reklama

Spanie v škôlke

polly , 05. 03. 2009 - 12:53

reklama

Ahojte,
mam jeden problem, s ktorym sa neviem popasovat. Mam synceka, ktory bude mat v aprili 3 roky. Od januara nastupil do skolky. Neskutocne sa tam tesil, kolkokrat sme isli na prechadzku, tahal ma k detom, ktore sa hrali na skolskom dvore, ze chce ist k detickam. Vnutorne som sa tesila, ako super, nebude s nim ziaden problem ked nastupi do skolky.
Zo zaciatku vsetko vyzeralo ok. Pekne papa, je troslu zivsi, ale to sa podda- toto som pocula od pani ucitelky. Dlho sa tam nenachodil, pretoze hned ochorel. Potom chodil suvislejsie 3 tyzdne, (potom znova ochorel)ale uz sa zacal profilovat.
Po 2 aj pol tyzdni sa mi pani ucitelka stazovala, ze su s nim problemy. Okrem toho, ze je velmi aktivny, nechce ani za svet spat. To by nebol az taky problem, spat nemusi, ale vyzaduje sa, aby aspon tisko lezal na lozku a nerusil ostatne deticky. Nemozu ho nechat hrat sa, pretoze potom by sa chceli hrat aj ostatne deticky. Neviem, ako pomoct. Dohodla som sa s pani ucitelkou, ze jeden den stravim s nimi v skolke. Sledovala som synovo spravanie, ale nezdalo sa mi, ze by vybocovalo nad ramec. Bolo par takych slabsich chvil, kedy neuposluchol pokyn ucitelky- napr. vratit sa spat k stolu a cakat, kym ostatne deti dojedia- tak som zakrocila ja- ale boli zas situacie, kedy malo "slabsiu" chvilku ine dietatko.
Skutocny problem nastal so spanim. Kym ostatne deticky po precitani rozpravky pekne zaspali, daktore priam bleskurychlo, moj syn prave naberal druhy dych a mrvil sa a odkopaval a sadal si a zhadzoval perinu a odopinal vankus a.....Nepomahali moje dohovory, ani vyhrazky ze okamzite ideme domov. Zo zaciatku sa aj zlakol, ale to tak na 20 sekund :-)
Nakoniec som ho predsa vzala domov, pretoze mi pani ucitelka ukazovala, ako rusi pri spanku druhe deti. Zatial sme sa dohodli, ze ho na poludnajsi spanok budem brat domov. Som na materskej s druhym syncekom, tak to zatial nie je problem. Ale co bude, ked nastupim do prace?
Dohodla som si stretnutie so psychologickou- aj na navrh uciteliek v skolke, tak uvidim ci mi poradi. V kazdom pripade, uvitam akukolvek radu, ako postupovat, co robit s nespajucim dietatom.
Mimochodom, bola som teraz ponho v skolke, ako sme sa dohodli, a pekne mi vo vedlajsej izbe spinka.... No kto sa v tom vyzna?(sun)


reklama


reklama

ramzesa, Št, 05. 03. 2009 - 17:49

Ahoj Polly,tak moj tiez nechce spat,ale on aspon pokojne potichu lezi, len potom ma oci ako Derick :-P. Lenze mne nespi ani doma a potom vecer je taky nejaky zlostny. Takze Ti velmi neporadim. U nas v skolke im pustaju rozpravku alebo citaju knihu. Ale vazne neviem ako tie deti donutia tak dlho potichu lezat, lebo raz som ponho prisla skor a viacero deti nespalo,len potichu lezali.Aha...raz mi syn povedal,ze mu bolo treba pisat a radsej ticho lezal a cakal,lebo ze by mu dali plienku. Ktovie cim sa im vyhrazaju v tej skolke (giggle) .

mamaMartinka, Št, 05. 03. 2009 - 20:34

To čo som od teba čítala , ako by to všetko bolo o mojom synovi. S tým spaním je to u nás rovnaké , aj učiteľkám som vysvetlila , že on nespáva ale anechceli to akceptovať. Zobrali to až na vedomie, až keď som sa porozprávala s riaditeľkou a potom ho davali k staríš deľom , keď malé deti spali.

alayna, Št, 05. 03. 2009 - 20:55

Ani môj nespáva poobede-tri bude mať v júly, no to bude v škôlke.
Ale teraz vážne.
Sestrina malá tiež nespávala poobede a tak isto vyrušovala.
Tak ju pekne, keď išli detičky hajať dali (presne, ako hovorí)mamaMartinka ku starším deťom.
Skús sa opýtať v škôlke, či by to nešlo.
Len neviem, načo sú tam-to už mali nato prísť oni.
A nie (prepáč za výraz) trepať nezmysli a tvrdiť, že dieťa vybočuje-to ťa iba nastrašia.
A ten detský psychológ-no, ja neviem-je to potrebné?!
Asi by som to riešila inou škôlkou-myslím, že učiteľky sa dali do pozície tých, čo sekýrujú, ale pritom nevedia, čo robiť.

polly, Pi, 06. 03. 2009 - 08:53

Aj mna napadlo, ci starsie deti v skolke musia spat. Ale nepytala som sa na to. Mozno to budem riesit aj takouto cestou. Ucitelka vsak tvrdi, ze podla nej by mali deticky v tomto veku este jeden krat denne spinkat. A ako som pisala, teraz po dva dni, co som maleho zobrala zo skolky v case obeda, mi potom doma, okolo 13:00, pekne zaspal. Uvidim, ako bude dnes. Problem je, ze na spinkanie doma si zvykat nemusi, my mame dobry rezim, aj ked su dni, kedy mi vobec nechce poobede zaspat.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama