reklama

Lupiny

Anabelka , 21. 02. 2009 - 20:35

reklama

Prajem prijemny vecer (den).Preco zasa pisem?neuverite,ale zas potrebujem poradit(giggle) .Syncek ma take zlte supinky na hlavicke.Neodlepuju sa,skor sa drzia na hlavicke. Lekarka nam na to dala nejaku masticku, ktoru nam namiesali v lekarni.Ale je hrozna. dnes som nou namastila hlavu a vobec sa neda umyt.takze ma mastne vlasy,nedaju sa ani ucesat...no hroza.Neviete nejaky iny sposob ako sa zbavit tych lupiniek,pripadne s cim zmyjem tu mast.Este jedna otazocka. Syn ma uz skoro 7 mesiacov a este stale nemam menstruaciu.Je to normalne?kojim ho stale.Dakujem.dopisania(sun) .


reklama


reklama

bigmama, So, 21. 02. 2009 - 22:54

ja si pamatam, ze sestra sa "zbavovala" tychto detskych lupiniek tak, ze dala malemu maslo na hlavu, to sa mu tam rozpustilo a potom ich jemnucko vycesavala detskou kefickou na vlasy, neviem, ci sa to tak este robi (blush) nastastie ani mala, ani maly (zatial) ich nemali (clap)
no a s tou menstruaciou, je to individualne pri kojeni, pri malej som prvy krat dostala menzes az po siestych mesiacoch a teraz kojim uz stvrty mesiac a zatial som este nemala menzes, takze uvidim dokedy to bude teraz bez menzesu ;-) takze podla mna je to v poriadku, ze si este nemala menzes

giginka184, Ne, 22. 02. 2009 - 09:11

moja mala tie lupinky tiez ma a uz ma 10 mesiacov,Lekarka jej nedala nic ze to úpo case zmizne samo ale zvyknem jej tiez olejcek dat na hlavicku a potom cesat... a ja kojim uz 10 mesiacov a menzes este nemam tiez.(sun)

mami_, Po, 23. 02. 2009 - 02:11

tú mastičku pekne opatrne vyčešte "všiváčikom" , alebo štilkou, lupinky sa tým tiež odstránia. Mastička je veľmi dobrá, aj keď vyzerá hrozne. Uvidíte, že budete spokojná.(clap)

Beata13, So, 28. 02. 2009 - 20:42

mojej malej som spočiatku hlavičku natierala olejčekom, lupiny jej zmizli, ale po čase sa opäť vrátili, nakoniec som na internete v jednej pediatrickej poradni objavila doporučenie na krém Babysquam od Biodermy, ktorým sa natiera hlavička cca 30 min. pred kúpaním, potom ho zmyjem šampónom. Pokožka jej veľmi zjemnela a lupinky pomaly ustupujú, takže ja odporúčam toto.

zuzana909, Ut, 03. 03. 2009 - 16:35

Naša malá tiež mala žlté lupiny, ale len na vrchu hlavy, ja som jej ich pred kúpaním naolejovala detským olejom a potom riadne vyčesala kefkou, prípadne hrebienkom. Lupiny nám takto zmizli asi za 3 dni a už sa zatial neobjavili.
No ja patrím medzi tie ženy, ktoré menzes dostali asi druhý mesiac po pôrode a to som kojila. ale väčšinou sa menzes obnoví keď sa prestane s kojením, takže žiaden strach.

wanesska, St, 04. 03. 2009 - 22:38

moja mala mala tiez lupinky a v lekarni mi poradili salicilovu mast je dost masna ale vycesala som ju a potom som jej umyla vlasky detskym samponikom a bolo vsetko v poriadku ak nechcete pouzivat mast tak je aj taky salicilovy sampon spytajte sa v lekarni oni vam poradia prajem vela stastia(y)

soňa va, Ut, 08. 09. 2009 - 12:17

pre vase ratolesti s povlakom a lupinkami na hlavicke odporucam originalny cajovnikovy olejcek, ktory dostanete v lekarni a takmer hned odstrani tuk s lupinkami - t.j. staci 1-2 kvapky olejceka na vodou navlhceny vatovy tamponik (alebo pletovy), jemne precistit danu oblast a problem mizne pred ocami. Tento olej vyuzijete aj na hojenie pluzgierikov, afticiek, zapalenych nechtikov, na dasna pri prerezavani zubkov, na stipance, ... prajem vsetkym peknu MD (hug)

petka sestka, Št, 08. 10. 2009 - 12:52

dakujem za radu,aj mna uz dlhsie trapia zlte lupinky na hlawicke maleho...no a inak k tej menstruacii...ja som dwa mesiace po porode a mam kramy:)newadi,len maly si musel na mliecko zwyknut,lebo wraj ma inu chut

zuzanami, Ut, 29. 12. 2009 - 14:38

K tej menštruácii, pri prvom synovi som dostala, keď mal 3 mesiace, pri druhom keď mal rok a pol a pri treťom, keď mal 4 mesiace a pri každom som kojila, je to individuálne, toho stredného som kojila dlho a veľmi často, možno preto prišli tak neskoro :-D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama