reklama

Poďakovanie za prispievanie do časti POETIC

Pridal/a Amalka dňa 25. 04. 2009 - 10:03

reklama

Ahojte, chcem sa vám všetkým, čo nám prispievate svojou tvrobou do časti Poetic, takto hromadne poďakovať a zároveň vzdať hold vašim hodnotným výtvorom.

Adinka, Julia, biela tma, Piny, Mnaaau, Zuzana - KE, touti, Oveka, jessie.31, Aderiarleen, vladka112, neviditelna, Online, Lorna, M_alone, filipka, mirabela, Cynara 16, momo, lacabezza, Katarina222, Jano1351, lesnažienka, ja_hodka, bettty, andurejka, Katka, blogger, Fany, Rezeda, Misseli, vachna, pracht,LenkaH, rebeka, maťuliatko, plavka7, luna, Rozalka, slniečko, asfaloth, katika, zuzana, Kamila, Juky, kvetinka, Vea - dúfam, že sa mi podarilo vymenovať vás všetkých.

Do poézie človek vkladá kus seba, poézia sa vylieva zo srdca na papier. Poézia nás vyzlieka donaha. Ukazujeme vlastné zraniteľné miesta. O to viac oceňujem, že ste sa s nami podelili. Že ste našli odvahu ukázať svoje prežívanie každému, kto nahliadne na Poetickú artmamu.

Troška mi tu chýba povzbudenie od ostatných čitateľov. Komentáre nám akosi viaznu. Možno je to tým, že s poéziou naša duša splýva, ponára sa do nej ako do rieky. Poézia sa predovšetkým cíti a preto nepotrebuje komentár. Nás pisateľky však každé vyjadrenie poteší minimálne rovnako ako poteší ostatné Artmamy pochvala za ich rukami zhotovené dielka.

A preto vás chcem pozvať a vyzvať zároveň, aby ste občas pár slovkami okomentovali aj poéziu, aby ste vyjadrili pocity, ktoré vás pri čítaní veršov zaplavili, čo vás oslovilo, čo sa vám naopak zdalo vlažné.

Ešte raz veľká vďaka všetkým, ktorí vdychujú život Poetickej Art Nanič mame. (heart) (heart) (heart) (heart)


reklama

reklama

eva m, So, 25. 04. 2009 - 11:26

Amalka,
obcas citam, teraz som sa aj zaregistrovala.
Mozem len vyjadrit obdiv nad tym, ako dokazete svoje myslienky, pocity, prezivanie krasne ulozit do riadkov...
Zda sa mi akykolvek moj komentar popri nich prizemny, obycajny...tak len vnimam...
(flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Eva (sun)

lusesita, So, 25. 04. 2009 - 11:31

aj ja vas obdivujem a pravidelne citam........Dakujem(flower) (flower) (flower)

klodik, So, 25. 04. 2009 - 11:38

Priznám sa, že na túto časť naničmamy často nechodím...Ale ako si napísala Amalka do poézie autor vkladá kus svojho prežívania, doslova sa vyzlieka do naha a lieči...Syna máme teraz v nemocnici a to že píše mu veľmi pomáha...Poézia je liečivá na oboch stranách, liečivá pre autora aj pre čitateľa...Priznám sa, že keď som si prečítala synove verše ktoré napísal práve v nemocnici vôbec som nemala čas na smútok...Všetko to zobral veľmi humorne a jeho básničky sú úžasne nadhľadové a vtipné...(sun) (sun) (sun)

lusesita, So, 25. 04. 2009 - 11:57

zelam skore uzdravenie synovi Klodik(sun) (sun)

renka, So, 25. 04. 2009 - 14:25

Klódik držím synovi palce, aby bol , čo najskôr v poriadku(hug) ...musím sa priznať, že už viac krát pri čítaní Tvojich príspevkov o synčekovi , som obdivovala jeho vyspelosť a múdrosť, vzhľadom na jeho vek(y)

klodik, So, 25. 04. 2009 - 20:12

Dievčence ďakujem Vám, práve sme sa vrátili z Blavy z nemocnice, no a zatiaľ neviem nič nové. Včera mali lekári aj sedenie kde riešili Filipka a v pondelok uvidíme či sa k niečomu dopracovali...Prístup lekárov je tam fakt fantastický a Filip to zvláda s nadhľadom, aj vďaka tomu že píše,a to čo píše má fakt čo povedať aj dospelákom.
A jeho úvahy o živote to uź je v akýchsi iných sférach. Napríklad bol už tretie dopoludnie na lačno, za sebou vyšetrenie v narkóze a pred sebou ďalšie- CT hlavy a on mi do telefónu povedal: maminka ja už tu v nemocnici ani na balkón nechodím, aby som tým ľuďom ktorý vonku môžu voľne chodiť nezávidel.Človeku sa aj slzy tisnú do očí a vzápätí ma rozosmeje veršom z básničky- hadička v krku, druhá v zadku, črevá dajú do poriadku(rofl) (rofl) (rofl) Ešte raz vám ďakujem, aj za synčeka(hug) (hug) (hug)
Ešte ma napadla taká pikoška, Filipko mal aj sedenie u psychologičky v nemocnici a tá sa ho pýtala aj na jeho chrbticu a že či cvičí? A on jej povedal,že poctivo, každý deň a robí mu dobre ten pocit, keď sa spolu s potom z tela vyplavujú všetky negatívne pocity...(sun)

klodik, Ne, 26. 04. 2009 - 12:10

Amalka určite niečo dáme z jeho tvorby aj sem, len to musí trošku dozrieť. Stalo sa nám napríklad to,že moja kolegyňa ho chcela povzbudiť v tvorbe a chcela to dať na našu stránku mesta, ale ja som to v poslednej chvíli stopla, mala som pocit,že to nie je najlepší nápad...Nedávno sa mi to potvrdilo, nakoľko to mal uverejnené v našom časopise a okrem kladných ohlasov som sa stretla aj s tým, že to on nemohol napísať, že som to hádam napísala ja a bolo to od ľudí od ktorých by to človek nečakal...Som si vedomá, že to nemusí osloviť každého, veď o to ani nejde, ale aby niekto v slepej závisti znevažoval jeho schopnosti a túžbu vyjadriť svoje myšlienky a videnie sveta tak to je dosť prízemné a potrebujeme to trošku stráviť.Ale určite sa pohrávame s myšlienkou dať niečo aj na naničmamu.(flower) (flower) (flower)

lusesita, Ne, 26. 04. 2009 - 12:34

klodik(flower) som velmi rada,ze si spokojna s pristupom lekarov a tak mozno lahsie zvladate vsetko to usilie o zlepsenie zdravotneho stavu tvojho syna.VELMI VAM DRZIM VSETKY PRSTY(sun) a nech ste coskoro doma.:-)
Je dobre,ze ho chranis pred ludmi,co by mu slovne ublizili mozno viac,ako si oni dokazu predstavit.Gratulujem k uzasnemu synovi a k jeho obdivuhodnemu talentu.:-) a velmi sa tesim,az sa rozhodnete sem nieco napisat(clap) .....a taktiez zelam uz ziadne neprijemne reci,ci ohlasy na jeho tvorbu,hoci v zivote vsak asi na ne este casto natrafi,lebo sme proti tej slepej zavisti vsetci bezmocny.(flower) (sun)

klodik, Ne, 26. 04. 2009 - 13:58

Priznám sa že som nečakala takýto prístup lekaŕov, ten záujem, snaha, vyšetrenia, sedenia u psychologičky:-) ,Filipova debata s lekárom na izbe na tému hemoragické horúčky-(giggle) jeho zaujíma množstvo vecí a začal s lekárom debatovať na túto tému, množstvo zážitkov, ktoré tam zažil, nielen tých negatívnych, ale aj humorných, veselých, na izbe sa mu prestriedalo už niekoľko spolupacientov a čo nový chlapec to nový životný príbeh...No bude mať asi dosť dlho o čom písať...A lekár? Ten sa povypytoval totálne na všetko, každá maličkosť môže zohrať svoju úlohu pri určení diagnózy, komunikácia s lekárom perfektná, porovnávali Filipkove fotky ako vyzeral ešte pred rokom a ako vyzerá teraz, čo sa nám zdá ako zlomový moment kedy začal chudnúť? Proste všetko čo bežne lekári nerobia- aspoň ja som to nikdy nezažila...(flower)

lusesita, Ne, 26. 04. 2009 - 16:11

(clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (hug)

Amalka, Po, 27. 04. 2009 - 12:07

dakujem za zvazenie, myslim si, ze nanicmame je spravna poda, priatelsky naklonena akejkolvek tvorbe. Ide o podelenie sa o krasu. O vychutnanie a nie sudenie. Budeme radi, ak sa rozhodnete podelit. Posielam objatie.

som (flower) v papradí

lobelka, So, 25. 04. 2009 - 23:02

(hug) hrca v krku (hug) .
Velmi vam drzim palce, keby ste zasa boli v BA a nieco potrebovali, daj vediet (flower) .

klodik, Ne, 26. 04. 2009 - 12:12

Ďakujeme(hug) (hug) (hug)

lusesita, Ne, 26. 04. 2009 - 12:36

zlaty chlapec(clap) :-)

klodik, Ne, 26. 04. 2009 - 13:00

Amalka mám pocit že som ti "ukradla" blog.(giggle) Keď sa Filipko vráti z nemocnice sľubujem, že sem dáme jeho Sokratesa s ktorým vyhral okresné kolo v jednej literárnej súťaži...
Je to úžasne koľko podpory tu človek môźe dostať(heart) (heart) (heart)

bigmama, Ne, 26. 04. 2009 - 16:46

klodik, zelam, aby sa to co najskor vyriesilo (sun) (flower)
bigmama (hug)

Amalka, Po, 27. 04. 2009 - 12:08

takto pekne kradnúť by si ma mohla naučiť (giggle) . Nie, nie... lepšie pokračovanie diskusie si ani neviem predstaviť. Presne o tomto celá poézia je. O ľudskosti a prežívaní. (heart)

som (flower) v papradí

bigmama, Ne, 26. 04. 2009 - 16:45

Amalka, dakujem, tvoj blog ma nakopol a uz som zacala citat a dokonca som zverejnila svoju prvu basen (blush) , takze mate dalsiu clenku v Poetic-u ;-)
bigmama (hug)

dzermil, Ne, 26. 04. 2009 - 17:57

Pripájam sa ku všetkým, ktorí držia palce Filipkovi a vzdávam hold múdrym a citlivým lekárom. (sun) (flower)

klodik, Ne, 26. 04. 2009 - 18:14

ďakujeme(sun)
milujem ten pocit keď sa stretnem s profesionalitou a ľudskosťou nech už človek pracuje v akejkoľvek oblasti...či je to lekár, učiteľ, predavač, stolár...

klodik, Po, 27. 04. 2009 - 19:36

Tak sa dievčence ešte trošku "posťažujem":-| ...Filipko ešte stále ostáva v nemocnici, v stredu mu budú robiť ešte CT vyšetrenie bruška.Aj psychologička sa vyjadrila, že v psychike to nie je, že je vyrovnaný, aj so situáciou doma, aj svoje extrémne schudnutie vraj znáša veľmi triezvo a vyrovnane a že lekári musia hľadať príčinu inde,psychickú príćinu vylúčila...

Chobotnička, Po, 27. 04. 2009 - 19:52

Držím Filipkovi palčeky a tebe Klódik veľa síl.(heart) (hug) (heart)

adus, Po, 27. 04. 2009 - 20:26

Klódik,

vydržať - aspoň jednu diagnózu už vylúčili. Budem ďalej na vás oboch myslieť a držať päste.(hug) (hug)

klodik, Po, 27. 04. 2009 - 21:21

No vylúčili ich už viac adus a stále nevedia čo je vo veci...Vydržať musíme, aj syn to tak berie a chápe to...Niekedy to vyzerá ako dobrá napínavá detektívka, lekári kombinujú a hľadajú páchateľa a ten stále uniká(giggle)

Tuti, Ut, 28. 04. 2009 - 12:43

ja ďakujem aj Tebe(flower)

renka, Ut, 28. 04. 2009 - 12:53

myslím na Vás(hug) (flower)

adus, Ne, 03. 05. 2009 - 22:32

devy, pomôžte,
na poetic potrebujem samostatnú registráciu????

Chobotnička, Ne, 03. 05. 2009 - 22:41

No hej, práve to som sa pýtala Kamilky, lebo tiež som bola z toho vedľa. Na poetic je nutné sa znova zaregistrovať. (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama