reklama

sladkosti bez obsahu medi

kuriatko , 08. 03. 2009 - 14:34

reklama

Dievčatá, prosím Vás o radu. Nepoznáte sladkosti bez obsahu medi? Dcérka má Wilsonovu chorobu a práve meď jej robí v tele šarapatu. Nesmie papať čokoládu, ale v každej sladkosti je kakaový prášok, ale aj iné zložky, ktoré jej škodia. Ďakujem, dobrá rada nad zlato.


reklama


reklama

kuriatko, Ne, 08. 03. 2009 - 18:02

Bigmama, ak by si mi pomohla, bola by som Ti veľmi vďačná.(hug). Pre mňa je každá info cenná, na nete toho v slovenčine veľa nie je. Už si mi raz pomohla, dík za Tvoj čas.(heart)

simplemente maria, Ne, 08. 03. 2009 - 22:23

Kuriatko,
daju sa precitat aj ked su v AJ alebo inom cudzom jazyku.
Treba si otvorit google a okopirovat nazov stranky, ktora sa otvori v povodnom jazyku. Ponukne tu stranku na prvom mieste a vedla nazvu je moznost [Prelozit tuto stranku], tak na nu treba kliknut a automaticky ju prelozi. Nie je to stale dokonaly preklad, ale pre orientaciu to staci B-] .

Stranka, co ti poslala Bigmama bude vyzerat takto: http://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://www.gicare.co…

(sun)

kuriatko, Ne, 08. 03. 2009 - 23:00

Jej,ďakujem, už som zase o čosi múdrejšia(giggle) .Pozrela som ,skúsila som a fakt to funguje.(y) Vidíš, čo sa ja tu toho naučím. Vďaka(clap)

crystall, Po, 09. 03. 2009 - 10:07

kuriatko...moj syn nemohol roky cokoladu, ale nahradila som mu to vyrobkom z Vegetky alebo Raciolky a kupis to aj u nas na SVK: KAROBOVA cokolada sa to volalo. Je to specialny vyrobok pre ludi, ktory nesmu cokoladu. Chuti ako cokolada, sladke to je ako cokolada, ale nema to s kakaom nic spolocne, ani cukrom. Ja som mu kupovala karobove tycinky (vyzeralo to ako, ja neviem, velkostou DELI/, vzdy tak 10 ks a boli po 12,-/ks. Je to cisto prirodna potravina pre alergikov. Alebo take nieco som kupovala ako lizatko z javoroveho sirupu, vyzeralo aku Chupa-čups a aj dobre chutilo...a tak. Ak tam u vas nekupis, tak mi posli maila, kupim ti tie karobove tycinky u nas a poslem, ja neviem 2-3 na skusku, daj si ich preverit, ci ich mozte.

kuriatko, Po, 09. 03. 2009 - 11:45

Crystall, karobove tyčinky som mala, ale keď som to hodila do googlu,zistila som, že obsahujú meď, ktorú moja dcérka nemôže. Našťastie je na svoj vek rozumná, vie, že sladké nemôže,kvôli tej medi. Ale je mi jej ľúto,tak som hľadala nejakú náhradu. Na nete, také nič nie je. Musíme sa zmieriť s tým, že sladkostiam je koniec. Ďakujem Ti za ochotu.(clap)

ramzesa, Po, 09. 03. 2009 - 13:35

kuriatko a nejaký recept na doma pečený koláč? Alebo aj ten nepečený smotanový alebo z bieleho jogurtu s piškótami a ovocím. Ten sa u nás je najradšej. A je určite zdravší ako všelijaké sladkosti z obchodu. Ešte som sa chcela opýtať ako ste prišli na tu chorobu? Aké mala maličká problémy.

kuriatko, Po, 09. 03. 2009 - 14:23

Prišli sme na to tak, že mala vysoké pečeňové testy. Mala s tým už problémy pred 2 rokmi, ale vtedy sme ešte nevedeli o akú chorobu sa jedná. Takže nasledovala v septembri biopsia, genetika. Až z genetiky nám vyšlo, že ide o Wilsonovu chorobu. Je to dedičná choroba, aj keď my s manželom žiadne problémy nemáme. Bohužial sme sa s manželom stretli tak, že nám obom zblbli a premiešali tie choré gény a malá to zdedila.;-( Na Slovenku je málo ľudí s touto chorobou, alebo o nej nevedia. Niekedy sa to prejaví okolo 30 alebo aj neskôr. Toť, stručne.

ramzesa, Po, 09. 03. 2009 - 14:33

Dakujem za popisanie. Je to smutne :-(. Ja som sa s tou chorobou stretla na webe,ked som hladala neico o alergii na meď (tiež som toho veľa nenašla). :-P. To je na tom asi to najhorsie, malo informacii. Drzim palce (hug) .

crystall, Po, 09. 03. 2009 - 14:15

...ááách...dokelu....to ma mrzi...hento poznam. Kazducka navsteva nosila synovi sladkosti, cokolady, bonboniery a ja som bola ta MRCHA, co mu to brala z ruk. NIkdy mi nevycital, ked bol starsi, tak ked ho niekto chcel obdarovat, tak hned cokoladu vratil, ze si neprosi. Deti to akosi zvladaju lepsie ako my, dospeli. Ja som sa hnevala na vsetkych "skutocne informovanych", ze vedeli co nesmie a nemoze a napriek tomu si to kazdy ulahcoval a nosili mu veci, ktore nemohol jest. Darca mal ciste svedomie a lahku robotu a drobec rozhadzane myslienky a ja vycitky a plac, ked som mu to brala.
...este cosi popatram, ak nieco zistim, tak dam vediet. Drzte sa. (sun)

ramzesa, Po, 09. 03. 2009 - 14:25

crystall a ako mu prisli na tu alergiu, pretoze ja ked som kojila,som len kvapku kakaa vypila a syn mal na lickach strasny ekzem. Tak som nepila ani nejedla nic z cokolady a kakaa a to co pises s tymi navstevami, poznaaam. A este reci typu, vsak tam je v celom kolaci len lyzicka kakaa alebo vsak kusok cokoladky mu neuskodiii. Teraz ked nekojim a je sam,tak take nemava,ale mam podozrenie na tu cokoladu aj kakao. A co sa tyka sladkosti, my sme kupovali musli tycinky.A s dcerkou mam tiez podozrenie,lebo ona mala aj inde ekzem ako na tvari a tiez najviac ked som ju kojila a som len trochu kakaa vypila a ani kapucino som nemohla.Teraz ked su vacsi pozorujem len take emnsie prejavy,ale to musia zjest tej cokolady naozaj vela. Ale vzdy vsetci ostatni su mudri,ze vsak to je len trosku, nepochopia,ze staci len omrvinka a uz to narobi neplechu.

crystall, Po, 09. 03. 2009 - 15:16

...presne...a najradsej mam tie reci, ze nech si zvyka!...nikto z tych dobrodincov s detmi po doktoroch chodit nemusi, ani sa trapit ako co kombinovat, ani sa divat do tych malých oci, kedy by ste dali neviem co a preniesli tie choroby na seba, len aby drobec bol zdravy....ach, jaaaj....hovorim za seba, ved ja mozem byt aj na vode - ani by mi neuskodilo - na zakladnych potravinach, bez sladkosti, bez mlieka, aj bez lepku....vsetko sa da, len keby drobec mohol jest vsetko...

ramzesa, Po, 09. 03. 2009 - 17:28

No keby to bolo na mne,tak mne by aj keby boli zdraví nevadilo keby nejedli sladkosti. Aj tak väčšina je hnus, aspoň podľa zloženia usudzujem, ale keď už sa naučili :-| :-| :-| . Ak dieťatko môže ovocie a sem tam nejaký ten zákusok,tak je to super. Ak môže,raz som niekde čítala o rodinke,kde detičky nemôžu jesť skoro nič :-( :-( :-( . Neviem čo koľko medi obsahuje,ale ja by som skúsila tie nepečené torty alebo ovocie s jogurtom a tak, moji to majú veľmi radi.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama