

Veď ja som nevztiahla tvoju poznámku na seba, neboj :-). Len som si uvedomila, že aj takto by ma mohol niekto pochopiť ;-).

Mnohí mladí majú určite z toho trochu chaos v hlavách. Naozaj všade, kam sa človek pozrie, sa na neho valí sex, sex, sex - ako keby neboli dôležitejšie veci v živote.

Sex je, samozrejme, dôležitá súčasť partnerského života. Ale keď funguje len ten a ostatné nie, alebo naopak, všetko funguje okrem sexu - sú z toho len problémy.

Toto by ich mali naučiť asi rodičia - ale nebuďme naivní, mnohí sa hanbia so svojimi deťmi na takéto témy hovoriť a tak sa to mladí musia naučiť "na vlastnej koži." Potom musia sami pochopiť, že sex je sex a milovanie je milovanie a že je medzi tým veľký rozdiel!

A to je, mimochodom, ďalší argument pre predmanželský sex... Keď mladí nemajú vlastne žiadne informácie tohto charakteru - o vzťahoch, o láske, o milovaní... a vhupnú tak do manželstva, je veľmi malý predpoklad, že to dobre dopadne.

Taaakže!
Hovorme s našimi deťmi o láske, o vzťahoch, o milovaní. OK! Stačí to?
Myslím, že je to síce veľmi dôležité, ale iba to nestačí. Aj tak si potrebujú teóriu vyskúšať v praxi ;-)!

Hany, Št, 07. 08. 2008 - 15:44

:-) Urcite som za predmanzelsky sex radsej ako "pomanzelsky" lebo potom niekde nieco dobiehat je uz za cenu privelkeho rizika...(blush)
Na druhej strane si ale myslím, ze predmanzelsky sex a striedanie partnerov po kazdej diskoteke je rozdiel. K tomu aby som s niekym zacal/a pohlavne zit je potrebny aj vztah. Ak ma byt sex pekny, musi to byt naozaj milovanie so vsetkym, co k tomu patri... (heart)
Nehovorime tu predsa o nejakom nacviku postelovych schopnosti, ale o tom, ze chceme vediet, ci sa so "svojim" partnerom k sebe hodime aj to tejto stranke. Nejaky rychly sex s neznamym partnerom v tmavom kute za diskotekou vela pozitivnych skusenosti neprinesie... ;-(
Vekova hranica je rozna, vsetci sme v urcitom veku boli inak vyspeli...ak maju deti v 15-16 stalejsieho partnera, zakonite pride aj sex, tomu sa zabranit neda...
Spolocne byvanie pred svadbou je super vec - umoznuje spoznat partnera z ineho uhla, nielen z hladiska telesnej pritazlivosti. No a nie vzdy to musi vyjst...
Inak, Georgina, dobre si to vystihla(y)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 16:06

Hany, aj ty si to dobre vystihla :-).

ja_hodka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 16:21

To sa naozaj este dnes riesi? Myslela som, ze ludia uz aspon v tomto dostali rozum. Je pravda, ze nabozenstvo po pade rezimu preziva svoje zmrtvychvstanie ale to az tak? Nepoznam nikoho, kto by riesil tuto dilemu. Je pravda, ze zijem mimo SR...Kazdopadne kto si necha nieco take nadiktovat a potom uz s obruckou na rucke zisti, ze manzel/ka mu absolutne nevyhovuje a ze su vlastne len fantasticki kamarate a po nejakej vasni ani stopa..no tak to je dost trapne zistenie.
A kolko vztahov? To je divna otazocka, nie? Individualne. Kto kolko potrebuje, ako sa zamota. Zivelne typy potrebuju vela vnemov (aby som to pekne napisala:).To viem urcite. Pre miernejsich asi menej.A idealny vek na "premieru" je tiez u kazdeho iny. 15 je podla mna trosku skoro. Ale nemam na to ziadne racionalne vysvetlenie, jednoducho sa mi to zda skoro. Ja som bola v 15-tich este decko a chlapi ma nezaujimali.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 16:44

Ale áno, Jahôdka, toto sa ešte stále rieši! A nielen na Slovensku a nielen v nábožensky založených rodinách. Ja zase poznám veľa ľudí, ktorí toto riešia (a nielen na Slovensku). A to nielen ako svoj osobný problém, ale aj ako problém detí tých ľudí.

Len tak orientačne, bez mien a podrobností:

Jedna známa vstupovala do manželstva ako panna - nie práve z náboženského presvedčenia, ale preto, že jej manžel si želal mať "nepoškvrnenú" nevestu. Sám, samozrejme, nepoškvrnený nebol. Po desiatich rokoch manželstva a s dvoma dietkami sa rozvádzali. Prečo? Klasika - známa prišla na to, že manžel si svoju "poškrnenosť" ďalej pestoval. Vydala sa druhý krát, po tom, čo si vyskúšala tri iné vzťahy. Nechci vedieť, ako ju pre tie tri vzťahy ľudia onálepkovali. Druhé manželstvo funguje perfektne, ale deti sa stále nevedia zmieriť s rozvodom rodičov...

Druhá známa sa až teraz zbadala, že pri výchove svojej 18-ročnej dcéry na niečo pozabudla a teraz jej nevie vysvetliť, že dcérin šampión vôbec nie je taký šampión, ako si dcéra myslí (je to gambler a násilník). Dcérenka sa chce silou-mocou vydávať, lebo ho miluje, je to jej prvý a jediný muž v živote a tak to predsa píšu vo všetkých románoch - príde princ na bielom koni....

A aby v tom neboli len ženy. Kamarát mal šťastie čudného druhu - hneď jeho prvý vzťah bol s tou pravou. Vzali sa, dobre fungujú, ale on si stále rieši "deficit" sexuálnych skúseností... Manželka, samozrejme, nič netuší... Alebo sa tak aspoň tvári.

A tak ďalej a tak podobne...

majas, Št, 07. 08. 2008 - 17:07

Ja len stručne, už som tu neni :-)
Predmanželský sex? Áno
Predmanželské spolunažívanie? Áno
Kedy je ten správny vek? Totalne individuálne, ale aj mne sa 15 zdá málo.
Koľko partnerov, nie som za sex na jednú noc, takže podľa počtu vážnejších vzťahov. Aj tak nemám pocit, že by sa dalo povedať, že pri takom a takom čísle je už človek vybúrený, či skúsený, či to bude mať vplyv na správny výber partnera do manželstva. Je síce s čím porovnávať, ale ani to nemusí byť vždy výhra.
My s manželom sme z tých výnimiek s takzvanou skúsennosťou 0 s prvým aj druhým Áno. Ja som spokojná, ale to je len pohľad z jednej strany,tak žiaden záver z toho nevzíde :-D .

ja_hodka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 17:09

Hmmm...no vidis. Tak to mi nejak uniklo. Respektive asi sa pohybujem medzi inymi ludmi.Podla niektorych mozno trochu bohemske prostredie a tam sa to teda neriesi.Takze som mimo obraz. Na margo toho poskvrneneho pana, co chcel neposkvrnenu nevestu...preboha, to znie ako stredovek!!
To, ze si to VYZADOVAL by ma bolo odradilo ako prve.
To, ze si niekto vezme prvu lasku a nespozna nikoho ineho, viem pochopit (pripad tvojho kamarata). Bohuzial, ten deficit tam zrejme stale niekde blika.
Tema "predmanzelsky sex" ako taka, je to, co ma prekvapuje, ze dnes este niekto riesi.No ale ved nech si kazdy robi ako uzna za vhodne.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 21:46

Veď hej, Jahôdka - tiež ma neprestáva udivovať, akými všakovakými spôsobmi si dokážu ľudia komplikovať svoje životy!

Na margo toho poškvrneného pána - dokázal moju známu tak zmanipulovať, že nevedela, kde je sever. A mohli do nej všetci hučať, ako do duba! Kým si tú svoju peknú hlavičku pekne neobúchala!

Čo sa týka druhej mojej známej - do výchovy dcéry prenášala presne tie isté chyby, ktoré boli popáchané na nej - sex a veci okolo toho sú tabu témy, o ktorých sa s deťmi nerozpráva. Milá dcérka si potom zháňala informácie, kde vedela. Že si vybrala ako zdroj červenú knižnicu? Veď aj horšie si mohla vybrať!

A ten môj kamarát asi dopadol z týchto prípadov pomerne najlepšie... Je to inak skvelý človek a otec, len tá malá chybička se vloudila...

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 18:30

A k tomu - predmanželský sex ako téma.

Sme tu skoro všetky mamy. Hodila som sem túto tému, aby sa možno niektoré z nich chytili za nos - jaaaaj, asi robím niečo nesprávne! Nemusia to robiť práve tu, na NM písomnou formou. Úplne bude stačiť, keď si večer (alebo pri inej vhodnej príležitosti) sadnú so svojou dcérou, alebo synom a nahodia debatu, ktorej sa doteraz vyhýbali ako čert krížu... Sex, milovanie, vzťahy... a všetko okolo toho...

(flower) (sun)

Beata73, Št, 07. 08. 2008 - 18:04

Ja si tiez myslim, ze je to na kazdom jednom ako sa zariadi... Je to osobna a privatna zalezitost.

Musim vsak povedat, ze v mnohom s vami nesuhlasim. Prosim vas povedzte mi, ako si budete iste, ze mate toho praveho na sex? Ved bude mozno najlepsi z vami otestovanej skupiny, ale nebude najlepsi vo vseobecnosti. Ja si myslim, ze predmanzelsky sex nikdy neodbura myslienky ci s tym alebo onym to bude lepsie alebo horsie, skor si myslim, ze naopak, pretoze je s cim porovnavat...

Ostatne napisem neskor, musim uvolnit pocitac...

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 21:46

Beátka, ja budem zatiaľ polemizovať s tým, čo si napísala doteraz :-).

Nikto tu predsa nepísal o tom, že si vyberiem toho najlepšieho na sex! To sa predsa nedá! To by človek naozaj musel otestovať všetkých chlapov na svete (giggle)!

Ide o to, že si myslím, že keď človek nemá s čím porovnávať, tak ho skôr, alebo neskôr začnú prepadať neobytné myšlienky: "Skoro všetci majú viac sexuálnych skúseností. Toto a toto sa mi na mojom sexuálnom partnerovi nepáči. Je to tak so všetkými? Alebo by to s niekým iným bolo inak? Určite by to bolo inak! Ale ako to zistiť? Nechcem podvádzať, nechcem riskovať rozbitie rodiny... Ale ten poštár (sused, kolega) sa na mňa vždy tak pekne usmieva! A stál by za hriech!..." A tak ďalej, a tak podobne.

Proste človek má v hlave červíka a ten kúše a kúše a nedá pokoj. Niekto vydrží dva mesiace, niekto dva roky, niekto dve desaťročia. Ale skoro každý nakoniec podľahne, lebo pokušenie je jednoducho priveľké... Zvlášť, keď sa k tomu pridajú nejaké vzťahové problémy, stereotyp, alebo sa len naskytne vhodná príležitosť, ktorá, ako vieme, robí zlodeja...

Ak sa človek za mladi vyblbne, je omnoho väčšia pravdepodobnosť, že si veľmi dobre uvedomuje, že nie je všetko zlato, čo sa blyští a že pri každom partnerovi sa nakoniec nájde nejaká "mucha"...

A čo sa týka "hriešnych" myšlienok... Tie máme asi všetci! Ženy, muži, a to v každom veku!(Ženy: "Jaj, ten má ale pekný kukuč! A tá riťka! A tak sa so mňou pekne rozpráva! Ten ma chápe, ako nik!" Muži: "Pánabeka, to sú KOZY!" a tak podobne.)

Ale na myšlienkach predsa nie je nič zlé! Ide o to, aby sa nezačali premieňať na činy! (Dostanem ho/ju, aj keď čo bude! Kašľať na rodinu, kašľať na morálku, kašľať na všetko! Som zamilovanááá/ýýýý!)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 19:33

A ešte, Beátka - pozri si, čo som napísala v samom úvode, aj v ostatných mojich príspevkoch na túto tému. Na prvom mieste som písala o vzťahoch, až potom o sexe. Veď nejde ani tak veľmi o skúšanie predmanželského sexuálna, ako o skúšanie vzťahov! To je predsa o dosť dôležitejšie, ako sex. Omnoho viac sa s partnerom rozprávame, pracujeme, zabávame, hádame a riešime problémy, ako s ním sexujeme, nie? Ale sex ku vzťahu tak, či tak patrí, bez neho nie je vzťah úplný. Keď budeš len skúšať vzťahy bez sexu - tak si vlastne nevyskúšala nič. To nie sú vzťahy - to je len také pubertálne držanie za ručičku.

A keď človek prejde cez pár vzťahov, omnoho lepšie pochopí, ako to vlastne medzi dvoma ľudmi funguje... A má omnoho lepší predpoklad, že jeho manželstvo potom bude jednak dlhoročné, jednak spokojné. (Teda ja si to tak myslím...)

svetlana (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 19:42

hmmm..., ja moc roznych sexulanych skusenosti podla vasich meritok veru nemam a ani zatial netuzim mat, ale osobne si neviem predstavit, ze mi to s partnerom funguje po "vsetkych strankach" a v sexe nie.

poprosila by som menje zovseobecnujucich vyjadrovani ! Co keby ste pisali skor v zmysle : ja to mam takto, ja mam "hriesne myslienky", potrebovala som pred svadbou prestriedat partnerov, toto a tamto si vyskusat ....

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 19:56

Svetlanka - nechcela som sa nikoho dotknúť!

Pokiaľ si ty takto spokojná - kde je problém? Písala som o svojich skúsenostiach a o skúsenostiach ľudí, ktorých poznám. Písala som aj svoje názory. A hneď v úvode som napísala, že rešpektujem aj tých, ktorí majú na predmanželské vzťahy a sex iný názor...

(flower)

svetlana (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 21:35

mna si sa nedotkla, len robis podla mojej mienky jednu nebezpecnu vec: definujes svojimi recami to, co sa robi, ako to skutocne chodi, nejaky status veci - to sa mi nepaci. Hovor prosim za seba.

problem mam len so zovseobecnovanim, co sa tu zacalo viest.

a aby som doplnila - predmalzelsky sex by som nedramatizovala, ked clovek najde zivotneho partnera, niektorym sa to nie vzdy podari na prvykrat, resp. im jeden zivotny partner za zivot nevyhovuje, to je jasne :-)

Osobne ale nemam pocit, ze som si musela cosi overovat, cvicit, nacvicovat, ..... nemylsim, ze vztahy sa daju nacvicit, natrenovat, ze tym clovek vyluci chyby, nezelane spravane. Jasne, ze vztah cloveka meni, ale sam o sebe je vztah cimsi zivym zijucim .... pokusat sa z neho transformovat cosi na nejaky iny vztah, no neviem, nieco mi tam nesedi.

Otazka kedy zacat so sexualnym zivotom je pre mna vyriesena vetou: ked je clovek ochotny znasat nasledky, tj. vychovavat splodene dieta. Osobne antikoncepcii s vylucenim "mechanickej" (prezervativ, prerusovany styk, ..) hovorim jednoznacne nie, vnimam ju skor ako otroctvo, nie ako vyhru a to nielen to zdravotnych dovodov.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:03

Stále ti nerozumiem, Svetlanka, ako to myslíš... S tým definovaním a zovšeobecňovaním... Ale nevadí - nechaj tak! Možno iní porozumejú.

Veď ide o to, aby sme si vymenili rôzne názory, nie? A nie každý so všetkým súhlasí a nie každý všetkému rozumie...

(flower) (flower) (flower)

Polárka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 22:00

Svetlana
pripomenula si mi jednu slecnu... tusim Tutkova sa vola... ta je tiez podobne zalozena ako ty... :-D (giggle)

a tiez nechapem co chcel basnik povedat prvym odstavcom... aaa este mam pocit ze si miestami krasne protirecis :-D :-D (giggle) (giggle)

svetlana (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 22:07

je mozne, ze si protirecim.
musim asi popremyslat, preco mam pocit, ze hlavne georgina vo svojich prispevkoch uzasne zovseobecnuje.

ale inak dievcata, moj nazor bol len nazor, diskutovat sa mi nechce (sun) pa, pa.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:11

Popremýšľaj, Svetlanka, a potom napíš - mňa by to vážne zaujímalo. Myslím to presne tak, ako to je napísané - bez irónie a sarkazmu.

(sun)

Polárka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 22:27

svetlana
kde nie je argument nie je ani diskusia :-D :-D :-D (giggle) (giggle) (giggle) (sun) (sun)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:50

A k tomu nacvičovaniu vzťahov... Nemyslím nacvičovanie ako na spartakiádu. Myslím tým to, že mladý človek má všelijaké naivné predstavy - napríklad keď mi frajer zakáže samej niekam chodiť, tak je to jasný dôkaz, že ma miluje ako kôň. Nie je podľa teba lepšie, keď vlastne ešte v nezáväznom vzťahu pochopí, že to je zárodok veľmi nebezpečnej chorobnej žiarlivosti, ktorá sa niekedy končieva aj tragicky? Alebo si to má radšej celé odžiť?

A aby som písala o sebe - môj prvý "vážny" frajer a sexuálny partner (chodili sme spolu rok a pol) mal veľmi veľké sklony k manipulácii. Ja som bola odmala veľmi tvrdohlavá a rebelantská, ale pri ňom som si odžila a odskúšala takpovediac "na vlastnej koži" aké prepracované techniky a finty títo ľudia ovládajú a používajú. Po vyše roku som pochopila, že aj moja tvrdohlavosť nestačí na vzdorovanie tomu náporu a ďalší polrok som sa snažila z toho vzťahu vycúvať. To tiež nebolo také jednoduché... Mimochodom, neskôr dotyčný skončil vo väzení - a na dosť dlho. Myslíš, že som sa mala zaňho vydať? Alebo mi bolo viac ku prospechu to, čo som sa pri ňom naučila a pochopila? Okrem iného som sa naučila - nemanipuluj partnera!

renka, Št, 07. 08. 2008 - 22:10

Svetlana súhlasím s prvou vetou posledného odstavca...človek by mal byť zrelý na sex vtedy, keď dokáže znášať aj jeho následky...ale prirovnávať antikoncepciu k otroctvu????:-O ...tak tomu vôbec nerozumiem...môj názor lepšia akákoľvek antikoncepcia, ktorá splní účel, ako nechcené, či týrané deti:-( ...a prečo to delenie dobrej a zlej antikoncepcie???...celkom by ma zaujímal Tvoj názor...

svetlana (bez overenia), Pi, 08. 08. 2008 - 12:05

hmmm ... renka, asi ti ani presne neodpoviem, nejako sa to u mna vyvinulo ... stale som cakala, kedy pride ten okamih, kedy budem musiet riesit nejaku antikoncepciu - mylsim teraz skor nejaku hormonalnu a ziaden taky okamih nenastal.

Mozno to delenie antikoncepcie na "dobru a zlu" by sa dalo robit podla jej invazivnosti - prezervativ len mechanicky zabranuje vniku spermii do tela zeny, kym hormony modifikuju telo zeny. Mne nejako nerobi dobre predstava, ze by som sa citila super cool brat HA, ani super isto, ... fakt by som to skor pocitovala ako neslobodu, nasilie na vlastnom tele, ...
Slobodu citim aj v tom nebrat ziadnu chemiu, ok, pri farbe na vlasy zlyhavam :-) , v strave by bolo tiez co-to zlepsovat, .... takze medzery sa najdu.

Ale ine ma napadlo - cele sa to snad zvrhlo na: mlady ludia chcu mat sex= potrebuju antikoncepciu. Redukujeme sex na pohlavny styk (=zasunutie penisu do vaginy) ? Nie je skor obdobie mladosti vhodne na experimentovanie bez potreby zasunut a strieknut ?
Tak sa mi zda, ze to moze byt na hony vzdialene - mat s niekym sex a mat s niekym pohlavny styk. Sex je snad aj o nejakej blizkosti, dotykoch, ... a aj ked je ukonceny orgazmom, snad nemusi byt sprevazdany pohlavnym stykom, alebo hej ?
nemam teraz nejako extra cas hladat dalsie slova ...

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 12:47

Svetlanka, zavesím svoju poznámku k tvojim slovám sem - snáď sa Renka nenahnevá ;-). Keby som to totiž dala na koniec blogu, ťažko by sa potom ostatným orientovalo v tom, na čo vlastne reagujem.

Vhodnosť a nevhodnosť hormonálnej antikoncepcie je téma veľmi zaujímavá, ale asi vhodná skôr do samostatného blogu.

Čo sa týka súvisu s témou tohto blogu. Antikoncepcia tu bola spomenutá z jedného jediného dôvodu. Blog je o predmanželskom sexe. Hovorí sa tu hlavne o vzťahoch, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou sobášneho listu nedočkajú. O vzťahoch, ktoré sú akoby testovacie. Myslím si, že v čase, keď naozaj ani divá sviňa netuší, či sa daný vzťah nakoniec ukáže ako pespektívny, je asi lepšie chrániť sa pred počatím. Akú formu antikoncepcie si kto zvolí, je jeho vec. Podstatné je, že si nejaký spoľahlivý spôsob zvolí. Aby sa nerodili nechcené deti.

Sex skutočne neznamená len pohlavný styk. Ale myslím, že asi tak pre 90% mladých to je šum a fuk! Chcú mať hlavne styk! Či je to správne a vhodné - to je zase na debatu. Ale na veci to moc nezmení... Už tu bolo spomenuté, že každý má inú výšku libida. Myslíš, že takí dvaja rozdivočení mladí ľudia, plní hormónov, budú polemizovať, či zasúvať, alebo nie?

Svetlanka, včera som ešte pred spaním rozmýšľala nad tým zovšeobecňovaním.... Tak ak pod tým myslíš to, že píšem o 90%, o väčšine a podobne - tak máš pravdu! Zovšeobecňujem. Ale pravda je aj to, že nikde nepopieram, že existujú aj iné spôsoby, ako dané problémy riešiť....

(flower) (flower) (flower)

Ariesa, Št, 07. 08. 2008 - 22:21

teda, dost ma prekvapili vase nazory baby

ja si neviem predstavit ist do zavazneho vztahu bez sexu, ale to je moja skusenost, povaha, no proste suhrn udalosti a vztahov ktore som mala. ukoncila ja alebo partneri.

lenze poznam vela parov, co si vyskusali predmanzelske nazivanie spolu, v bytiku - sami alebo aj u rodicov ... no proste spolu byvali a sex sa riesili az po svadbe. a poviem vam, ze stastnejsich a krajsich ludi nepoznam. a nehovorim o 1, 2 alebo 3 paroch. neviem cim to je ale mam ich v okoli habadej. niektori su spolu par rokov, u inych je to uz desiatka. ved vy priam odsudzujete ine spravanie ako to vase.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:31

:-O A na to si ako prišla, Ariesa? Na to odsudzovanie? Veď napríklad ja stále opakujem, že je to môj názor a moja skúsenosť a aj podľa toho, čo okolo seba vidím, usudzujem, že je to asi lepšie, keď....atď. Ale nikomu to nevnucujem! A ani som nikoho neodsúdila! Aspoň nie vedome!

Ty vidíš vo svojom okolí iné páry. Môôôôôže byť. Ale môže to byť aj tak, že síce prehlasujú, že sex bol až po svadbe - ale! Ty im vidíš pod perinu? A hlavne, keď už pred svadbou spolu bývali?

Ariesa, Št, 07. 08. 2008 - 22:43

georgina, ak sa ta to "odsudzovanie" netyka, nie je dovod aby si sa branila

nevidim nikomu ani do duse, ani pod perinu - no trufam si pisat o ludoch ktorych poznam, a jednoducho su ludia co sa ti zveria bez potreby machrovat s poctom sexualnych partnerov - bud ohurovat zavratnymi cislami, alebo sa dokonca tvarit, ze sex ani neexistuje ... nepotrebujem kazdeho cloveka vo svojom okoli podozrievat, hlavne ked sa navzajom povazujeme za priatelov, mame sa radi a verime si a mozme sa na seba spolahnut.

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:55

Ariesa, ja som sa nebránila, ja som sa čudovala. Nerozumiem, ako si k takému niečomu prišla. Svoje písmenká som dala ako príklad. Ale ani v iných príspevkoch som nenašla niečo, čo by sa dalo nazvať odsudzovaním cudnosti. A kedže je to môj blog, považovala som sa za kompetentnú sa ozvať ;-).

A čo sa týka toho nakúkania pod perinu. Napísala som - môže byť, že to je tak. A môže to byť aj inak. Ty tých ľudí poznáš a veríš im. Ja moc nie. Ale to je môj problém :-).

Polárka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 22:32

moj nazor nech si robi kto chce co chce - no ked sa nieco stane, nech prijima zodpovednost za nasledky svojho konania B-] (odhliadnuc od veku)

"človek by mal byť zrelý na sex vtedy, keď dokáže znášať aj jeho následky"

tak tato poucka je taka kraaasna (rofl) ! uf ale v praxi je to blbost jak mraky, lebo to by ista cast ludskeho pokolenia nemohla mat nikdy deti a bola by nutena zit asketickym sposobom zivota :-D :-D :-D

renka, Št, 07. 08. 2008 - 22:39

...veď preto som použila podmieňovací spôsob:-P ...BY MAL BYŤ...
možno neuveríš, ale ja som sa vo svojom živote milovala iba s dvomi mužmi a s každým z nich som si vedela predstaviť spoločný život(obaja sa neskôr stali mojimi manželmi;-) )- samozrejme , že nie súčasne(giggle) (giggle)

Polárka (bez overenia), Št, 07. 08. 2008 - 22:48

ok, chcela som byt odporna :-P , ale nie na teba :-*
verim ti, preco by som neverila ;-)
kazdy z nas ma ine potreby (sun)

renka, Št, 07. 08. 2008 - 22:49

(hug) (flower) (sun)

vyvyka, Št, 07. 08. 2008 - 22:43

Baby,ja si myslím,že je to individuálne.Aj s tým sexom,niekto ho potrebuje každý deň,iný len raz do týždňa a niekomu stačí raz za mesiac.A preto si myslím,že aj toto rozhoduje o tom,či to niekomu vadí,alebo nevadí,že ten sex vyskúšali alebo nie a či im to v tom klape alebo nie tiež záleží na libide.A tiež si nemyslím,že keď pred manželstvom vyskúšajú,je tam záruka,že im to v tej posteli bude klapať stále.:-) A tiež si mylsím,že keď s partnerom dlhšie žiješ,tak predsa vieš,čo potrebuje a čo ho povedzme rozpáli..............(blush) (blush) (blush)

georgina, Št, 07. 08. 2008 - 22:58

Vyvyka - tento názor sa mi veľmi páči! (flower) (sun)

vyvyka, Pi, 08. 08. 2008 - 08:05

Georgina-:-) ďakujem.

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 08:51

veď práve vyvy. Nespíte spolu dovtedy, kým sa nevezmete. Po čase zistíte, že ty máš iný cyklus ako manžel. Manžel, keďže je chlap chce každý deň. Ty, keďže si žienka a máš na starosti rodinku a domácnosť, máš chuť raz za týždeň...potom raz za mesiac (bo aj také sú)...a čo spraví manžel? Napiek tomu, že ťa neskonale miluje (ako tvrdí) vychrápe sa s mladou kolegyňou, ktorá mu cez email prezradí, že je rozpálená a taaak sama každý večer. No a tebe neostane nič iné ako si utierať doma nos do plienok svojich detí a rozmýšľať PREČO ti to manžel urobil...
(toto je fikcia, neber to prosím ako za svoje)

klokanka, Po, 11. 08. 2008 - 23:09

veru, tak to castokrat chodi, ze manzel by chcel kazdy den a manzelkam sa po tom celodennom kolotoci o takom niecom ani nesniva... Su rady, ked maju od chlapa pokoj a ze sa mozu v pokoji vyspat :-D A takto to je, ci uz si to pred svadbou spolu "nacvicuju" alebo nie... :-D Cest vynimkam, tie zeny bud nemaju deti, alebo su hyperaktivne... (rofl) (rofl)

klokanka, Po, 11. 08. 2008 - 23:49

este k tomu- ked sa niekto nauci "ovladat" pred svadbou, lahsie to zvladne v roznych situaciach, ktore pridu po svadbe- rizikove tehotenstvo, sestonedelie, unavena partnerka...
Ale treba priznat- v dnesnej dobe je asi len maloktory muz /a asi aj zena/ ochotny a schopny cakat az do svadby, pokuseni je prilis vela. Dokazu to asi len vtedy, ked maju nejaky Vyssi ciel, myslim tym uprimnu vieru v Boha. To sa vsak dnes uz "nenosi"... Tak nech si kazdy robi podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Tym, co su ochotni vydrzat, drzim palce...

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 09:49

zabudas ale na jeden faktor a to, ze vztah k sexu sa ukaze hned na zaciatku. Zena moze byt uplna frigidka a samozrejme aj chlap. Po svatbe zistia, ze prepacte za vyraz, jemu vobec nestoji a sex mat nemoze, alebo nebodaj nechce. Pochybujem, ze by sme niektora mali manzelstvo zalozene "na duchovnom" bohatstve, pokial by sme neboli totalne frigidne aj my. Pred svatbou zisitis, ze ty sa veeelmi rada milujes a on raz za pol roka aj to ho musi uzvat od telky. Budes stastna? Bohuzial laska a milovanie idu ruka v ruke. Ja som tym chcela toto povedat, nemala som na mysli testovanie ako testovanie kozmetiky, alebo vysavaca ci je dobry....haaapeme sa?

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 10:07

Natálka, ja ťa veeeeľmi dobre chápem :-) ;-).

Ale naozaj, ako píše Vyvyka, je to všetko veľmi individuálne.

Pre niekoho zistenie až po svadbe, že sex s partnerom teda nie je bohviečo (z akéhokoľvek dôvodu), nie je koniec sveta. A pokiaľ sa navyše dotyčná/ý z nejakého dôvodu (tiež akéhokoľvek) nechce rozvádzať, tak si trpelivo "nesie svoj kríž" a pomáha si, ako vie (akokoľvek).

A pre druhého takéto zistenie vedie spoľahlivo buď k nespokojnému a neuspokojenému manželstvu, alebo k rozvodovým papierom.

Ale pre všetkých platí jedno - sami sme si strojcami svojho šťastia. A ako si kto ustelie, tak si ľahne. A ešte zopár ďalších prísloví a porekadiel by sa dalo napísať (giggle) ;-).

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 10:23

jejda ale mna teraz zaujal koniec vety - pomaha si ako vie. Kurna nebud labud pouc nas mladsie a neskusene :-) dokonci co si napisala, hodne ma to zaujima (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 10:37

(rofl) (rofl) (rofl) Ja som tušila, že sa toho niekto chytí! (rofl) (rofl) (rofl) A nemusela som ani dlho čakať ;-) :-P!

Takto - v práci som sa väčšinou pohybovala v čisto ženských kolektívoch. A ako vieme, tam sa preberie asi všetko (rofl)! Takže mám info rôzneho druhu (teda čo sa týka ženských riešení takej situácie), ale na na vlastnej koži som to neodskúšala (vďakabohu, nebolo treba (giggle).)

Niektoré ženy sa upnú na deti. Niektoré si nájdu záľubu, ktorá ich teší a napĺňa. Niektoré sa vysilia pri domácich prácach, alebo športe a večer padnú do postele ako kabela. A niektoré si nájdu milenca.
(Aby ma niekto zle nepochopil... Keď niektorá z vás visí na deťoch, má akúkoľvek záľubu, pulíruje domácnosť, alebo športuje a tak podobne, ešte neznamená, že nie je spokojná s tým, čo sa deje u nich doma v posteli :-) ;-)).

Mužské riešenia mám tiež len z počutia a sú dosť podobné ženským. Koníček (neraz aj čudného charakteru ako krčma, hazardné hry a tak), šport, alebo milenka. To posledné je asi najčastejšie...

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 10:42

jaaj ja ze tu hodis nejaky zoznam erotickych pomocok, jaaaj som rozcarovana ;-) ;-) :-P (rofl) (rofl)

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 10:48

No, vidíš, na to som ZABUDLA! Áno, áno, riešenie sú aj sexshopy a pomôcky rôzneho druhu ;-). Pre obe pohlavia (rofl)! A kto má záujem o zoznam, nech si zagoogli, sem na NM to nebudeme ťahať :-P.

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 12:32

sak ja viem, len rypem, chcela som vidiet ako z toho vykorculujes hehe (rofl) (rofl) (rofl)

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 12:43

(rofl) (rofl) (rofl) A dobre som vykorčulovala, či nie? :-P ;-)

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 12:57

az moc dobre mojaaa... :-D

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 13:00

;-) :-P :-*

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 00:41

Nuž, Klokanka - skutočne mnohé ženy majú toho na pleciach moc a večer im už nezostane ani chuť, ani vôľa na nejaké posteľné radovánky. A naozaj na taký stav nemá vplyv, či si s partnerom pred svadbou sex skúšali, alebo nie ;-). Napriek tomu si na rozdiel od teba nemyslím, že ženy, ktoré tú chuť a vôľu večer majú, sú bezdetné, alebo hyperaktívne. Ako píše aj Vyvyka - je to individuálne. Možno majú len vyššie libido. A to nie je hriech ;-).

A súhlasím s tebou v tom - nech si každý robí podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia :-). Každý, ako mu hovorí jeho rozum a srdce.

Kto sa chce tešiť so svojim partnerom v posteli - nech sa teší. Ja na tom nevidím nič zlé.

A kto sa chce so svojim partnerom modliť - prečo nie? Ani na tom nie je nič zlé.

(sun) (sun) (sun)

klokanka, Ut, 12. 08. 2008 - 08:11

Mozno niekto ma aj vyssie libido, len uz nevladze...(giggle) ale pekne si tuto temu uzavrela :-)

georgina, Ut, 12. 08. 2008 - 10:09

Áno, aj takí sú (giggle). Chuť by bola, telo nevládze (rofl)!

A či je téma uzavretá? No neviem, neviem... ;-)

Natinka, Ut, 12. 08. 2008 - 10:24

tomu sa hovori milenci teoretici, pripadne milenky teoreticky ;-) (rofl)

magic, Pi, 08. 08. 2008 - 00:30

predmanzelsky sex? ano.
predmanzelske spolubyvanie? ano.
Priemerny vek na sex: 17.

kedysi sa tieto veci zakazovali z dvoch hlavnych dovodov.
1. pohlavne choroby - nevedeli im predchadzat, ani liecit, sirili sa ako mor, zabijali ludi a rodili poskodene deti. Infikovane prostitutky sa pouzivali aj ako bilogocke zbrane staroveku na rozvrat nepriatela z vnutra. to si v Mafsory nerobili srandu.
2. ekonomicka istota - syndrom kukucieho mladata - chlap chcel mat istotu, ze krvopotne nazhrnany majetocek prejde na jeho vlastnu krv. najdokonalejsia zaruka bola panna (teda ani to nie, ale vacsia ako ine).
oba dovody dnes odpadaju. chorobam vieme predchadzat, aj ich liecit (vacsinu) a otcovstvo vieme temer na 100% urcit cez DNA (snad len v pripade bratov by mali genetici vazne problemy).
Ostavaju nam uz len socialne a moralne dovody. a s tymi si myslim vie poradit rozumne vysvetlenie dospievajucim detom. nacrtnut im take to idealne fungovanie: tolerancia, respekt, ucta, rovnopravnost. a rovnako nacrtnut ake nefunkcne dosledky ma ich absencia v partnerskom vztahu. nech si to sami potom pretavia do praxe ako im zivot umozni. lebo vsetky aspekty by nepokryla ani alexandrijska kniznica.
osobne svoju dceru do toho pustim. hoci s obavami. lebo ani najlepsia antiko a ani najlepsie vysvetlienie, nie su zarukou, ze to dobre vypali. ale musi zit svoj zivot. nemozem zit za nu.

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 07:59

(clap) A toto sa mi páči tiež! (y)

Beata73, Pi, 08. 08. 2008 - 08:28

Georgina, prepac nemam teraz cas pisat, ale jednu otazku do plena hodim. Preco sa kazdy vztach takmer vzdy zacina sexom (najma u tych starsich)? Ja poznam x exotov, ktori v prvom rade testuju damu v posteli a az potom sa pozeraju na nieco ine...

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 08:39

No, ja neviem, Beátka :-). Toto nemôžem napísať z vlastnej skúsenosti, lebo som nejaký vzťah už dllllho nezačínala (teda ako staršia, ako píšeš ;-)). A aj keď som kedysi vzťahy začínala, nezačínala som sexom (giggle)!

Ale vážne.
Myslím si, že tí starší to berú tak, že sme predsa dospelí ľudia, nebudeme sa hrať na cudných puberťákov. Sex je vo vzťahu dôležitý, máme svoje roky, nestrácajme čas niečím, čo nemá vlastne význam. Otestujme sex a keď to bude kompaktibilné - môžme pokračovať. Ale to si len myslím.
A ešte sa troška zastanem pánov - tí exoti predsa testujú tú posteľ spolu s dámou, nie? Ona s tým súhlasí, nie? Tak prečo sa hneváš na pánov? Veď tie dámy sú tiež dospelé a svojprávne!

Ale inak - dobrá otázka!

(flower) (flower) (flower)

Hany, Pi, 08. 08. 2008 - 09:59

:-)Myslím, ze sexom sa obycajne dobry vztah nezacina...
Ak ma partnetstvo za nieco stat, musi sexu predchadzat urcite spoznavanie (aj ked dlzka tohto obdobia je rozna), kym nas magicka pritazlivost privedie do postele ...(giggle)

magic, Pi, 08. 08. 2008 - 10:01

magicka... hmmmm... (giggle)

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 08:47

Nuž georgi, pomaly tu budes obvinená z kacírstva (rofl) Nahodíš blok, povieš svoj názor a už si obvinená z toho, že zovšeobecňuješ a kladieš ľuďom návody ako čo robiť. Asi nemá význam vôbec sem písať. Vlastný názor povedať nemôžeš, akonáhle "nebežíš s davom" si nežiadúca a obvinená z toho, že kedysi bola naničmama lepšia. V podstate, nemáš tu čo hľadať a už vôbec nie so svojím názorom. Nie je to nič proti tebe, mám ťa rada, ale radšej nebudem menovať tie osy, ktoré sa tu zbiehajú a ďobajú žihadlami akonáhle povieš niečo iné, ako povedia ony. Ako som už raz povedala, treba sa tu baviť o plienkach, soploch a ako a čo navariť a vtedy bude táto stránka v poriadku. Pokrokové alebo iné názory, ktoré sa vymykajú bežnému štandartu zo 70 rokov, sa tu neuživia.
aaaa.... môžeš sa hanbiť, že si ešte neni po dvoch deťoch panna ...(rofl)

georgina, Pi, 08. 08. 2008 - 08:55

To máš pravdu, s tou pannou! HANBA MI! (rofl) ;-)

Ale inak s tými "osami" nemám až taký problém, Natálka :-). Nemyslím si, že mať iný názor, ako väčšina iných ľudí je až taký hriech. (A ak aj je - no, čo už, zabijem sa? (giggle))

A ďakujem za podporu! (hug) (heart) (sun) (flower)

Natinka, Pi, 08. 08. 2008 - 09:01

ale nie nezabijaj sa. Pozri sa kam to dotiahli Margaret Thatcherová, Johanka z Arku, Indíra Ghándiová a ostatne silne osobnosti tym, ze hovorili svoje nazory...btw. zije este niektora vobec ??? (rofl) (giggle) (rofl) (giggle)

magic, Pi, 08. 08. 2008 - 09:19

no johanka by nam zrejme povedala, ze keby vedela ako to skonci, tak radsej sedi doma, beha kolo hospodarstva, kym maju kolo coho (a nepodpalia im to nahodni okoloiduci vojaci) a rodi deti. a sem tam ten otravny hlas zhora posle do prislusnych miest, kym jej neda pokoj a nenajde si inu obet. (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama