reklama

Skolka

Malinka810 , 11. 03. 2009 - 15:29

reklama

Ahoj baby. Zas a znova sa na vas obraciam s prosbou o radu. Ak boh da, v auguste sa nam narodi druhe babo. Velmi sa na to tesime. Mam vsak dilemu. September, mesiac po narodeni drobca, by som mala dat dcerku do skolky. Obavam sa vsak toho, ze to nebude najstastnejsie riesenie po takom kratkom case po narodeni jej surodenca. Po prve, hned po nastupe do skolky pride s nejakym tym soplikom prip. kaslom a bojim sa, ze by to mohol chytit aj druhy drobec. Po druhe by sa slecna mohla citit odstrcena. Co teda, dat ju do skolky v septembri alebo az v januari buduceho roka???Dik za kazdy postreh.


reklama


reklama

ramzesa, St, 11. 03. 2009 - 15:56

Malinka, ja som dala starsieho do skolky az ked mala mala jeden rok a dva mesiace, takze to s tou chorobou Ti velmi neporadim,ale viem,ze ked starsi prisiel zo skolky chory, tak to zvykla chytit aj mala,ale nebolo to pravidlom. A s tym odstrcenim, hmmm...skus ju dat len doobeda alebo po nu chodit skoro. Ja som tak mala starsieho prvy rok v skolke len doobeda a bolo to celkom fajn. Vyskusaj a uvidis ako mala zareaguje.

sonia, St, 11. 03. 2009 - 16:00

Malinká,napíšem ti čo by som urobila ja.Ak by mi mal kto vodit staršie dietatko ráno do škôlky /lebo s bábätkom by sa ti asi zle chodilo/,dávala by som si ho do škôlky.Mala by som čas na malinké bábätko,aj na domácnost a poobede by som spojila príjemné s užitočným - mala by som prechádzku s bábom ked by sme išli pre škôlkara.Neviem síce kolko rôčkov má staršie dietatko ale ak je už predškolák tak by to bolo aj vhodné lebo sa neodporúča dieta hned šupnút do prvej triedy,bez akéhokolvek kontaktu s kolektívom...Dalšia vec je ak by si po čase videla že dieta nosí chorobu zo škôlky domov a nakazilo by bábo tak v tom prípade,by asi bolo naozaj vhodnejšie ho nechat doma...Uvidíš sama po čase,prajem ti správne rozhodnutie ...:-)

nielen žienka domáca, St, 11. 03. 2009 - 16:15

Nemám konkrétnu skúsenosť, ale určite by som staršie dieťa dala do škôlky, nechala ho tam i spať a chodila poň asi hneď po spánku, aby si užilo i mamku, i škôlku.
My sme na materskej chodili spávať vždy o 18:30 (krpec, nie ja ;-) ), takže vstával o 6:00, čiže ranné vodenie do škôlky by sme ako záťaž nebrali. Záleží na vás, aký máte režim (resp budete mať) s drobátkom.
Dieťatko sa v škôlke naučí väčšej samostatnosti, ako keď mama pomáha, určite ti to neskôr uľahčí veľa vecí. Ja som jednoznačne za škôlku.

nanic mama, St, 11. 03. 2009 - 19:29

Ahoj Malinka. Ja som si tým už prešla. Ako druhý sa nám narodil syn a dcéra tiež chodila do škôlky. Dávali sme ju sporadicky. Všetko záleží od teba ako to s nimi budeš zvládať. Možno by si to prvý polrok zvládla s oboma deťmi spolu doma. Ja som na deti bola sama manžel bol často mimo domu chodil tak raz za 2 týždne na 2-3 dni a poviem ti že práve dcérka mi bola v tých chvíľach veľkou oporou a pomocou.Bolo by dobré ak by si ju od prvej chvíle zamestnávala okolo bábätka tiež a ona sa bude cítiť ako veľká sestra a tvoja pomocnica maličká. Aj keď je pravda, že ja mám medzi deťmi 5 ročný rozdiel. Vieš všetko je na tebe čas to porieši neobávaj sa ničoho dopredu také chvíle si treba užiť. Zas mám susedu ktorá má dve dievčatá s 2,5 ročným rozdielom a tú staršiu stále dáva k babkám a do škôlky, lebo že vraj to nemôže vydržať. Myslím si že je to o tvojom prístupe k situácii. No a samozrejme zo škôlky sa nosí kadečo kdejaké choroby, lenže aj nemusí. Dcéra bola občas chorá ale malého sa to akosi nelepilo. Možno aj preto, že som v tých dňoch dávala pozor aby sa spolu nehrali.(sun)

ankamamka, Št, 12. 03. 2009 - 10:16

Ahoj mi tiez cakame na jun jul babatko,,,ale maleho Majuska davam od septembra do skolky,ale on uz mi chodi teraz do skolky,ale len na 4 hod.a od septembra bude na 8 h.tak to budem mat cas na malinke a potom sa pojdeme spolu vsetci prejst a bude zabava,,,maly tak nebude odstrceny,,on sa praveze na babo tesi,,rozprava sa snim..a ja mu opovedam namiesto babatka :-))ň akoze sa spolu hraju atd...a pravdaze si budu musiet naseba zviknut ...ale skus dat princeznicku do skolky a ked bude byvat chora tak jej das odpocinok v skolke,,ja to tak tiez urobim,ak maly zacne byvat zasa chory aby male neochorelo,dame si od skolky pauzu potom,,,drzkame palce ako sa rozhodnes

crystall, Št, 12. 03. 2009 - 15:26

nuz..ked sa mi narodila malinka, som mala skolkara. Choroby boli...na druhej strane, malinka nabrala imunitu, takze mozem pocitat, ze mi v kolektivoch nebude tak vynechavat....vies, skolka je dobra vec, ked sa babo narodi. Ja som bola vdacna, ze tam syn moze chodit, dokonca ako skolkar chodil rano sam a ja som bola s babatkom. Babo potrebuje vsetok tvoj cas, takisto ako starsie dieta...ak mas akukolvek moznost starsie dat do kolektivu, kde by sa citilo dobre, tak ja ti radim, aby si ho tam dala. Takto sa venujes babatku naplno a poobede zas obom bez stresu. Starsie bude mat svoje zaujmy, nebude tak putane na teba, lebo vsetok tvoj cas zaberie babo....

Malinka810, Pi, 13. 03. 2009 - 14:46

Ahoj maminy.Dakujem...prave ste mi pomohli rozhodnut sa. Moju 2,5 rocnu dcerku dam do skolky od septembra na pol dna. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama