reklama

poooomoooozte mi...poradte

papradina , 07. 03. 2009 - 21:54

reklama

ahojte nanicmamky,dlho som sa odhodlavala pytat si radu na nas problem...lebo sa aj dost hambim,ale kto mi lepsie poradi ak nie maminy.moja dvojrocna dcerka zacala dost skaredo hresit....do p..i....urcite to nepocula doma to som si stopercent ista ,ani som si nevsimla ci niekto tak pred nou zahresil...ale z dakade to mat musi....teraz nie je nudza o taketo nadavky nikde...najvacsi problem je ze to pouzije ked jej nieco spadne..aa vravi to stale...snazim sa si to nevsimat ale je mi az do placu z toho...ona to vravi tak cisto,az mi vlasy dupkom stavaju ked to pocujem...prosim poradte mi ci si to nemam vsimat a ona prestane alebo ci jej mam dako vysvetlit ze je to skarede..ale bojim sa ci to potom nebude pre nu zabavnejsie a bude to vraviet este viac...prosim poradte mi...tak sa hambim ale potrebujem radu;-( ;-( ;-( ;-(


reklama


reklama

fantika, So, 07. 03. 2009 - 21:59

ja by som si to asi nevsiimala...skor ci neskor ju to omrzii...a netraap sa tyym papradinka..moja babka vzdy hovorievala ze nevadii ak hresii bud rada ze cisto a pekne rozpraava...(giggle)

elizabeth, So, 07. 03. 2009 - 22:05

myslim sito iste,ak bude vidiet ze to slovo ta vobec nerozculuje a nezaujima,tak si najde ine a toto uplne vypusti zo slovnika ignoruj to,je to tazke ale skus to

didina, So, 07. 03. 2009 - 22:13

ahoj no moja mala ma 2,5 a ma tiez vyrazy jak dospela no nastastie nie take "skarede" no myslim si ze je este priliz mala na to aby pochopila vyznam tych slov teda asi aj ja odporucam nevsímat si, no a ja mam na to taku metodu, kedze moja mala opakuje vsetko po mne co poviem, tak aj tebe ked nieco spadne povedz napr. do kelu alebo nieco podobne vies aby to mala zapocula aby si to "skarede slovo" zamenila za to co rozpravas ty. tak hadam sa ti to podari verim ze ano u mna to fungovalo.(sun) (sun) (sun)

eva m, So, 07. 03. 2009 - 22:32

papradina,
hlavne si nerob vycitky. Taketo slova mohla dcerka naozaj pochytit hocikde, zial, to pocut aj medzi detmi. Tvoja dcera urcite nechape vyznam toho slova, nevie, ze je neslusne, len jej mozno "znie". Skarede slova zvyknu detom zaujimavo zniet, je to zvlastne, ale je to tak.
Tiez si myslim, ze to treba najprv ignorovat, ale ak by to nepomahalo, skus sa s dcerou primerane jej veku porozpravat o tom, ze niektore slova nie su pekne. Mne sa to pri detoch osvedcilo, najma pri synovi ignoracia moc nepomohla a dcere som to tiez vysvetlovala. Pomohlo.
Jasne, ze doma si davame pozor, aby take slova nepoculi.
Eva (sun)

monik, So, 07. 03. 2009 - 22:33

mam troch synov - 15,11,7- vsetci presli tymto obdobim, najlepsie je nevsimat si to, ignorovat to, a nic si nerobit z toho, ze co si pomyslia o mne ludia, ktori by to popripade poculi,
pri prvom synovi som bola taka- len ,aby si o mne nic zle nepomysleli,ze som zla mama a podobne chobotiny, poviem ti prihodu - nas najstarsi zasa velmi trefne pouzival slovicko k...t:-O , a moja svokruska, inak pedagogicky pracovnik, 47 rokov praxe v MŠ, to len jedenkrat sa pokusala zahovorit pred susedou, ked to povedal, hovori mu, co kohut? ale nie, kde a on na nu sa skaredo pozrel a s krikom - nepocujes babka, k...t, nie kohut, od vtedy sa ani jednemu z chalanov nesnazila vysvetlovat a zaonacovat, len sme to ignorovali,(flower)
a teraz v tomto veku ..... no coment a len veeeeeeeeelaaaaaaa trpezlivosti

eva m, So, 07. 03. 2009 - 22:34

:-D :-D :-D
Eva (sun)

adus, So, 07. 03. 2009 - 22:43

Pripájam sa k predchádzajúcim názorom, nevšímať si to a nereagovať, lebo inak dopadneš ako u Monik s tým "kohútom"(giggle) .
Počuť to mohla kdekoľvek - deti sú veeeeľmi učenlivé a najviac tam, kde by nemuseli. Ja sama si to nepamätám, ale mama mi rozprávala príhodu z môjho detstva - v rámci prechádzok sme sa chodili pozerať, ako rastie panelák, do ktorého sme sa mali nasťahovať. Po jednej takej prechádzke, už opäť doma ja som pozerala rozprávku v telke a mama vedľa v kuchyni varila, dvere pootvorené a zrazu len počuje: "ty k...a, ty k...a" nakukne dnu a tam vidí mňa, ako vreckovkou "mlátim" do obrazovky na zlú ježibabu, ktorá práve ubližovala dobrej princeznej. Tiež chudera skoro padla do mdlôb, že odkiaľ to mám, ale nezareagovala (príbeh mi rozprávala až o mnoho rokov neskôr), ale vraj na prechádzky so mnou potom chodili radšej inam.:-D

papradina, So, 07. 03. 2009 - 22:49

maminy dakujem za rady ...som sa nasmiala:-D :-D ...tak len dufam ze mate pravdu a prejde to

zdenuša, So, 07. 03. 2009 - 23:43

ahoj, presne ako Ti radia baby, začni používať častejšie vhodné slovo, a malá ťa bude krásne napodobňovať, moja dcérka 2r3m, rada používa "bože, moje nervy"(giggle)

sonia, Ne, 08. 03. 2009 - 20:53

Ja som niekde čítala v súvislosti s používaným škaredých slov,že dietata ktoré ho povedalo sa treba spýtat či vie čo to slovíčko zznamená - ktoré práve povedalo,a ak nepozná význam toho slova tak nech ho nepoužíva lebo ani my /dospelí/ nepoužívame slovíčka ktorým nerozumieme ale iba tie ktorých význam poznáme.Ale to sa asi týka už väčších detičiek...ale zaberá to,dieta sa zahanbí ak nepozná význam toho ktorého slova...:-)

endorfiinka, Ne, 08. 03. 2009 - 13:45

jaj sa velmi smejem...toto ked vybehlo z tej malej krasnej pusy mojej dcerke, akurat som varila vianocnu veceru.... a ona vraj do p..i, take male dvojrocne cudo.... ale normalne sa hrala dalej... aj som sa jej pytala co povedala, ale uz mi to viac nezopakovala, darmo som sa tvarila,ze to slovo nepoznam, ci mi ho nezopakuje a nevysvetli. zaujimave je na tom to, ako ho vedia spravne pouzit vo vete... viac som sa jej na to nepytala, a ona ho ani nevyslovila...uz ma 9.... ale neviem si to predstavit ze to z nej vylezie teraz :-)

adus, Ne, 08. 03. 2009 - 15:34

Ešte mi prišla na rozum situácia, ktorú mi líčil môj manžel - v aute šoférovi občas čo - to ujde a samozrejme, detské ušká sú hneď hotové, aby to zachytili. Lucia nebola iná a potom vraj raz keď opäť boli v aute v prekérnej situácii a tatino sa (tentokrát si asi uvedomil, že má dieťa v aute) držal späť, tak malá sa ho spýtala "a prečo si nepovedal "ty k...t"?:-D

ammalka, Ne, 08. 03. 2009 - 21:39

no my to už máme za sebou. Ja som si to chvíľu nevšímala ale keď to neprestávalo, tak som s dcérkou hodila reč :-) .
Nasadila som vážnu tvár a vysvetľovala som jej, že slovo ktoré tak často ( a tiež k veci a na správnom mieste ) používa je veľmi nepekné. Že ľudia sem-tam povedia škaredé slová, keď sú nahnevaní, keď sa im nedarí a tak podobne. Ale že to nie je správne. A že ona je veľmi pekné dievčatko a keď tak škaredo rozpráva, určite by sa nikomu nepáčila. Také slová sa nemajú používať vôbec a z úst detí je to ešte smutnejšie. Nasledovalo dookola "prečo, prečo, prečo..." a veľa vysvetľovania. Tiež som jej navrhla, že vymyslíme spolu nejaké iné slovo alebo vetu ktorú povie keď sa jej niečo nebude dariť. Zamyslela sa, a výsledkom bolo "do palaciniek". Od vtedy škaredé slová nepoužíva ale "palacinkuje" zakaždým keď jej niečo vypadne z rúk, keď vyleje vodu, spadne a tak podobne.
Ignorácia môže byť fajn, ale ak to nepomáha, treba dať dieťaťu vedieť, že to čo hovorí je nepekné a mama je potom z toho smutná. Dieťa samo od seba netuší, že tak hrozne nadáva, musí sa to odniekiaľ dozvedieť.
Hlavne žiadnu paniku, už vôbec sa za to netreba hanbiť, každý súdny človek ( a rodič zvlášť ) vie, že deti týmto prechádzajú a nesvedčí to o zlej výchove ;-)...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama