Nuz ja mam asi 3 roky kombinovany sporak (2 platne indukcia, 2 platne normalna elektrika). Som plne za indukciu. Elektriku pouzivam len na nevodivy riad - napr. teflonova panvica, ale teraz som nasla teflonku aj na indukciu, tak ich uz skoro nepouzivam. VYHODY: neskutocna uspora casu (ale aj to chce zvyk, kedysi som si dala zohriat olej, pokrajala cibulu, maso, ked to bolo nakrajane postupne som to tam davala - na to treba pri indukcii zabudnut - vsetko musi byt nakrajane dopredu, lebo necakas na ohriatie oleja), platnicky rychlo chladnu - vacsia bezpecnost (ale popalit sa da aj na indukcnom sporaku) a mozno uspora elektriny, ale to v reale nepostrehnes! NEVYHODY: musis mat vodivy riad a zvyknut si na rychlost ohrevu! Riad nemusis mat specialny (s termostatom) staci ak je vodivy. Mam obycajnu Tescomu a da sa. Čistenie je ok, platnicky sa menej spinia ako klasicke elektricke a co sa tyka receptov, varim kazdy den a ziadne specialne alebo ine ako doteraz nepouzivam. Jedlo mozes pripalit aj na indukcom sporaku, olej sa asi neprepaluje, lebo nestiha (tuto info neviem posudit - na vyprazanie pouzivam fritezu, ale asi to suvisi s rychlostou ohrevu, takze moze byt). V kazdom pripade indukciu doporucujem!
(y)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(giggle) heh, čo zase riešim(rofl) Ale tentoraz nie za mňa, asi ani za roky nenašporím na takú /totiž som z tých šťastlivých, čo má celý riad antikorový a tým pádom absolútne nemagnetický:-P , takže aj keby naškriabem 20 tis. na dosku, potrebovala by som vymeniť polku kuchyne (giggle)
Ale moji svokrovci kúpili a VEĽMI ma to zaujalo. Prečítala som si všemožné články na internete, o zdravom varení, šetrení životného prostredia, šetrení peňaženky,...
Ale žiadny ozajstný, reálny pohľad. Preto- NEMÁTE NIEKTO SKÚSENOSTI???
Ako to varí? (že rýchlejšie som videla, ale kvalita a tááááááák:-) ). Ako sa pripravuje mäso? Čítala som, že nedochádza k prepaľovaniu oleja, nakoľko je to tak aj v realite? A vôbec, musí jedlo pri "starom dobrom" vysmážaní plávať v oleji? Alebo to funguje ako s vodou- totiž zelenina, cestoviny a pod. sa varí viac menej iba v pare. Zmenila sa po začatí indukčného varenia vaša spotreba /elektrika, plyn ale aj čas, ktorý strávite nad hrncami/? Investovali by ste ešte do takejto varnej dosky? Má nejaké nevýhody? /teda až na to, že keď nejde elektrina, ste v prrrrrdeliiiii(giggle) / Výhodou je extrémne ľahká údržba- je naozaj tomu tak? Nezatečie pod hrniec a nepripáli sa to tam?
Máte nejaké recepty? SEM S NIMI!!!:-* :-* :-*
Totiž kúpili zároveň aj hrnce s termostatom /neviem či to dobre hovorím- na pokrievke je teplomer/- sú také treba? Oplatí sa do nich investovať alebo je to úplná zbytočnosť?
PROSÍM o všetky informácie, ktoré mi môžete poskytnúť, ak nejaké:-)
ĎAKUJEM:-)
Miška(flower)