reklama

žlčníkové kamene

sharon stone , 01. 07. 2009 - 08:57

reklama

Dobrý den zeny!Chcela by som oslovit niektorú z vás,ktorá ma problémy alebo mala so žlčníkom,a podarilo sa jej ich odstránit.minulý rok mi zistili kamene a ak vám poviem,ze nikto to so mnou nerozoberal,myslím liečbu,len to,že je potrebná operácia,lebo som už mala 2x záchvat,pri prvom som ani nevedela,že čo to je,zistili mi to na pohotovosti.Držím dietu,ale neviete si predstavit,čo to znamená,nedat do úst nič vyprázané,mastné,paradajku či papriku...skusala som na nete hladat na nete niečo,čo by mi pomohlo kamene odstránit,vraj existuju rozne čaje,homeopatika...bola by som rada keby sa mi niekto ozval a podelil sa som mnou o svoje skusenosti..Su vraj aj lieky na rozpustenie kamenov,ale ja som bola uz u dvoch lekárov a nikto nemá záujem o odstránenie kamenov,kazdý rovno povie,treba to dat von ,laparoskoickou operáciou,raz dva budete doma.Kedze vo svojom okolí mám známu,ktorá ju absolvovala a 3 roky sa mala dobre,lenze potom to začalo/upchali sa jej žlčovody,chodí na prečistenie a pri tom jej ich prederavili,bolesti../ Dakujem za akékolvek vyjadrenie.(sun)


reklama


reklama

OLIVIA, St, 01. 07. 2009 - 09:53

No,dievča zlaté;-) Viem,čo to je kolika žlčníka;-( Sama som to prežívala, než mi žlčník vyoperovali:-( Je to už 20 rokov od operácie a cítim sa výborne.Ja ti radím,čím skôr íst na operáciu.B-] V dnešnej dobe je laparoskopia ovela bezbolestnejšia,ako ked som musela v minulosti podstúpit operáciu a byt rozrezaná;-) Teraz bola na laparoskopii žlčníka, dcérina švagriná.Za dva dni bola doma!:-) :-) :-)
Ako som písala i vyššie(čím skôr na operáciu)viem o čom hovorím.Nechcem ta strašit,ale lepšie pre tvoje rozhodnutie íst čím skôr sa dat operovat,ti napíšem aj ten horší ,,výsledok,,nedat sa operovat!Moju maminku tiež nik z lekárov nepoučil,čo môže mat za následok nevybratie žlčníka!!!:-( S ,,kameňmi,,v žlčníku-,,fungovala,,8 rokov(podotýkam,že za tých 8 rokov už nedostala žiadnu koliku žlčníka-preto,nešla na operáciu!Vždy hovorila,že ak dostane bolesti-tak potom už na nič čakat nebude a podstúpi operáciu žlčníka.)Po 8 rokoch začala byt velmi unavená,časté horúčky atd...Musela byt hospitalizovaná:-( Po všetkých vyšetreniach sa lekári rozhodli,že ju musia ,,otvorit,,!A vieš moja na čo prišli?V žlčníku nádor ako päst!!!;-( Po histologickom vyšetrení,mi primár oznámil tú najhoršiu správu-"RAKOVINA žlčníka!!!!;-( Z toho,že sa nedala z nevedomosti operovat,jej dobre nepracoval žlčník,žlčovody sa poucpávali,tvoril sa zápal atd...:-( A tak postupne z toho rástol nádor;-(Tažko sa mi píše,ale to hlavné som ti opísala;-) Len toto som chcela-na tvoje zamyslenie sa;-) Držím palce a (hug) (PROSIM,NEODKLADAJ OPERACIU)(hug) (hug) (hug)

Zuzana1978, St, 01. 07. 2009 - 13:38

Moja rada bude mozno trochu nezvycajna, ale dufam uzitocna. Jedna moja znama, ktoru tento problem zastihol na pobyte v Indii, to vyriesila netradicnym sposobom ( nieco ako klin sa klinom vybija). Lekari jej odporucali operaciu, pre ktoru bola rozhodnuta, ale este pre istotu zasla za miestnym odbornikom na bylinnu liecbu. Ten jej jednoznacne odporucil jedinu metodu: stiplavy prasok chilly.(nie mlete cierne korenie alebo cervenu papriku)pridavat do kazdeho jedla.Po mesiaci bola v poriadku a so zlcikom. Nahodou zijem v cudzine, v krajine kde sa pouziva vela korenia a stiplaveho chilly prasku a nejak tu nepoznam nikoho, kto by mal problemy so zlcnikom. Takze toto by som urcite zvazila. A velmi by som odporucila aj pouzivanie exotickeho korenia:
- kurkum (zlty prasok) zlepsuje funkciu nervoveho systemu, zmienoval sa o tom aj Dr.Oz na Oprah show
- kammun (zmes korenia)zlepsuje travenie

Zuzana1978, St, 01. 07. 2009 - 13:46

a samozrejme respektovat radu Olivie a dat sa lekarsky sledovat, pretoze treba mat istotu, ze kamene sa zo zlciku vyplavia( aj to sa moze stat), to sa da zistit na sone.Ale keby to bola situacia ako opisovala Olivia s jej maminkou, samozrejme, ze tam treba operovat.A ak je zapal, na to treba atb.Rozhodne je to situacia,ktoru treba podrobne nastudovat a zvazit postup a rizika.Drzim palce.

raynita, St, 01. 07. 2009 - 14:06

Tiež som po laparoskopii žlčníka, je tomu 6 rokov. Dostala som silný žlčníkový záchvat a keďže po druhý krát by som takú bolesť nezniesla, veľmi rada som išla na operačný stôl. Ja som mala dosť veľký kameň, bola to pre mňa jediná cesta a určite neľutujem. Po operácii ma strašili tí, ktorí už nemali žlčník že moja zlatá, nebudeš môsť jesť to a to .... Ja som postupne začala jesť všetko, spočiatku vo veľmi malom množstve. Teraz som v stave, že zjem všetko, len treba potom dávať pozor na večerné jedenie ťažko stráviteľných jedál. Človek so žlčníkom má potom ťažkú noc a bez žlčníka ešte horšiu.

elca, Št, 02. 07. 2009 - 08:05

tiež Ti radím - dať sa operovať...ja som takto čakala nejaký čas, až ma to prinútilo, no už to bolo v takom stave, že to museli robiť klasickou operáciou, laparoskopicky to už nešlo. Už je to 8 rokov a som v pohode, môžem jesť s mierou všetko /ja na nejaké prejedanie aj tak nie som/

pastellka, Pi, 03. 07. 2009 - 21:17

mila sharon,ked som si precitala tvoj blog napadla ma jedna vec, jedna prihoda ktoru ani neviem odkial mam, ale zda sa mi ze to vravela jedna stara pani bylinkarka.vraj nejaka dama trpiaca tymito kamenmi si ich dala vyoperovat a potom si ich dala zasadit do rucky noza a normalne ho pouzivala (teda trosku mi to pride zvlastne ale kazdeho vec ;-) ) no a potom raz sekala redkovku a prisla jej do toho navsteva,tak nechala nozik v miske s redkovkou a ked sa k nemu vratila, zistila, ze redkovka kamene nejak rozpustila.
takze toto ma napadlo a dneska som si konecne nasla cas a pisem - totizto mam taku mudru knizocku kde mam prirodne recepty na potiaze - a tam sa pise toto:
1.cierna redkovka postruhana na porcelanovom tanierku, prikryta porcelanovou salkou, jest 3x denne 1 malu lyzicku.
2.stavu z ciernej redkovky, mrkvy alebo citrona, 1-2 lyzicky denne

je tu tych receptov viac, niektore su historicke,ale je to o to zaujimavejsie citanie....ak by si mala zaujem, alebo aj ostatni co tu citaju,mozem to vypisat vsetko;-) teda co sa tyka zlcnika(rofl)
inak zelam aby ta to rychlo preslo, ci uz s redkovkou alebo bez...pa

sharon stone, Po, 06. 07. 2009 - 15:18

Ahoj pastellka!som rada,že si si nasla čas a podelila sa so mnou i s inými ženami,ktoré trápi tento ženský problém.O čiernej redkovke som počula,pise to aj Trebenová vo svojej knihe.Ja som uz na tvoju radu bola v obchode,ale čiernu redkovku nekupis takmer nikde,len červenu a bielu.V jednom supermarkete ju mali,ale taku vyschutú,ze len nožík do nej zabodnút bol problém.Jedna pani mi poradila,že v lekárni predávaju vylisovanu stavu z čiernej redkovky,tak moje kroky hned smerovali do lekárne.Mali ju,su to také malé ampulky,ide o 100perc.prirodnu štavu,kupila som to a uvidím aké to bude mat učinky,každé rano treba zobrat 2ampulky nalačno.Budem rada,ak sa s nami podelís o nejaké dalsie liečitelské rady z tvojej mudrej knižočky/ozaj ako sa vola?mozno by sa aj mne zisla,lebo v rodine kedže mám dve deti,stále ma nejaký ten zdravotný problém.../dakujem este raz a prajem pekný letný den!(sun)

pastellka, So, 18. 07. 2009 - 15:35

jeeee ahoj!! uz som myslela ze tento blog zostane bez odpovede.....:)) sice som na NM zabludila celkom casto ale az dnes ma zase napadlo 'skontrolovat' tuto temu:)
mrzi ma ze sa neda na SK zohnat ta redkovka..... ale ked uz mas tie kvapky tak by ma zaujimali ucinky, ak by sa ti chcelo podelit sa...;-)
ta mudra knizocka sa vola 'Stare dobre vyskusane, podtitul rady a navrhy na liecenie chorob, zozbierane medzi ludom' a napisala to, resp. zozbierala zo starych herbarov a podob. zdrojov Agata Sedliackova. Vydala ta produkcia Orim s.r.o. Bratislava 1997 ako druhe, doplnene a opravene vydanie.
Tak teda este napisem tie ostatne rady na zlcnik:

Na zlcnikovu koliku
1. zapar z rumanceka z citronovou stavou, na 2dl vody 1 malu lyzicku caju, na to pit srvatku abo studenu vodu.
2. sedacie kupele: 5 hrsti narezanej ovsenej slamy varit v 1 a pol litri vody asi 15 min, potom si dat kupel na 15 min vo vode cca 28 stupnovej
3. teply obklad z vodu z niektoreho putnickeho miesta
4. teply obklad zo sennej mrvy (historicke)
5. teply obklad z prostejovskej staroreznej a vody v pomere 1:1 - zjest 1 malu lyzicku spraskovanej koze z vnutornej strany zaludka hydiny a zapit. (pri pitvani sa koza dobre umyje, osusi a odlozi, vyskusane)

Kura na posilnenie zlcnika a pankreasu
1 balicek majoranky, 20 bobkovych listov spraskovat na mlynceku, preosiat cez jemne sitko. pridat 1 malu lyzicku praskoveho dumbiera (zazvoru) a 8 lyzic glukopuru.spolu zmiesat, dobre uzavriet a uzivat 2x denne pol malej lyzicky a zapit. moze sa uzivat i pri narusenom traveni. mnohokrat vyskusane. pri dlhsich problemoch sa uziva aj tri tyzdne.

Budem velmi rada ak budem moct rozsirit tieto rady aj dalej takze ak budes potrebovat nejake dalsie rady,napis,ja nazriem do 'mudrej knizky' (giggle) a napisem!....i ked vlastne, neviem ci mozem takto pisat z knizky....dufam ze neporusujem nejake prava alebo co, nemam s tymto ziadnu skusenost...ak je to problem zmazem to potom.
Mozno by to potom aj chcelo zalozit novy blog alebo pisat maily.... neviem,zalezi na tebe... dufam ze to pomoze!
pekny den zelam.....pa

evelinn, Pi, 09. 07. 2010 - 17:29

ahoj Pastellka,tvoje rady su super,aspon s tou redkovkou som vyskusala,mam problem so zlcnikom prosim mas radu na opokojenie zachvatu dik
:-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama