Bol raz jeden Róbko šróbko a bol strašidelne hladný. Normálne ako Tiger Bengálsky. Žena mu zdrhla máchať celulitídu v termálnych prameňoch.
Ale on sa nezľakol, naryl v poli zemiakov... STOP! Zemiaky ee. V mraznici na druhej polici od hora je predsa knedľa. Taká pekná ako jeho žena. Šup s ňou von, nech sa rozmrazuje!
Suchá knedľa, to je nanič žuvanie. V chladničke na samej vrchnej polici leží v plaste odetá bravčovinka. Mňam, surová však nie je taká echtovná. Robko nelenil, z plastovej kože ju zodral a na plátočky nakrájal. Posolil, posypal drvenou rascou, čo je uložená v kredenci na poličke pri okne, celé to pľaskol do pekáča, čo pod drezom spáva a polial olejom.
Rúra sa potešila, na 250 Celziových stupňov sa rozpálila a zrazu bolo na svete bravčové na rasci pečené.
Mňam! Mňam! Mňam! Ham! Ham! Ham! - ceril Tigroško zuby. Ale zrada! Bravčovina so suchou knedľou sa mu veru neľúbi. Žiadna chyba - riekol Tiger, kapustnú hlávku z chladničky vyber!!!
Ratatatata, už je hlava na cimpr-campr zakliata, na drobno nakrájaná, tak ako cibuľa, čo sa na oleji v hrnci od smiechu kotúľa. Tak sa smaží až to pení. "Ach, to je teda nadelení" - povedala za husta, lebo už ju prikryla nakrájaná kapusta.
Tak sa tam pod pokrievkou (ako Robko pod žienkou) pekne podusili. Soľ dodala chuť, rasca šmrnc, poprípade bujón - to je riadny kujón, ten urobí z jedla sladkú smrť. Hladká múka zaprášila ritkou, keď ju Robko nabral lyžkou plytkou a fuk! Už je v hrnci vo fáze záverečnej.
Oheň sa odstavil, ocot na kapustu kvapol, cukor ho zjemnil a Tiger sa s Tigríčaťom nad taniermi cerili.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Tak toto som objavila pri upratovaní, netuším kamže som sa podela, ale takýto recept som nechala Tigrovi ako návod na prípravu Bravčového na rasci s kapustou a knedľou. A vôbec si nepamätám, či vôbec varil. Pravdepodobne sa sám pustil do niektorej z jeho špecialít ako napr. Držky s Indickým korením, ktoré ani pes nechcel žrať :-D
..no, keby som bola chlap, chcela by som byť Tigrom.....(giggle) (giggle) (giggle) (giggle) (giggle)
ale miesto varenia by som sa asi iba smiala a smiala a smiala....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chudacik cudak (sun)
ja som nedavno nasla recept od mamy pre mna: ako uvarit slize s makom. mala som 16 (blush) a takmer ziadnu potuchu o tom, ako sa vlastne varia slize ;-( ta hanba.
no co uz, niekto proste k vareniu nema vztah.
prvykrat ma varit naucil zivot - tak klasicky, na intraku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Taký skvelý recept som ešte nečítala!Skutočná škola hrou!(clap) (y) :-D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Amalka(flower) ty si proste uzasna:-D :-D :-D :-D (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No dobre,ale daj ten recept na tie držky s indickým korením.Recept na držky som tu nikde nevidela,tak daj inspirejšon.;-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kde ty na to chodis, zienka, skoro ako Radosinske, ibaze bez obrazu to bolo...
Inac ori indicke korenie mam priamo od indickej svokry a jedla maju namakane, napr. pasanda...
(sun) Dandys(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Amálka,
niečo tak originálne som veru hádam ešte nikdy nečítala. To priam láka k tomu, aby sa človek do toho varenia pustil.
Počúvaj, čo tam po poézii či próze takej obyčajnej, ty by si takto mala zostaviť celú kuchársku knihu a to by bol určite absolútny trhák a bestseller.(clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(y) (y) (y) Amalka, pecka recept!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(y) :-) (y) Parada!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(y) (y) (y) super recept