reklama

kojenie

raketka , 28. 01. 2007 - 09:50

reklama

ahojte baby, moj syn ma 14mesiacov, a stale sa kojime, ale uz chcem s tym prestat, neviete mi poradit ako? a je pravda ze ked je zena tehotna ze by nemala kojit?dakujem:-}


reklama


reklama

monika, Ne, 28. 01. 2007 - 14:13

v casopise dieta odpovedala jedna lekarka na takuto otazku takto:
Pri správnej výžive matky a normálnom priebehu tehotnosti možno dieťa bez rizika dojčiť do šiestich mesiacov.(MUDr. Halamova)

raketka, Ne, 28. 01. 2007 - 17:17

aha, ale moj maly ma uz rok a kebyze otehotniem tak uz by som ho asi nemala kojit ze?:-D

monika, Ne, 28. 01. 2007 - 18:28

myslim, ze je to myslene tak, ze mozes kojit prve dieta prvych 6 mesiacov druheho tehotenstva. neskor vznika riziko, ze by sa mohol spustit predcasny porod (niekde som to citala).
je to na tebe a na malom, ako dlho sa chcete kojit, kazdopadne, ak by si otehotnela, mas par mesiacov na postupne odstavenie, najneskor do toho 6.mesiaca tehotenstva :-)

Kamila, Ne, 28. 01. 2007 - 20:31

Ja som svoje štyri deti odstavovala vo veku od 9 do 11 mesiacov a to je ešte relatívne jednoduché. To sú také malé rozkošné teliatká, ktoré keď sa naučia piť z fľaše a zvládnu prechod na umelú výživu, tak je odstavovanie relatívne bezbolestné. Staršie detičky sú už rozumnejšie, vedia o čo prichádzajú, preto je to komplikovanejšie. Závisí to aj od toho či je šanca prejsť na fľašu s umelou výživou, alebo rovno hrnček, aj od toho či sa dožaduje mliečka len v noci, alebo stále. Najjednoduchšie je asi uberať z kojení a potom sa "na pár dní schovať" Keby to bolo také jednoduché, mať po ruke ochotnú mamu, svokru, manžela, čo radi prevezmú dieťa. V jednej múdrej knižke som čítala, že keď sa mamička pevne rozhodne, stojí si za svojím s kľudom a dôrazne to vysvetlí svojmu dieťaťu tak to vraj ide.:-/
Inak si myslím, že sa nemusíš s odstavovaním ponáhľať, určite minimálne do tretieho mesiaca plánovaného tehotenstva môžeš kojiť.

Kuschel, Po, 29. 01. 2007 - 13:48

Kami,pridala som foto do fotiek ku článkom. Ak sa Ti páči, vlož ho do tohto článku.

Vierik, Ne, 28. 01. 2007 - 21:11

Aj ja mám také info, že kojiť v tehotenstve môžeš bez problému a obáv, že potratíš.

svetlana (bez overenia), Ne, 28. 01. 2007 - 21:33

a zvlast cca v poslednom trimestri sa zacina robit kolostrum, teda samo telo matky prisposobuje vyzivu nenarodenemu dietatu, takze je vraj mozne, ze starsiemu kojenemu prestane chutit.

Ale z pocutia poznam zeny,c o kojili kontinualne, prip. okolo porodu starsiemu nehcutilo a neskor dostali podla moznosti obe deti, samozrejme mladsei malo prednost. Ale to zalezi hlavne asi od rozhodnutia zeny.

My sme nase obe deti odstavili v cca 2r systemom - ak chces MM, dostanes ho uz len z pohara/flase. Odsavat odsavackou mozes so mnou, ale prsnik do ust nie, lebo uz nie si male babetko. Hlavne pri prvej dcere som ocakavala veeelmi problemy, ale do 1-2t spala celu noc. Vlasten obe deti.

Takze hlavne zalezi na tebe - ako sa budes citit, kolko budes unavena, ako to bude na teba posobit psychicky kojit ako tehotna dalsie dieta, ...

Vierik, Ne, 28. 01. 2007 - 21:13

Môj má 10 mesiacov a tiež sa strojím, že na rok prestávame, ale teraz si, viťúz jeden, začal zase v pribehu dňa 2x pýtať. A to sme sa už dobré 2 mesiace kojili len večer pred spaním a počas noci. Asi cíti, že sa mu to kráti...

raketka, Po, 29. 01. 2007 - 10:04

ved to, teraz je to najtazsie ho odnaucit z prsnika, lebo on je taky prefikany, ze sa obluzi aj sam, a papame castajsie nez ked bol male babo, a ked mu poviem ,ze nedame prsnik tak sa zacne strasne jedovat, vcera som mu skusila urobit kakavko,a vypluval ho.:-/

Zuzana, Po, 29. 01. 2007 - 10:07

Ja som prveho syna kojila 9 mesiacov a kedze som chcela, aby necuckal kazdych 20 minut v noci, tak sme mu odmietli dat kojenie v noci ale az o 5,00 rano a on nato...odmietol ma uplne....
Druheho syna som kojila 2 roky a vobec mi to nevadilo a ani dietatu, uplne v pohode prestal, je spokojne a zdrave dieta...klop, klop...a jedna poznamka:
-ked mal rok a kojila som ho, bola som tyzden tyzden lyzovat, synator zostal u starych rodicov, nechala som aj pdstirekane mlieko v mrazaku, bol uplne bez problemov, ely tyzden, a ked som sa vratila, tak sa na mna hned prisal na 3 hodiny a potom zasa normalne....
Myslim, ze vzorec neexistuje, kazde dieta je individualita....chvalabohu!

raketka, Po, 29. 01. 2007 - 14:28

jeej, to kto pridal fotku do mojho prispevku?je to strasne pekne,dakujem.(y)

Kamila, Po, 29. 01. 2007 - 16:52

Fotka je od Kuschel.

Amalka, Po, 29. 01. 2007 - 17:00

nemam vlastnu skusenost, ale kmotra Janka zostala tehotna a este kojila starsie babo. Lekar jej zakazal kojit pocas tehotenstva, pretoze sa tym odoberaju z jej tela ziviny a vitaminy, ktore potrebuje male babo v brusku. A ani to mliecko potom nie je take kvalitne, v podstate by sa surodenci "okradali" a na zensky organizmus to musi byt tiez poriadna zataz... ja by som veru odstavila.

som v papradí

raketka, Po, 29. 01. 2007 - 17:37

amalka aj aj ho chcem odstavit ale neviem ako, on sa strasne jeduje ked nedostane prsnik, on tak zaspava a je to tazke, preto sa pytam vsetkych mamiciek ci mi nevedia poradit niaky figel na odstavenie maleho.

Kamila, Po, 29. 01. 2007 - 17:54

Pije z fľaše? Aby si postupne mohla nahradiť jednotlivé dávky kojenia.

raketka, Po, 29. 01. 2007 - 18:21

ano pije z flase cajik:-}

Kamila, Po, 29. 01. 2007 - 19:44

Skús mu ponúknúť mlieko, aspoň raz denne cez fľašu na začiatok. Vraj Nutrilon je chutný, asi aj najkvalitnejší a majú aj 300g balenie, aby si mohla vyskúšať. Alebo plnotučné trvanlivé mlieko. Treba skúsiť moožno mu niečo zachutí.

Mata, Po, 26. 02. 2007 - 16:21

Ked mamina odstavuje,zavisi na veku dietata, ake figle zaberu. U malickych deti je lepsia asi flasa s mliekom alebo cajikom (v noci). U starsich treba "vymienat" za zaujimavejsie aktivity. Ja som odstavila 23mes. syna tak, ze sme vecerne zaspavanie na prsku vymenili za rozpravku. ("vyber si zlato, dostanes bud mliecko alebo povieme rozpravku": prvy tyzden si vyberal viac mlieko, druhy tyzden coraz viac rozpravku) Rano, po prebudeni sme vymyslali vselijake hry a divociny, len aby si nespomenul, ze kedysi sa v tom case "podavalo" mliecko. Nakoniec sme zvladli aj noc- ponukala som coraz castejsie cajik a na ziadost o mlieko som povedala: Uz neni, minulo sa, vsetko si vypil. (to bolo prvu a druhu noc) Tretiu noc asi 5 minut plakal, odisla som (mala som naliate prsia a vonala som mliekom)a upokojoval manzel. Stvrtu noc som v spanku pocula, ako si maly rozprava: "Meko, meko...us neni, setko vypil.".... a spal dalej. Odvtedy uz nepytal a skoncilo sa nam krasne obdobie dojcenia.

gabusa, Po, 26. 02. 2007 - 19:00

Ahoj, ja som svoje dvojčatá kojila do 19-mesiacov a v podstate sa odučili sami. Začínali sme však skôr asi okolo 11. mesiacov sme sa začali kojiť už len ráno a večer, potom odpadlo aj ranné kojenie, keďže chlapci na seba veľmi žiarlili, dala som im fľašu, ale nie s cumlíkom, lebo cez cumeľ piť nevedeli. Cez deň sme sa zabavili, takže si ani nespomenuli a večer sme sa snažili s manželom ich unaviť a postupne si na maminkine mliečko ani nespomenuli. Ale každé dieťa je jedinečné a treba individuálny prístup. Ja mám síce dvojičky, ale na každého platilo niečo iné. Prajem veľa zdaru.

Iveta, Po, 26. 02. 2007 - 20:34

Ahojky,ja som kojila tiež 14 mesiacov,ale malá sa mi sama postupne odstavovala,tak fakt neviem ako ti poradiť.Sesterka kojila 24 mesiacov a potom postupne tiež malú odstavovala a hlavne sa snažila neležať nesedieť veľmi dlho,aby sa malá na nu nemohla pricucnúť-lebo je fakt,že sa obsluhovala už sama a kedy chcela-dokonca raz aj v autobuse ked ju držala na kolenách zaspala a po chvílke prebudenia sa chcela automaticky prisať,no nedovolila jej to-to bolo peklo po celú cestu domov.Myslím,že ked ho zabavíš a strčíš mu mliečko vo flaške sem tam tak sa vám to podarí,ale fakt každé dieťa je iné a možno sa odstaví aj sám postupne.

majca, Pi, 09. 09. 2011 - 22:59

prepacte ale aj ja chcem radu mam 14mes syna a chcem ho odstavit od kojenia ale ked mi nechce ziadne ine mlieko co mam robit radsej pokracovat v kojeni alebo prestat a nebude mat ziadne mlieko

georgina, Pi, 09. 09. 2011 - 23:01

Majca, prosím ťa, radšej si založ vlastný blog (na zelenej lište hore klikni na "Pridaj". Otvorí sa ti ponuka, z ktorej si vyberieš "Príspevok blogu." Klikneš a otvorí sa ti okno, kde už priamo píšeš svoj blog - nadpis, text, odošleš...). Ak sa totiž len "prilepíš" do cudzieho, a navyše starého blogu, moc odpovedí nedostaneš.

http://www.nanicmama.sk/co-je-s-tym-pocitacom/technicka-prirucka

majca, So, 10. 09. 2011 - 09:52

dakujem za pomoc georgina pomohla si mi

georgina, So, 10. 09. 2011 - 09:57

:-) (sun) (sun) (sun)

majca, So, 10. 09. 2011 - 09:57

prosim ta porad mi este kde si mam hladat odpovede

georgina, So, 10. 09. 2011 - 10:33

V tom príspevku, ktorý si založíš :-) (sun) (sun) (sun).
Klikneš si na Všetky posledné príspevky (zelená lišta hore, prvá "roletka", alebo zelená lišta vľavo dole) a tam už uvidíš pri "svojom" nadpise červeným vyznačené nové komentáre :-) ;-).

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama