reklama

Palenie zahy v tehotenstve

Lujka , 21. 04. 2009 - 07:25

reklama

ahojte,
urcite mate skusenosti s palenim zahy v tehotenstve. Az asi do 8 mesiaca islo uplne vsetko ako po masielku - chvalabohu - ale potom mi zacali puchnut nohy a prsty na rukach a priiiiserne ma pali zaha. Hadam aj z cistej vody. Stary recept - detske piskoty su nanic, priam to este zhorsuju (sladke + biela muka), mätovy cajik pomoze nachvilku, mandle zaberu - ale musim zozrat aspon pol balika naraz. N(flower) ajucinnejsia je soda bikarbona - lenze tej sa bojim. Porodna asistentka ku ktorej chodim na predporodnu pripravu povedala, ze teraz uz mozem aj lieky, sak su pre ludi a babatku uz nic neuskodi v tomto stadiu. Tak ja nevim... Ale lieky nebudem - nikdy ich neberiem. Co Vy na to? Inac su stale vsetky testy a kadejake vysetrenia v pohodicke.


reklama


reklama

desina40, Ut, 21. 04. 2009 - 10:34

no buď rada,že máš žáhu až teraz.Ja som žáhovala hadam od 1.dna až do konca 5.mesiaca. Mne pomahali len hektolitre coca coly.

miki-mama007, Ut, 21. 04. 2009 - 10:37

ahoj, vraví sa, že ked ťa páli záha, tak rastú bábätku vlasy... mna pálila tiež a mám doma celkom pekného vlasáča :)

PaBe, Ut, 21. 04. 2009 - 10:41

Mňa pri dcérke pálila záha,tiež vraveli,že to vlásky...a narodila sa skoro bez vlaskov,aké také sme mali až na rok (giggle) Pila som minerálku...veeeeľa.

motylik, Ut, 21. 04. 2009 - 10:47

Lujka dobre si načala to s tou bielou múkou. Vyhľadaj si na nete, ktoré potraviny pôsobia kyslo a ktoré zásadito na organizmus. A máš to. Vyjde ti, ktorým potravinám sa treba vyhýbať. Lieky sú našťastie aj také, ktoré neškodia telu a nespôsobia viac škody ako úžitku, takže na obnovenie správnej činnosti tráviacich orgánov si môžeš niečo neškodné dať. Ale v každom prípade dodržiavaj zásady správnej životosprávy.

Pri mojom druhom tehu som sa tiež dosť natrápila s pálením záhy a to som ešte musela ležať, lebo to bolo rizikové, takže užila som si tiež toho piesku v hrdle ;-) Keby mi bol niekto vtedy povedal to, čo viem teraz, bola by som mu zlatú medailu dala :-)

www.planet-tachyon.com/papilio

ivet36, Ut, 21. 04. 2009 - 10:54

No ja ked som si precitala nazov blogu- tak som sa len trpko usmiala a spomenula!
Nechcem byt sarkasticka- ale by som napisala- ze neboj, bude este horsie.... Ja som tym trpela tak, ze som ku koncu uz plakala, a nepomahalo uz nic- len vydrzat.
Ta soda sa sice nema- ale pomaha asi najlepsie. Tak - ako napisala motylik- upravit stravu- len vtip je v tom, ze musis jest najlepsie vsetko, pretoze vsetko babatko v brusku potrebuje a Ty tiez, aby ste boli zdravucky.
Takze vela trpezlivosti- citim s Tebou a viem o com hovoris!(hug) (sun)

ivet;-)

motylik, Ut, 21. 04. 2009 - 11:16

Neboj ivet, veď v strave sa nemusí kvôli kritériám nijako obmedzovať, vôbec tým neutrpí ani bábätko ani mamina, jesť môže aj tak všetko, čo telo potrebuje :-)

www.planet-tachyon.com/papilio

motylik, Ut, 21. 04. 2009 - 11:14

A ešte čo sa týka toho puchnutia, daj si pozor na obličky, lebo to môže súvisieť s nimi, alebo aj so srdiečkom.
Na záhu skús príp. aj nejaké čajíky na žalúdok - mäta, medovka ... pohľadaj si aj na posilnenie obličiek :-* (hug)

www.planet-tachyon.com/papilio

Lujka, Ut, 21. 04. 2009 - 12:10

Babenky dakujem za prispevky. Ste zlate.

Motylik - lekar povedal ze puchnutie je OK, kym mi nestupa tlak. A ten mi teda nestupa a ako vravim, vsetky vysledky vsakovakych testov su OK. Ono mi to puchnutie noh ani tak nevadi, vadi mi skor jak bolia, ale to asi od velkej zataze ktoru vlacia, chudence.

Okrem toho mi este trpne prava ruka /tak ze neudrzim pribor a zehlit musi manzel/. Lekar vravi, ze je to take normalne tehotenske - sposobene nedostatkom vitaminu B, co negativne ovplyvnuje nervy. Vraj mam vitamin doplnat v strave - nie tabletkami. Jem probioticke jogurty, iba celozrne pecivo a kupujem nealkoholicke pivo. Zistila som, ze ked si ho dam, tak mam ovela mensie opuchy - alebo skoro ziadne, ruka trpne menej - ale trpne, ale pali ma z toho zaha - co je nepochopitelne, lebo sag normalne lekari odporucaju piva (podla hodnoty ph) zaludkarom.
Toto su chvalabohu moje jedine a prve tehotenske problemy, co je skvele v porovnani so zienkami, ktore si to cele odlezali, odgrcali a podobne... Na babatko sa tesim ale vobec mi nevadi posledne stadium tehotenstva, nemam toho dost a nechcem to uz mat zasebou - je mi dobre... okrem toho, este nemame kocik :)

motylik, St, 22. 04. 2009 - 00:51

Tehotenstvo ti zvýraznilo problémy v organizme (kedže tehu je záťaž pre organizmus), takže je tam prítomná nerovnováha a to indikujú tie opuchy. Takže zameraj sa na tie obličky (je to len môj tip, že sú to obličky a nie srdce-väčšina žien má problémy s obličkami, malo je takých, čo nemá) a sleduj si čo ješ. Je to pre teba výstraha do budúcnosti.

www.planet-tachyon.com/papilio

Lujka, Pi, 24. 04. 2009 - 07:41

Tak to som trochu vystrasena... ale urcite sa skusim na to popytat lekara. Dakujem za nazor :)

marik, Ut, 21. 04. 2009 - 12:11

Ahoj Lujka.Mňa tiež,ako teba začala páliť žáha,až v 8 mesiaci tehotenstva.Mne pomáhalo mlieko a jogurty.Tak to skús,možno to trocha zaberie.Tak už nemáš veľa,tak to nejako vydrž. (hug)

Lusky, Ut, 21. 04. 2009 - 12:39

Ahoj Lujka, mňa veľmi pálila žáha v tehotenstve, možno od šiesteho mesiaca, až sa to stupňovalo po pôrod. V nemocnici, kde som ležala mi jedna pacientka poradila tablety na cmúľanie TUMSZ /dúfam, že som to dobre napísala/ sú voľnopredajné v lekárni a mne to veľmi pomohlo, žiadna sóda bikarbóna, ani chlieb, ani mlieko, iba toto. Vyskúšaj. Stoja okolo 2 eur a určite nepoškodia, lebo sa iba cmúľajú a vedel o tom aj môj lekár. (y) (sun)

nika87, Ut, 21. 04. 2009 - 13:55

Lujka, ja uzivam Rennie, to mozes brat aj v tehotenstve (myslim, ze ako jedine tablety proti zahe). su uplne super, zaberaju hned a babatku neskodia(flower)

stefanka, Ut, 21. 04. 2009 - 15:07

Ja mam problemy zo zahou cely zivot a uz ani neviem kto mi to kedy poradil ale ked mam problem tak si dam za malu lyzicku obycajnej horcice alebo si ju natrem na kusok chleba a za par minut mam po problemoch.
Nic neni lepsie ako tato rada.
Zabudnite na pirulky a vsetky ostatne preparaty:-* (sun) (flower)

Vera, Ut, 21. 04. 2009 - 16:38

Ak môžem poradiť, proti paleniu zahy je dobre jesť surove mandle, stači ich zjesť 6-7ks, mám ich doma stále a doteraz mi to vždy pomohlo, su zdrave a neškodia,treba skusiť, za vyskušanie nič nedate a ked pomože budem rada.....(y) (hug)

Lujka, Ut, 21. 04. 2009 - 17:02

Nika87 - vidis, Rennie cpem furt do manzelaka - lebo jeho nieco pali kazdu chvilu, ale nikdy ma ani nenapadlo dat to aj sebe... mozno preto, lebo ja radsej pretrpim nez by som rozmyslala nad chemiou - hlavne teraz v tehotenstve. Utesujem sa ze uz len par tyzdnov (sun)

Stefanka - tu horcicu urcite vyskusam. To by ma tiez nenapadlo, sag je to horke. Skusim. Dakujem!!! (flower)

Vera - mandle papam poctivo, musim povedat ze spomedzi vsetkych tych babskych receptov su asi najucinnejsie (to som este neskusila tu horcicu). Len ked mi doju, je to pekielko - vnoci sa zobudim a hladam nejaku nahodne spadnutu pod postelou... (giggle)

Este raz vsetkym dakujem za prispevky. (hug)

Janulienka, Ut, 21. 04. 2009 - 18:54

Lujka, skús si kúpiť minerálku, volá sa Sulinka. Nebýva často v obchodoch, manžel mi ju kupoval v Bille(sun)

Chobotnička, Ut, 21. 04. 2009 - 18:58

Mne v tehotenstve poradil lekár proti páleniu záhy slané tyčinky. A musím povedať, že mi to zaberalo. Tak vyskúšaj. Možno pomôžu aj tebe a určite ti neuškodia.:-)

Adinka, Ut, 21. 04. 2009 - 21:21

Ahojki, mne zabralo glgnúť si mlieka ... Sóda na mňa vôbec nepôsobila .... aasi si musí každý nájsť ten svoj spôsob. Možno do pôrodu ešte naň prídeš (giggle) (heart) (flower)

renka, Ut, 21. 04. 2009 - 22:49

okrem už spomenutých, minerálka Fatra a Macesky;-)

hesu, St, 22. 04. 2009 - 11:04

ahoj Lujka mna tiež pálila záha ja som pila mlieko a sem-tam som si dala polovicu surového zemiaku mne to pomohlo tak to skús dúfam že ti to pomôže(sun)

weronika, Št, 23. 04. 2009 - 19:24

ahoj Julka,

aj ked nemam vela skusenosti a som tehotna s mojou prevou bambulkou rada by som iba navrhla pre opuchnute nohy, krcove zily a bolesti specialne pancuchy. Viem ze to neznie velmi lakavo ale mne pomohli. Do 7. mesiaca som mala bolesti a mravcenie v nohach kazdy vecer, ale ked som ich zacala pouzivat bolesti mi odisli. Su to take pancuchace (dost hrube), ja som zacala so 70 den a potom su aj silnejsie 140den. Treba si ich obut rano ked nohy este nie su opuchnute a nosit kym mozem. Viem ze teraz v lete to nie je sranda ale s nejakou tou suknickou... :o)
A tiez vela vela pohybu pomaha. Vela stastia
P.S. Ani mne kyselina zaludocna neda spat ;o)

Lujka, Pi, 24. 04. 2009 - 07:51

ahoj Weronicka,
tie opuchy mam vacsinou hned rano, uz ked zlozim nohy z postele. Pohybujem sa podla mna dost, aj pravidelne cvicim -a to jedine asi na opuchy pomaha. Ked niekolko hodin chodim (po meste a tak) tak potom mam cele nohy -od hora po dola - jak mokru spongiu, dost nechutne...

k tym stavam zaludecnym - vcera som voobec nejedla ziadne pecivo ani nic z muky a normalne som az doteraz fpohodke. Inac sa budim co hodinu kazdu noc a cpem do seba mandle a pijem vodu lebo je to taaak neznesitelne to palenie zahy... takze bezpecivova (alebo bezlepkova?) dieta asi pomaha.

janulka80, St, 03. 02. 2010 - 01:17

Ahoj aj ja som stým bojovala skoro celé tehotenstvo.Pomáhala fatra a burizony.

bublinaz, Št, 04. 02. 2010 - 14:00

ahoj,

tiez hovorili, ze to vlasky a naozaj mala je vlasata ze az.
mne pomahalo mlieko. skusila som aj rennie tie tabletky ale
bolo mi z nich zle.

renata32, Št, 04. 02. 2010 - 14:07

Ahoj,aj mne pomahalo mlieko,no moj malinky nemal ziadne vlasky,strasne ma palila zaha,za den som vypila 2-3litre mlieka.

alionuska, St, 10. 02. 2010 - 12:41

Ahoj, mne pomahali len a len jablka, jedla som ich vsade, este aj v praci(giggle) a mala nemala skoro ziadne vlasy, podla mna to je len taka povera(sun) Skus si dat polku jablka, osupaneho, malo by to zabrat do 10min, ak nie, tak musis nieco ine.Mojej svagrinej zaberali orechy. Mne strasne zle robilo mlieko a kysnuté koláče...to bol trest ked si davali v robote na obed kolegovci kolaciky a ja som musela nieco fuj fuj;-( ale stalo to za to, vydrzat(flower)

fantika, St, 10. 02. 2010 - 12:45

mne nezaberajuu ani jablkaa..:-P ale vydrziime..;-) :-) a zistila som ze najcastejsie ma paali zaaha od niecoho kysnuteeho,kolaace,chlieb,rozky..takze ak sa daa tak sa tyych jedaal vyvarujem..

alionuska, St, 10. 02. 2010 - 19:55

fantika, skus tie orechy(flower)

nofretete, Po, 15. 02. 2010 - 14:37

no ja mam refluxnu chorobu pazeraka asi 8 rokov a teraz som v 13. tt. Mna začala kyselina palit snad od prveho dna ako sme zamiesili to male :-) Takze cim dalej, tym to budem mat horsie. Ani si neviem predstaviť, keď budem v 8 mesiaci a budem mat maternicou vytlaceny zaludok az hore. Mne dali v lekarni Malox, ale gynekolgicka mi povedala, ze na zahu v tehotenstve sa mozu iba pripravky, ktore neobsahuju oxidy hlinika, respr. hlinik. Spominate tu Rennie, tak ich zajtra pojdem omrknut do lekarne. Vdaka za typy. PS: mne gastroenterolog vobec neodporucal pit caj z mäty, vraj je to silne kysla tekutina po vyluhovani. Jedine caj z mäty okruhlolistej a na ten som este nenatrafila.

eviku, Ne, 28. 03. 2010 - 18:26

dobry den čitala som všetky komentare mne paly zaha možno od začiatku tehotenstva ale to sa už neda vydržat ale vobec mi nič nezabera už som s toho až smutna (blush) už neviem čo mam robit prosim poradte niečo nove skušala som všetko čo tu bolo pisane okrem tabletiek to sa bojim:-)

jamajka (bez overenia), Ne, 28. 03. 2010 - 19:25

Eviku, už som to niekde písala, ale rada zopakujem. Na pálenie záhy - proti nej, je najlepšia minerálna voda FATRA - popíjať, mne vždy behom 10 minút prešlo. A ty si tehotná, nemala by vadiť. Dostať v potravinách , ja ju kupujem v Jednote.

Maja(flower)

Amalka, Ut, 25. 05. 2010 - 11:00

plne sa stotoznujem, aj ja sa nadajam Fatrou a pri tom sa vytesujem, ze snad aj tentokrat budeme mat kuceravu dievcinu. :-D .
Prve tehu - bez zahy = modrooky blondak
druhe tehu - slaba zaha = tmavo a hustovlasy zarastencek
tretie tehu - zaha na nevydrzanie = nadherna kucerava hriva
stvrte tehu - zaha na nevydrzanie = uvidime

kolko je pravdy o paleni zahy v tehu v suvislosti s vlasmi babatka? neviem, ale u nas to prebehlo presne takto, cize snad nieco do seba to ma (rofl)

chiara, Ne, 28. 03. 2010 - 23:13

Ahoj no mna palila zaha od 3 mesiaca az do porodu,a mne pomahali cerstvucke a stavnatucke jablka,ale musela som ich jest stale :-))a aj Aktivia jogurt (y) a tortove oplatky rano na lacno a bolo mi fajn chvilocku,mandle a ine mi nepomahalo (hug) ,a teraz uzje dobre.(clap) (clap) drzkam palceky (heart) (heart)

motylik, St, 31. 03. 2010 - 20:43

eviku hlavne jesť potraviny zásaditého charakteru, pretože záha páli pri prekyslenom žalúdku (tele)

1Nellka1@azet.sk, Ne, 23. 05. 2010 - 10:41

na palenie zahy je naj postruhat surovi zemiak a spapat pretoze obsahuje skrob a zabera to (y) vazne oskusajte

PETZI, Ne, 23. 05. 2010 - 20:27

Ahojte, no ja mam caj, teda ten pomohol zatial kazdemu , koho poznam, da sa kupit v Energie Clube, je od Diochi a je s rastliny Maytenus Ilicifolia, takze ak mate vazne problemi so zahou a chcete mat pekne tehu, bez palenia, opuchov noh a podobnych veci, tak ho vyskusajte.Ja som s nim velmi spokojna.(hug)
No i ked ja som to nasadila hned po prvom paleni, lebo som sa nechcela trapit.

mandy, Po, 24. 05. 2010 - 15:26

Ahoj aj mna v tehotenstve palila zaha, a poriadne. Pomohlo mi, ze som pila mineralku - Fatru. Ta je na to aj urcena a fakt pomaha. (y) (y) (y)

bressy, Po, 24. 05. 2010 - 22:04

odporucam EMESIN

su to tablety zo zazvoru na tehotensku nevolnost mne nic ine nepomohlo....

bezne v lekarni sa da zohnat

Zuzana R., Po, 18. 07. 2011 - 12:35

S tou Fatrou mozem len shlasit, ja vypijem flasu denne a ked mi je tazko aj v noci, tak za pol pohara pomôze a konecne mozem v noci spavat, lebo doteraz mi fakt nic nepomahalo. Mlieko ma nadúvalo a na noc bolo tazke a jablko, co mi pred tym pomahalo, teraz nula bodov. Takze pre mna jednoznacne Fatra.

Katuska_za, Ne, 24. 07. 2011 - 16:15

Ak vas pali zaha pomaha pochrumat natural mandle - take tie neparzene, nesolene este v tej hnedej supke. Tak skuste mozno to pomoze aj vam.(sun)

pavla.-, St, 27. 07. 2011 - 20:55

Ahoj žienky! Klikla som sem zo zvedavosti, lebo mám rovnaký problém so záhou. Nečakala som toľko dobrých tipov. Mne nepomáha zatiaľ nič. Zo začiatku piškótky, ale teraz je to už na figu. Akurát som si na noc pridala ďalší vankúš, takže teraz spím posediačky...
Takže vďaka za prvý príspevok a všetky dobré rady. Teraz som v 16 tt a dúfam, že to bude už lepšie. Prajem všetkým tehuľkám krásne obdobie a veľa zdravia!:-)

laksmi, Po, 08. 08. 2011 - 18:48

Ahojte, nečítala som to celé, ja som v na začiatku a záha páli, sóda bikarbóna neprichádza do úvahy, ani minerálka nepomáha, jedine čo tak jabĺčko :-) vyskúšajte. Ešte skúsim FATRU. Inak tieto pocity su otrasné :-( mne sa to začína vždy k večeru, a neustále sa mi grgá(giggle).

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama