reklama

Re: Logopedické úlohy

mrm , 18. 02. 2009 - 00:55

reklama

Zaujal ma blog Logopedické úlohy. Mám tiež logopedický problém, ale nechcela som to písať priamo do spomínaného blogu, aby sa to neplietlo.
Teda: Môj logopedický problém je, že neviem vyslovovať "R". Nenaučila som sa to ako malá, ale nikdy mi to nevadilo. Teraz však už mám deti a neviem ich to naučiť. Všetky ráčkujú - veď je to ich "materinská" reč.:-D
Mne to nevadí, ale im to časom môže, tak ich to chcem naučiť, len neviem ako. Môžte mi prosím poradiť ako na to? Nejaké cvičenia, linky atď. K logopédovi s tým nepôjdem - to podľa mňa nie je chyba, veď pol sveta to vyslovuje ako ja. :-P Dík.


reklama


reklama

crystall, St, 18. 02. 2009 - 12:41

...jaaaj...mortiš...co poznam dospelych pre zmenu ja, tak kym mi nepovedali, ze rackuju, ani by som na to neprisla....ja mam zas pocit, ze si na to kazdy dava pozor...taka pomalsia akoby flegmaticka rec - piaaanko -, niekedy ma aj porazi, kym kamaratka v telefone dopovie myslienku.
...my sme sykavkovy, tak neviem poradit, ale co tak zbalit detvaky a predsa len ist na sedenie k logopedke a popri nich sa naucis aj ty...budete sa motivovat navzajom...(sun)

Amalka, St, 18. 02. 2009 - 12:49

mozno sa ti podari najst nieco medzi tymito basnickami , vsimla som si, ze ich je tam dost vela na precvicovanie jazycka a matne si spominam, ze nase krstniatko Romanko sa ucil vyslovovat R pomocou prsteka, ide sa na to cez hlasky D a T, s tym ze sa hovoria rychlo za sebou, skusajte, hlavne trpezlivost treba, pa!

som (flower) v papradí

vyvyka, St, 18. 02. 2009 - 13:11

Náš syn kvôli tomu chodí na logopédiu a je to celkom dobré,krásne básničky sa tam učí a logopedička s ním pekne pracuje.Učí ho dávať jazyk správne pod zuby hore a robiť pri tom ako keď štartuje auto.Drn,drn a dokola.Skús to s nimi cvičiť tak,alebo choď logopedičke,tam som si aj ja uvedomila nesprávnu výslovnosť r a snažím sa aj ja teraz rozprávať podľa nej.(giggle) (giggle) (giggle)Aha a ešte také slová ako tráva,treba,trpaslík ,trň,ale miesto tr povie td a prštekom si brnká na spodok jazyka,aby vznikalo r.ten samozrejme zase musí byť nalepený hore na podnebí pred zúbkami.Veľa šťastia.a

mrm, Pi, 20. 02. 2009 - 00:49

Ďakujem za odpovede a tebe vyvyka za tie cvičenia, skúsim to najprv ja a potom to vyskúšam na deťoch. Kto by povedal, že sa na staré kolená na to dám, keď som doteraz tak hrdinsky odolávala.
K logopédovi asi nepôjdem, mám k lekárom asi taký vzťah ako Moliére, ale syn niečo spomínal, že majú nejakého učiteľa, čo je aj logopéd, tak možno s ním sa porozprávam. Pa a dobrrŕú noc.:-*

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama