reklama

moja dcera vs. anglictina

sisulik , 27. 01. 2009 - 16:05

reklama

No co dodat..niektore uz nas pribeh poznate....sme uz vyse troch mesiacov v UK..od januara aishinka chodi do pripravky a v septembri by mala nastupit do skoly kedze tu deti zacinaju prilis skoro chodit do skoly..bude mat pat ked pojde do skoly.
takze..do skolky nastupila a anglicky nevedela..
chodi treti tyzden, lepi sa to na nu poriadne...ale neda mi nespomenut vcerajsok..tatino (moj manzel) jej doniesol zo SR havka-steniatko hrackarske na baterky, co ho hladkas, otvara, zatvara oci, hybe hlavickou, knuci..no uzasne to nieco...tak som jej povedala, aby havka pomenovala a ona na to ze: bude sa volat Naughty Handy...nielen ze dve mena dostal havko ale este aj take suprove...heheh..pre tych ktori nerozumeju..tak Naughty znamena neposlusny, a handy znamena sikovny. (giggle)
Dnes ked som ju zaniesla do skolky, tak som to povedala ucitelke, super sme sa na tom zasmiali..
S manzelom medzi sebou vacsinou komunikujeme v anglictine...je to nas tzv. tajny jazyk..a ucitelka dnes ze...tak to vyzera, ze tajny jazyk sa zacina odhalovat. :-D

no nie su tie deturence rozkosne???(sun)


reklama


reklama

crystall, Ut, 27. 01. 2009 - 17:34

...su!....my mame tajny jazyk polstinu, nas starsi sice nehovori, ale reaguje na to absolutne bez rozmyslania, v ktorom jazyku sa mu prihovarame....a pocuva to co nema....krpec...okolo 3 rokov som na neho vyrukovala s anglictinou, ale zacal ma mat v pazi, v style, vsak ked mama nieco chce, tak nech to povie normalne....a som skoncila.
...som zvedava, ako rychlo budete napredovat, ja tych krpcov obdivujem. Ani si to neuvedomia a uz to vedia, krasa...

katl, Ut, 27. 01. 2009 - 18:00

Sisulik ja som asi pred dvoma dnami citala tvoj prispevok o cestach v Anglicku,no a vobec som nechapala co tam robis.Teraz uz chapem:-) ,vy ste sa prestahovali:-O .Ja som pred rokmi prisla s 5 rocnym synom do Talianska,mas pravdu je uzasne ako sa jazyk na deti lepi,ked sa zaclenia do kolektivu(clap).Inak ako si zvykate v Anglicku?Moj brat so svojou rodinou sa pred 5 rokmi odstahoval do Londyna a su veeeeelmi spokojny a hlavne s pristupom uciteliek v skolach;-)

bigmama, Ut, 27. 01. 2009 - 19:10

no mala nastupila do skolky ako trojrocna a nevedela ani slovo po francuzsky (prestahovali sme sa z UK) po troch mesiacoch komunikovala lepsie, ako niektore francuzske trojrocne deti (clap) dnes je prvacka a rozprava lepsie ako ja (blush) ale sa nam stalo, ze nas tajny jazyk -slovencina, tiez prestal byt tajny po dvoch tyzdnoch pobytu mojej mamy s nami, ked mala zahlasila mame (jej babke) ze babka a ty mas frajera?! tak tiez sme zacali davat pozor na jazyk (giggle) straaasne rychlo sa tie detuchy ucia a dnes ma otravuje, ze kedy ju naucim po spanielsky (rofl)

lydusha (bez overenia), Ut, 27. 01. 2009 - 19:32

:-) :-* aishinka je sikulka (sun) a inak sa s detmi rozpravate ako? Ucia sa aj po slovensky? Kolko reci vlastne ovladas? ;-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama