reklama

moja dcéra

vločka , 12. 02. 2009 - 21:58

reklama

Moja dcéra má priateľa, ona takmer 17 a on už 19, no a ja celkom v pohode. aj muž to zvláda celkom fajn/najradšej by ho zniesol z povrchu zemského, ale ovláda sa(giggle) /. predvčerom mi povedala, či by som s nou neskôr išla na gyndu predpísať antikoncepciu. zatiaľ tiež ako tak v poriadku:-( už aj moje dieťa?!:-O ,už som jej aj dovolila ísť s ním v lete na dovolenku na ktorú ju pozval /idú tam aj s jeho rodičmi/ na cyprus, no odvtedy si nie som celkom istá či robím správne. hlavne potom čo mi moja mama začala dohovárať, že to nerobím správne a tak všetky tie reči okolo a že otehotnieť môže a tak;-( isto, že sa o nu bojím ako každá mama. chcem počuť aj iný názor.


reklama


reklama

eva m, Št, 12. 02. 2009 - 22:09

vlocka,
je uplne pochopitelne, ze sa o nu bojis. A je fajn, ze dcera moze za tebou prist a zverit sa ti. Ked si sa rozhodla, ze jej nieco odsuhlasis, je to tvoje rozhodnutie, mama a ini ti k tomu mozu cokolvek povedat, ale ty ich mozes a nemusis pocuvat.
Urcite je lepsie, ak si v obraze a vies, co sa deje. Ak sa tvoja dcera rozhodne, ze uz bude zit ako dospela zena, urcite jej v tom ziadne zakazy nezabrania. Ani moralizovanie.
Drzim ti palce. (sa mi dobre hovori, ked moja dcera ma 10 rokov, ze;-) )
Eva (sun)

vločka, Št, 12. 02. 2009 - 22:28

deti rastú rýchlejšie než sme si schopní pripustiť, uvidíš sama ako rýchlo sa z tvojho dievčatka stane slečna a šup skok a zrazu pred tebou bude stáť takmer dospelá žena. aj ja mám ešte jednu 11 ročnú no táto sa mi tak ľahko zo všetkým nezdôverí, je riadne tvrdohlavá a pekelne samostatná, ako všetky moje deti. tiež si myslím, že moralizovanie nás nikam neposunie ani nikdy nikam neposunulo, dosť svoje deti vo všetkom podporujem a veťmi im fandím je úžasné vidieť ako robia chyby a ako sa snimi dokážu popasovať a je skvelé byť pri ich šťastí a úspechoch.;-) bože ako som si pohladkala dušičku;-)

NIA123, Št, 12. 02. 2009 - 22:17

vlocka to je fajn ze za tebou dcera prisla a chce ist s tebou na gyndu,je to lepsie ako by mala po case prist a povedat ti ze je tehotna.teda ked som to spravne pochopila a chce HAK.a zavidim jej taku mamu.moja sa nikdy so mnou o takychto veciach nebavila,nie este aby sla so mnou ku gynekologovi.myslim ze dnes je uz taka doba ze kazde druhe dievca v jej veku chce byt uz dospele.zalezi ale aj na tom ako dlho toho frajera ma.
a mne sa hovori ked mam dvoch synov,nie?(giggle) (giggle)

vločka, Št, 12. 02. 2009 - 22:33

tak to budeš mať dve úžasné nevesty:-P

barby, Št, 12. 02. 2009 - 22:27

Milá Vločka, tiež mám dcéru, ktorá je o kúsok staršia od tvojej a tiež sme riešili podobný problém. ja som jej antikoncepciu dovolila.V lete mala veľkú letnú lásku, chalan bol od nej o dosť starší, tak som sa bála.Aspoň som lepšie spávala.Letná láska skončila a NIČ sa nestalo.Vraj sa nato necíti.Podľa mňa je super, že za tebou prišla, že sa zdôverila. Mohla si to vybaviť aj ináč, ale dôveruje tebe. A možno sa tiež NIČ nestane, len chce mať istotu, keby náhodou. Je zodpovedná. Ak by to chcela spraviť, nezabrániš jej, treba sa s ňou len porozprávať.
Držím palčeky :)

vločka, Št, 12. 02. 2009 - 22:34

ďakujem za podporu(sun)

aretta, Št, 12. 02. 2009 - 22:55

Ahoj vločka :-). Hlavná rada - pevné nervy. Niečim podobným sme si prešli aj my. Dcéra sa v 17 straaaašne zaláskovala a on ešte viac :-). Jej priateľ mal 19 a videl v tom lásku na celý život. Jednoducho k nám raz napochodoval a oznámili mi, že budú zásnuby. Skoro ma treslo :-O . Nevedela som či sa smiať alebo zúriť. Nechcela som, aby spravila dajakú blbosť a tak sme mali parádne oficiálne zásnuby. Ešte aj jeho stará mama prišla, bol slávnostný obed, pýtanie o ruku a tak B-] . EXmanžel tiež infarktoval, ale spracovala som ho. Našťastie. Po čase som sa dozvedela o variante ak by sme nesúhlasili. Čoskoro mala mať 18 a plánovali tajnú svadbu. Jej spolužiačka zo strednej to aj vyviedla, nezávidím jej rodičom. Zásnuby zrušíš skôr ako manželstvo. Dnes má moja potvorka skoro 20, zasnúbenie trvalo asi pol roka a je rozhodnutá takú blbosť nerobiť (clap) . Vraj vážny vzťah a svadba najskôr pred 30-tkou (rofl). Antiko som tiež riešila už vtedy, ale zo zdravotných dôvodov. Vtedy som bola celkom rada, že ju má. Takže ešte raz opakujem radu: pevné nervy, ono to prejde ;-)

-, Pi, 13. 02. 2009 - 00:20

ja napíšem skôr z pohľadu "násťročnej"(blush)
Dcéra má filipa, keď myslí na ochranu. Mala by si byť hrdá, Vločka:-) A dcéra musí byť šťastná, že má takú super maminu. Z mojej skúsenosti- naši mi nechávali "otvorené dvere" s možnosťami a to, že mi verili bola pre mňa najväčšia ISTOTA. V porovnaní s kamarátkami ktoré sa schovávali...neporovnateľné. Moja skúsenosť je, že čím viac som mohla rodičom povedať, tým menej som robila to, s čím by nesúhlasili. Naozaj. Síce som za mamou nechodila so všetkým, vlastne takmer s ničím, ale to, že som nemusela robiť nič poza jej chrbát, bez hlúpeho klamania a sklamávania pre mňa znamenalo veľmi veľa. Po 6 mesiacoch v mojich 16 rokoch u nás začal môj drahý dokonca aj spávať, zozačiatku v izbe so mnou a mojim bratom. Hrávali hry na počítači do neskorých hodín. Neskôr dokonca môj drahý s maminou varil obed a ja som pozerala televízor. Keď mi zariaďovali izbu, automaticky sa kupoval rozkladací gauč. Dnes už sú naši starými rodičmi, svojho ženícha majú radi a vnučku milujú. Ako rodinu nás naplno podporujú a ja viem, že bez nich by sme nemali to, čo máme dnes. Ak by stáli proti nám, narobili by sme z lásky veľa blbostí a možno si zničili život. Ale keď stáli pri nás, dali nám zodpovednosť a sme si ju vážili...

oveka, Pi, 13. 02. 2009 - 07:17

mne to neda je fajn ze dievcata sa chcu chranit ale radsej prezervativ antikoncepcia je strasne svinstvo sama som si nou nicila pecen 8 rokov a uz nechcem mam sa rada

vločka, Pi, 13. 02. 2009 - 18:28

(blush) dcéra sa narodila práve vďaka tomu, že nám praskol prezervatív.(blush) chránili sme sa takto proti počatiu no nepomohlo a ja som rada, že ju mám(heart)

lydusha (bez overenia), Pi, 13. 02. 2009 - 07:48

Toto ma Lucia tiez za sebou. Potrebovala antinu na "preliecenie cysty". (giggle). Ci tam cysta bola alebo len rikrat zamrkala na lekara nevieeeeem, ale urcite to beriem skor ako keby mala ostat tehotna. V dnesnej dbe je tolko antikoncepcie, ze sa najde pre kazdu "vhodna". Taka co ublizi najmenej.....keby toto bol najvacsi problem tejto doby, tak si mozeme gratulovat.
Sedemnast nie je taky alebo az taky mlady vek....niektore Luciine spoluziacky experimentovali uz na zakladke....ked este Lucia "sila babikam saty".(flower)

lienka, Pi, 13. 02. 2009 - 08:08

Tiež mám doma 17-tku, tak ťa plne chápem. A viem si predstaviť, že ju doma nepriviažeš. Tak čo nám iné ostáva, podporovať ich, aby nám dôverovali. Veriť tomu, čo sme do nich za tie roky vložili. Keď chce gynprehliadku a antikoncepciu, je rozumná.
Tak sa drž vločka, chce to občas chladnú hlavu a nohy v teple..

vrabcek1, Pi, 13. 02. 2009 - 08:29

Ahojte, ja mam doma už staršiu slečnu ako "17", ale ked za mnou prišla svojho času že potrebuje poradiť ženského lekára v kúptiku duše som bola nesmierne hrdá na to, že sa nebála a otvorene sme si pohovorili aj o antikoncepcii. Ved povedzme si úprimne k ženskému lekárovi málokto ide len tak, takže to malo aj výchovný efekt a od toho času chodí každý rok pravidelne na prehliadky. Ked si pomyslím ako som ja išla prvý krát k ženskému úplne sama no to bola hrôza.

ivet36, Pi, 13. 02. 2009 - 15:18

...určite suhlas so vsetkymi babami...
Moja generacia zdaleka nemala pristup k takym info a prostriedkom, ako su dnes a dievcata rozmyslali uuuuplne inac, ako dnesne...ziadna HAK pred porodom, po 25-ke bola kazda uz stara dievka a pod.
Casy sa menia- chvalabohu, je to dnes inac a naozaj kazda zena uz moze o sebe rozhodnut- kedy dieta a s kym.
ivet;-)

elizabeth, Pi, 13. 02. 2009 - 19:10

moja dcera pred par dnami prisla o babo,otehotnela prave kvoli tomu ze vysadila HAK zo zdravotnych dovodov,tiez pred parrokmi{ked mala sladkych16|prisla s tym ze ze chce ist na gyndu,dovolila som jej to, dodnes den to nelutujem, ked ma problem vzdy za mnou pride aj ked je uz dospela,vsetko prezivame spolu je fajn ked vies kde s kym je a co asi robi.Vidno ze tvoja dcera je rozumna a ma super maminu,drzim pasticky a prajem pevne nervy

mnnaaauuu, Pi, 13. 02. 2009 - 20:37

fakt môžeš byť hrdá na svoju dcéru, že prišla za tebou.musíš to pochopiť, prosteje taká doba a s tým už tačínajú aj 14-ky... žiaľ..... aspon vidíš že mate dobrý vzťah medzi sebou, ked s a ti zdôverila.ja by som asi niečo také neurobila, svojej mame som rovno povedala že som tehotná..a prvá navšteva gynekologa..sama...to bola fakt hrôôôôôôza:-P

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama