reklama

Fimóza- alebo ako som syna pred operáciou zachránila

Pridal/a myrica dňa 09. 08. 2008 - 14:19

reklama

Rada by som prispela svojimi skúsenosťami z oblasti pomoci detičkám s rôznymi ťažkosťami.
Nižšie popísaný vyriešený problém može pomôcť mnohým mamičkám uchrániť ich ratolesti pred operáciou.
Vo veku asi 4 rokov skonštatovala synovi detská lekárka fimózu- rozumej stiahnutie predkožky na mužskom úde. Bez chirurgického zákroku to nepôjde.Zhodli sa lekárka aj urológ.
Mamičky iste vedia čo to znamená. Príbuzní v rodine ma „pripravili“ na to ako ho zákrok bude veľmi bolieť, ako nebude môcť zo začiatku močiť atď. Ale veď to prejde, vydrží to bude. To mi tiež nestačilo. Začala som pátrať či predsa len náhodou nie je niekde v starých múdrych knihách ukryté niečo čo zachráni chlapča pred nepríjemnou operáciou. Mali sme už totiž termín od urológa do nemocnice. Vtedy si vravím: nastal čas konať. Našla som rastlinu, ktorá mala pomôcť pri týchto problémoch. V lekárni, pár krokov od domu mi ju radi predali. Vyrobila som presne podľa návodu macerát. Synčeka večer vložila do farebnej vodičky a povedala, že bylinky pomôžu ako majú. Hneď prvý krát nastalo maličké zlepšenie. Opakovala som to aj druhý deň. Prezieravo som zavolala do kúpeľne aj manžela, aby na vlastné oči videl čo sa deje. Sedel na zemi a neveriacky krútil hlavou. Po druhom kúpeli bolo všetko ako má byť. Žiadna operácia sa nekonala. Vzala som rýchlo syna k lekárke aby posúdila či je všetko ako má byť. Bolo. Skonštatovala, že je fajn ako bylinky zabrali a termín operácie sa zrušil.
Ak by niektorá mamička mala záujem, rada jej poskytnem presný postup.

Edit 14.2.2011 - doložené z diskusie, viac informácii je v komentároch:

Tá rastlinka sa volá - Slez nebadaný, za hrsť sa hodí do 5 l fľaše, zaleje studenou vodou a na druhý deň sa to zohreje a dieťatko sa v tom kúpe. Macerát sa dá použiť aj viac krát, ale ja som ho vždy dávala čerstvý, tiež môj syn s tým mal problémy, keď bol maličký a dostala som ho z toho.
Je to od Márie Trebenovej - Zdravie z Božej lekárne

http://www.zdravie.efekt.sk/sleznebadany.html
http://www.zdravie.efekt.sk/rady/fimoza.html
http://www.zdravie.efekt.sk/choroby.html


reklama

reklama

lydusha (bez overenia), So, 09. 08. 2008 - 14:40

Sikovna.(clap)
Kamoska si tiez takto nejak zachranila syna pred operaciou. Sice to trvalo dlhsie ako dva kupele ale zabralo.
Je super ked si vie clovek pomoct bylinkami a inymi sposobmi a este lepsie je ked sa dokaze podelit s ostatnymi o skusenost.

Ariesa, So, 09. 08. 2008 - 15:02

ahoj myrica, sikovne si to vyriesila(y) . mna by to celkom zaujimalo. synovi sa ciastocne da predkozka stiahnut a poumyvat, da sa to vsak len okolo 60% z mozneho uplneho stiahnutia. ale je to zatial prcek a o uprave sme sa este s doktorkou nebavili. i ked uz dlhsiu dobu sa to ani o milimeter nepohlo. sem s "receptom", pripadne na mail. dakujem :-)

noemi, So, 09. 08. 2008 - 15:05

Ahoj Mirica,sem s tým receptom.Ja som syna uchránila pred tým násilným sťahovaním,ale doktor na mňa doteraz zazerá,že som si dovolila spochybniť jeho prácu.Malý má tiež štyri roky a ja som to ešte minulý rok nedovolila.Takže ak mi môžeš pomôcť budem ti vďačná.(y) (sun)

myrica, So, 09. 08. 2008 - 16:35

Milá Noemi,
pošli mi kontakt na mail a napíšem ti hneď čo robiť.

zuzanaaa, Ne, 08. 03. 2009 - 14:44

Ahoj, Myrica, napis mi prosim ta ako to cele funguje, taky podrobnejsi postup.

mam 2 synov, obidvom sa neda predkozka stiahnut celkom, zacali sme skusat kupele zo sleza nebadaneho, ale ani po 4 dnoch nevidime nejake zlepsenie.
Mozno ze nieco nerobim spravne, tak ta chcem poprosit aby si mi poslala ako ste to robili doma vy.

Diki

inga1309, Ne, 09. 08. 2009 - 19:40

ahoj myrica, neviem, ci sa ti to este dostane, kedze tvoj prispevok je uz rok stary, ale rada by som poznala ten recept, ako pomoct pri fimoze. dakujem Ingrid. poprosim na inga1309@gmail.com

janka1, Št, 13. 05. 2010 - 09:42

Milá myrica prosím ťa ak máš recept na ten slez nebádaný ako sa oripravuje buď taká dobrá a zašli to aj mne na mo e-mail: jankadovicakova@post.sk vopred ďakujem

n.e.l.i.n.k.a, So, 09. 08. 2008 - 17:30

aj ja mam zaujem,moj syn ma tiez 4roky a zatial cakame,ale sa to nezlepsuje.len neviem ako ti mam poslat kontakt:-)

Kamila, So, 09. 08. 2008 - 17:48

Ak klkines na jej meno pri clanku, alebo jej komentari, rozbali sa ti menu a vyber si polozku Kontakt, takto jej vies poslat mail.

myrica, So, 09. 08. 2008 - 18:22

poslala som info na mail

nicebosorka, So, 09. 08. 2008 - 20:15

Mirica - mohla si to rovno tu napísať, ako rozposielať maily (teda aspoň podľa mňa)
... a tuším tu už niekde niečo podobné písane je, dokonca ja sama som to cca pred rokom písala, tuším Mire-Márii.
Tá rastlinka sa volá - Slez nebadaný, za hrsť sa hodí do 5 l fľaše, zaleje studenou vodou a na druhý deň sa to zohreje a dieťatko sa v tom kúpe. Vraj sa dá macerát použiť aj viac x, ale ja som ho vždy dávala čerstvý, tiež môj syn s tým mal problémy, keď bol maličký a dostala som ho z toho.

fíha :-O - dokonca je to už aj na webe - je to od Márie Trebenovej - Zdravie z Božej lekárne (nedalo mi tak som googlila)
http://www.zdravie.efekt.sk/sleznebadany.html
http://www.zdravie.efekt.sk/rady/fimoza.html
http://www.zdravie.efekt.sk/choroby.html - super stránka, fakt hodná uloženia (y) ;-)

myrica, So, 09. 08. 2008 - 20:25

čerstvý macerát pre každé použitie

dakujem za upozornenie, neviem presne ako to tu chodí, nabudúce napíšem priamo sem

nicebosorka, So, 09. 08. 2008 - 20:28

;-) neber to v zlom, nechcela som sa Ťa tým dotknúť :-)

Ariesa, So, 09. 08. 2008 - 22:35

dakujem myrica za info, bylinkam verim. ak drobcovi pomozu budem len rada. (sun) maj sa

denadk, Ut, 10. 02. 2009 - 10:44

AHoj baby potrebujem vasu pomoc ma 16 rocneho brata ktory ma zuzenu predkosku ale boji sa ist k lekarovi nenate nejake zazrecne bylyny alebo neviet o niecom co by mu pomohlo

klokanka, So, 09. 08. 2008 - 21:06

myrica, to je uzasne, ked sa da takto predist operacii. Skoda, ze sme to nevedeli skor, mohli sme to aspon skusit. Moj syn bol na nej, ked mal 3 roky. No veru, nic moc... hlavne to prve cikanie po, to bol horor. Ale prezili sme to a vsetko sa zahojilo, uz sme na to skoro zabudli :-) . Inak neviem, ci by nam pomohli bylinky, lebo moj maly mal este parafimozu, co su nejake zrasty. Jemu to neslo ani trosicku stiahnut. A spravili mu komplet obriezku, skoro som odpadla, ked som to zistila... Ale asi sa to ozaj nedalo spravit lepsie.
Tak je fajn, ze si sa podelila s radou s ostatnymi mamickami, mozno im naozaj pomozes (y)

myrica, Ne, 10. 08. 2008 - 09:00

Je vela veci, ktore nevieme a da sa predist zbytocnej bolesti.Inac moj syn to mal tiez povodne v takom stave, ze sa mu s tym vobec nedalo pohnut a nakoniec vsetko islo aj bez operacie.

n.e.l.i.n.k.a, Po, 11. 08. 2008 - 20:24

pre upresnenie-slez nebadany-kvet?kupila som vrecusko za 45 sk,ale pisu tu:droga ucinne chrani sliznice a pokozku.pouziva sa pri vredovej chorobe zaludka,dvanastnika a criev.obsahuje antokyanove farbivo.je to v sacku akoze ako bylinny caj.kupila som dobre?neuskodi to?a ako dlho sa ma v tom sediet?

myrica, Po, 03. 11. 2008 - 08:57

Dlho som tu nebola, ale vidim, ze aj ostatne dievcata maju dobre skusenosti.Macerat sa vyraba za srudenej vody/ narmalnej z kohutika/. Cely obsah sacku som vysypala do asi 5l studenej vody a nechala cez noc macerovat. Potom som to preliala cez sitko / predsa len aby sa rozne casti nedostali kam nemaju/ ,urobila sedaci kupel a bolo to. Vobec sa nemusis bat, neuskodi to. U nas bol vysledok uplny po druhom sedacom kupeli

lydusha (bez overenia), Po, 11. 08. 2008 - 20:55

ked sa bojis toho slova droga tak neboj, to sa pise na bylinky.....

bettty, Ut, 12. 08. 2008 - 12:27

Každá bylinka má svoju silnú moc. No v dnešnej dobe idú ľudia radšej do obchodu či k lekárovi a kúpia si tie žbrndy, ktoré sa nazývajú čaje či si dajú predpísať lieky proti bolesti a pritom medicína je na svete už niekoľko storočí len ju treba hľadať.(heart)

jajka, Ut, 12. 08. 2008 - 12:40

Ahojte,
Myrica - dakujem pekne za tuto informaciu, hned poobede utekam do lekarne a zajtra vecer sa uz v tom moj drobec bude kupat. Ma sice len 1,5 roka, ale lekar ho uz poslal na urologiu - odmietla som a kazde rano a vecer predkozku poctivo stahujeme, zaznamenaala som pokrok, ale aj tak to ide asi len na 30%- co je velmi malo. Spravim cokolvek aby som syna pred tymto zakrokom uchranila:-( dakujem za radu, neskor napisem ci sme uspeli.
Moc dakujem vsetkym co prrispeli radami.

klazach, Ut, 12. 08. 2008 - 13:39

myrica super rada, ani neviem vyjadrit aka som natesena, ze som to tu nasla :-* Uz dlhsie nas to trapi, tiez nas poslali na urologiu a odmietla som. nas maly ma uz 5 a pol tak dufam ze este nie je neskoro...

adusha, Pi, 22. 08. 2008 - 16:33

ahojky
babule skusali ste to aj ostatne?
Nam tiez nejde ani len o mm, strasne sa bojim co bude dalej s tym. Posledne mu uz aj vytekalo dost tej smegmy par dni, len nechapem kade mu to vytekalo ked to nejde dole. U urologa sme este neboli, ale pediater nas posliela uz asi 2roky. Maly ma 2,5roka a nejde to ako pisem ani len kusocek. Keby aspon tych vasich 30% ;-)
Urcite tento receptik vyskusam, len sa mi tomu akosi nechce verit :-)
Ale ak to vyjde, budem asi najstastnejsi clovek na svete.
Kolko moze byt tych kupelov??

Inak knihy mam doma od Trebenovej a v nich som to vobec nenasla. Az teraz tu..
no na nete je vsetko, super.

ludienka, Ut, 26. 08. 2008 - 17:55

Ahojte,mam 5 a pol ročného syna a pred rokom sme boli na urológii kde mu predkožku stiahli,lebo to mal nahnisané,prvé dva dni boli hrozné,preťahuje si ju sam aj keď zo začiatku mu to išlo pekne cele a teraz to nejde tak ako by malo.Nie je to najhoršie,ale rada by som skúsila tento recept,než zase návštevu na urológii.Budem vďačna ak to pomôže.(sun)

danielake, Št, 09. 10. 2008 - 11:52

to ste ma velmi potesili s tou bylinku, hned to pojdem pozhanat. my sme nemali ziaden problem al;e na poslednej navsteve na internom (!) lekar synovi stiahol predkozku nasilne az sa mu urobili prasklinky (tento samotny problem si s nim este vyriesim), sice sa mu to uz zhojilo ale zda sa mi ze to ma teraz uzsie, mozno kvoli zrastom aj akoby musel pri moceni tlacit (co pred ty, nemusel) ma teraz pol roka tak este ma dost casu...
dufam ze tie kupele pomozu :)

Andrearu, Št, 09. 10. 2008 - 12:17

Myrica a Nicebosorka som veľmi nadšená tým, že také niečo existuje, dievčatá veľmi Vám ďakujem za informácie.
Tiež mám 4 ročného chlapčeka a máme s tým problém, tak verím, že sa to spraví.
Dievčatá veľké ďakujem(clap)

Dasa, Ut, 14. 10. 2008 - 09:32

Ahoj Mirica,

môžem ťa poprosiť o tú zázračnú rastlinku?mám ten istý problém s 9-ročným synom.
ďakujem Dáša

Dasa, Ut, 14. 10. 2008 - 09:34

Ahoj Mirica, môšem mi poslať názov tej byliny?Ďakujem
Dáša

labuť, Ut, 21. 10. 2008 - 15:50

Chcela by som sa touto cestou poďakovať myrici
za nasmerovanie. Môj syn mal tiež tento problém
s fimózou. Predkožka sa nedala vôbec stiahnuť,
otvor cca 2 mm. Veľmi som si vyčítala, aká som
naničmama, že som to zanedbala, lebo bude mať už
12 rokov a operácii sa nevyhne. Po prečítaní myricinho príspevku som si povedala, že za pokus to stojí. Dva týždne si syn pravidelne robil sedacie kúpele zo slezu a snažil sa preťahovať predkožku. Prvé dva-tri dni nič moc, ale potom sa to každý deň zlepšovalo. A po vyše dvoch týždňoch môžem povedať, že sme "za vodou" a predkožka sa mu dá stiahnuť. Som šťastná, že som objavila túto perfektnú stránku a ešte raz veľmi, veľmi,veľmi ďakujem.:-*

Betty, St, 04. 03. 2009 - 08:28

Môj syn ma 9 rokov a sme na tom podobne.
1.Chcem sa opýtať ako dlho treba sedieť v tom lavoriku?
2. Ten macerát tých 5 l sa už ničím neriedi a stačí na ten jeden kúpel?
3. Slez si kupila normálne sušený v lekárni, alebo bol čerstvý?
Ďakujem za rady. Dúfam že aj nam to dopadne dobre.

dann, So, 25. 10. 2008 - 17:23

Aj ja sa chcem podakovat za tuto radu.Moj syn ma 9 rokov a tiez to vobec neslo.Tu som nasla rady o sleze tak som to skusila.Uz 1 den sa to trocha pohlo a na 5 den to preslo celkom.Je to naozaj skvele.Este raz dakujem.

sisinka, Pi, 21. 11. 2008 - 22:30

Baba ste úžasné. Pred týždňom so bola u lekárky, povedala, že sa to máme pokúsiť sťahovať doma keď sa malý kúpe ale robíme to už týždeň a stále nič. bojím sa že budeme musieť ísť na operáciu, ale dne s som objavila túdto debatu a neviete aká som šťastná. Hneď zajtra idem do lekárne.Obrovské ĎAKUJEM:-*

svetlana (bez overenia), Pi, 21. 11. 2008 - 22:45

neskutocne (clap)
zapamatam si a budem sirit dalej :-)

MIKUSOI, St, 31. 12. 2008 - 12:55

Ahoj,
my sice mame iba 21 mesiacov ale uz vyse roka navstevujeme nefrologicku a to hlavne kvoli predkozke. Maly mal uz 2 krat zapal (nastastie iba dolnych) mocovych ciest, co ona povazovala za dosledok tohto problemu. Povedala, ze ak sa to stane este raz posle ma k urologovi bez ohladu na to, ci je maly plienkovy alebo nie.
Preto by som bylinku vyskusala velmi rada. Poslala by si mi prosim ta postup na pripravu maceratu.
Dakujem a dufam, ze pomoze aj nam.

elin, St, 31. 12. 2008 - 14:29

mikusoi,

myrica ten macerat opisovala v prispevku z 3. novembra. V tomto pripade nie je nutne absolutne presne davkovanie. Dolezite je len nechat luhovat bylinky v studenej vode niekolko hodin, napr. cez noc, precedit, zohriat na prijemnu teplotu a pouzit bud ako sedaci kupel, alebo mozes pripravit ovela mensie mnozstvo a pouzit iba na namacanie a omyvanie penisu. Ten prvy sposob mi pride jednoduchsi pre male deti, ten druhy skor pre vacsich chlapcov, ktori si s tym uz poradia sami. Slez vyborne posobi aj u dospelych, ak dojde k zapalu v tejto oblasti.

nikita212121, Ne, 29. 03. 2009 - 21:39

ahoj prosim posli nam navod na ten kupel aj s nazvom tej byliny caka nas operacia dakujem

vyvyka, Po, 12. 01. 2009 - 16:57

baby,idem skúšať aj ja,lebo malý už má dva a pol a ešte sa to nedá,možno že predídeme operácii,pri staršom som to absolvovala,aj ke´d musím povedať,že operácia bola lepšia,ako pred tým to sťahovanie s urologóm./ mal ju zúženú a urolog skúšal,či sa neroztiahne./

sakura77, Pi, 20. 02. 2009 - 13:35

ahojte,zohanala som,zohanala,ale vsade maju len slez lesny-aj to moze byt?alebo pomaha len tento konkretny slez nebadany?

elin, Pi, 20. 02. 2009 - 17:21

nemam vyskusany (pouzili sme slez nebadany z vlastneho zberu), ale poskusaj, maju zlozenie velmi podobne. Mozno bude treba trosku dlhsi cas.

renka, Pi, 20. 02. 2009 - 20:04

Elin, používala si kvet či vňať? alebo je to jedno

vyvyka, Pi, 20. 02. 2009 - 22:25

čítala som,že kvet zaberá rýchlejšie.(sun)

renka, So, 21. 02. 2009 - 12:04

díky(flower)

elin, So, 21. 02. 2009 - 15:04

mala som iba kvet

sakura77, Pi, 20. 02. 2009 - 19:53

no skusim,kym mi pride slez nebadany-nasla som na nete,da sa objednat

ronika30, Ne, 15. 03. 2009 - 20:44

dakujem za radu urcite to vyskusam....

Betty, Št, 19. 03. 2009 - 07:58

Môj syn ma 9 rokov a sme na tom podobne.
1.Chcem sa opýtať ako dlho treba sedieť v tom lavoriku?
2. Ten macerát tých 5 l sa už ničím neriedi a stačí na ten jeden kúpel?
3. Ja som zatiaľ dostala v lekarni sušený kvet slezu. Tento stačí?
Ďakujem za rady.
Dúfam že aj nam to dopadne dobre.

renka, Ne, 22. 03. 2009 - 14:37

kočky, ktoré s tým máte skúsenosti - Elin , Myrica ,...
aj mňa by zaujímali odpovede na otázky Betty;-)
máme za sebou tretí kúpeľ a na jednej strane to stále drží:-( ...tak, či nerobíme niečo zle??
díky(sun)

elin, Po, 23. 03. 2009 - 00:11

renka,
zrejme postupujete dobre, len treba pokracovat.

Betty,
pre 9rocneho chlapca bude treba mozno kupelov viac - mozno tri tyzdne? treba skusit, je to velmi individualne

- asi by som nerobila kupel v lavori, len namacanie penisu v macerate vo vhodnej nadobke - napr. maly zavaraninovy pohar, pride mi to praktickejsie pri vacsich detoch

- macerat sa uz nicim neriedi, len zohreje na nejakych 35 - 38°C

- ked pripravujes mensie mnozstvo, treba cca 1 pol. lyzicu na 1 dl vody

- ano, suseny kvet slezu z lekarne je OK

- doba namacania cca 10 min? aby to nezacalo byt neprijemne studene - predovsetkym pri malych detoch a sedacich kupeloch pozor na prechladnutie

(dufam, ze som na nic nezabudla)

renka, Po, 23. 03. 2009 - 12:08

ďakujem Elin(flower)

svetlana (bez overenia), Ut, 24. 03. 2009 - 19:43

este raz pre blbych ... 1 a pol lyzice (alebo polovicu lyzice) ? t.j. niekolko kvetov ....

nas muzsky rodic zacal stresovat, tak ideme namacat ....

elin, Ut, 24. 03. 2009 - 20:49

1 polievkovu lyzicu - taku "mierne vrchovatu" (teda mnozstvo, co sa udrzi na lyzici bez nejakeho zvlastneho usilia ) - maceraty vo vseobecnosti sa nezvyknu davkovat nejak extra presne... :-)

Betty, Ut, 24. 03. 2009 - 14:17

ďakujem elin(sun) hneď ako dosoplíme začíname, mam doma troch kandidátov.

cookies, Ut, 24. 03. 2009 - 23:43

(y) maminky,toto je ako blesk z jasneho neba,,,tiez mame starosti so susulikom....Dobra rada je na nezaplatenie....Dakujeme,a hlavne nicebosorke,ta to hodila do eteru hned..Vdaka(heart) vyskusame,dufam ze zaberie aj nam(sun) (blush)

ivetamaja, St, 25. 03. 2009 - 08:44

prosím ťa porad mi co s tym robiť. Mám 4 ročného syna a hrozí mu operáciu. dik za radu.

nicebosorka, Št, 26. 03. 2009 - 23:26

;-) (clap) (y) (sun) (flower)

Burinka, Št, 26. 03. 2009 - 23:19

Ahojte maminky,aj my mame doma tento problem;-( (drobec ma 3.roky a vobec sa mu nedala stiahnut predkozka) a "vdaka" nemu som nasla tuto super stranku(y) .Mozem len suhlasit,ze ta bylinka pomaha(clap) .Mocime sa druhy tyzden s mensimi prestavkami a zabera to.Vydrzime a dufame,ze nas slovo urolog nebude strasit.Uz som sa pochvalila aj nasej detskej lekarke a tesi sa a dufa so mnou.Dakujem a po vylieceni sa ozvem.(sun)

ronika30, Pi, 27. 03. 2009 - 20:06

myrica...patri ti jedne velke "VDAKA"...ked sme zacinali pred tyzdnom, tak sa predkozka nedala vobec stiahnut, dnes sme to uz dokazali a bez placu a trápenia...snad asom to nezakrikla
budeme este pokracovat a som velmi zvedava, co mi na to povie urolog a pediatricka...

Burinka, Pi, 27. 03. 2009 - 20:39

ahoj ronika a suhlasim s velkym VDAKA pre myricu.
ale nam sa to este nepodarilo,pekne vidno zalud,ale navrchu to je stale nejako pevne,nie a nie povolit.prosim pomoz ako na to s pretahovanim.
Dakujem.

ronika30, So, 28. 03. 2009 - 16:57

ahoj Burinka...nejaky zazracny recept na to nemam, myslim, ze najdolezitejsia je trpezlivost...
My to robievame tak, ze napustame vanu do nej lavorik s maceratom,ja sedim na vani synatorovi za chrbatim a pomaly sme to skusali, az to vcera preslo cele....inokedy ked sme to skusali velmi plakal...no vcera ani nezamrncal a vobec mu to ani nevadilo...verim ze trpezlovostou to dokazete aj vy....
Daj vediet ako sa vam dari...

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 03. 2009 - 22:14

baby, mate nejaky zlepsovak, ako to mocit ?
my sme dnes mocili stylom - syn klacal na stolicke pri velkom stole, kreslil si, do pol pasa holy, ja som mu drzala maly poharik s maceratom ... :-) inak ho donutit si to tam 10min drzat .... pocita sekundy !!!!!! (giggle)

nikita212121, Ne, 29. 03. 2009 - 21:34

ahoj myrica prosim posli ten navod na kupel s tou bylinou,aj nazov byliny caka nas operacia DAKUJEM

cookies, Ne, 29. 03. 2009 - 22:57

nikita,citaj vsetko smerom hore...Vsetko co potrebujes vediet sa docitas;-) (flower)

vena27, Ut, 05. 05. 2009 - 14:29

Ahoj, moj syn ma 2,5 roka a ma tazku fimozu uz mal 2x aj zapal , jemu to nejde vobec stiahnut, vyskusam a som zvedava ci pomoze potom prispejem vysledkom

Winky, So, 16. 05. 2009 - 23:49

Ste fakt uzasne :-) , DAKUJEM za skvelu radu, zajtra sa chystam s malym synom 3,5 rocnym na pohotovost:-( , mame 2.x zapaleneho pipika, 1.x po zapale sme boli aj u urologa, dokonca mu to ambulantne stiahol (islo to), ale urobil mu malu trhlinku, dal nam masticku a kazal 1x do tyzdna pretiahnut, umyt a namastit (to sa mu povie)... takze sme zvadzali boj cca 1 mesiac ... stiahnut sa dala, ale spolupraca tam nebola a ja som to vzdala, ucila som ho sameho cvicit s pipikom, ale nechcel, teraz si to da len mne, ale len kusok, cize mu to iba natiahnem a neprevleciem cez zalud, lebo si to neda urobit ... skusim ten slez, verim bylinkam ... potom napisem, ako sme dopadli

sharon stone, Pi, 10. 07. 2009 - 09:34

Ahojte zienky,možete sa ozvat niektorá z tých,čo ste tu písali,že ste začali s kupelmi?podarilo sa vám to?vdaka.pítam sa preto,lebo mi to zatial robíme tretí den a uz je zlepsenie.Chcem sa opýtat,musi byt len kvet slezu nebadaného alebo možu byt aj iné časti?.Dakujem!(blush)

Lenka138, St, 05. 08. 2009 - 14:51

môže sa to použiť aj pri 4mesačnom chlapčekovi? lebo máme problém s cikaním a doktorka nám povedala, že je to fimoza a že je pravdepodobné, že sa to bude musieť neskor riešiť s urologom. Dakujem

Core, St, 05. 08. 2009 - 23:15

Leni. Slez nebadany, slez lekarsky, slez maursky- toto vsetko su druhy slezov-ja to pijem na sliznice / priedusky, zaludok/-ten caj je slezovito-slizovity/soplikovity/hoji sliznice /pomaha pri gastritide, vredoch na zaludku, je dobry pri suchom kasli - vyborne sa po nom odkasliava- takze kupel v nom babatku nemoze ublizit.;-)

Gabriela Koll, Ut, 01. 09. 2009 - 18:55

Ahojte chcela by som poprosit o radu resp. aku bylinku mam kupit v lekarni aby som syna usetrila bolestiveho zakroku na urologii.Dakujem

Lenka265, So, 05. 09. 2009 - 21:45

Ahoj Gabriela Koll. Ja som sa dostala náhodou k čítaniu týchto stránok a vyskúšala som slez nebadaný. Je ho dostať úplne normálne v lekárni. Kúpila som 30 gr. balenie za cca 1 €. Asi 1/4 som dala vylúhovať večer do 1 litra studenej vody. Nasledujúci deň som ho dôkladne precedila a zriedila asi 3 litrami teplej vody a urobila som synovi v menšom lavóriku sedací kúpeľ na cca 10-15 minút. Syn má 5 rokov a keď mal 3 roky absolvoval bolestivý zákrok na urológii kvôli fimóze. Znovu sa to zopakovalo a teraz mu hrozí ďalší bolestivý zákrok. Už máme za sebou dva a zlepšílo sa to asi o 50 %. Som z toho nadšená. Dúfam, že aj tebe a iným mamičkám s podobnými problémami slez nebadaný pomôže. Prajem veľa trpezlivosti.(y) (clap)

luluna, Ut, 17. 11. 2009 - 23:21

ahoj myrica! ak ta mozrem poprosit rada by som vyskusala ten recept,ktory malinkeho zachranil pred operaciou.my mame ten isty problem a poviem ti ze mam z toho priam panicky strach, takze vyskusam cokolvek.ak ta mozem poprosit posli mi ten recept na adresu bullova.lucia@zoznam.sk.vopred velmi pekne dakujem papa

monika_dankova, St, 18. 11. 2009 - 06:33

Dobrá rada(y) (clap) (clap) (clap)

mamina1234, Št, 17. 12. 2009 - 19:46

prosim poslite mi ten postup velmi ho potrebujem pre synceka

tollacska, Po, 28. 12. 2009 - 23:48

Ahoj Mirica
Mohla by si mi napísať na môj email názov tej
rastlinky ktorú ste používali lebo ja mám 4
ročného synčeka s takým istým problémom aký
ste mali aj vy. Ako sa pripravuje , ako často
sa používa.... Dakujem..
emilová adresa kde čakám odpoved::

adam.beata@centrum.sk

Lara X, Ut, 29. 12. 2009 - 09:51

dobra rada nad zlato (hug) dakujeme (hug)

BARKA, Št, 14. 01. 2010 - 14:56

Ahoj,
bola by som velmi rada keby si mi poslala recept,aby sme sa vyhli operacii, snad sa to podari,vopred ti dakujem Ivana
moj email ivana.domorakova@gmail.com

nefrit, St, 20. 01. 2010 - 14:56

ahoj,

prosim ta, napis mi postup. syncek ma dva roky a mame podobny problem.
dakujem, dakujem

Eva8, Št, 04. 02. 2010 - 20:14

ahoj,

prosim ta, napis mi postup.
dakujem, dakujem, dakujem.

svetlana (bez overenia), Pi, 05. 02. 2010 - 09:22

Baby, citajte to cele od vrchu, postup je v diskusii.

tak my este stale striedavo mocime (ja som hlavne hrozna, lebo zabudam dat vecer namocit slez), teraz po dlhej prestavke mame zase jeden pokus ... vyzera to stale prilepeno, viac o tom neviem povedat (uzke-neuzke, ...). pojdem to dat zase obzriet doktorovi za nejaky mesiac-dva ... teda v tom case mam v plane samozrejme este mocit a hlavne nezabudat na to :-)

martin17, Pi, 19. 02. 2010 - 20:14

dobry den, zachvilu budem mat 17 rokov a predkozku si nedokazem stiahnut ani pri kludovom stave. rodicom to povedat nechcem a ani obriezka sa mi nejavy ako najlepsie riesenie. bol by sm velmi rad keby ste mi poradili nejaku mast pripadne ine liecivo na liecbu fimozy.
velmi pekne dakujem

georgina, Pi, 19. 02. 2010 - 20:24

Martin, prečítaj si tento blog aj so všetkými komentármi. Rád je tu dosť.

martin17, Ut, 23. 02. 2010 - 10:43

to hej, rad je tu dost, ale vacsina je pre deti do 6 rokov. jedine co som tu nasiel, ze funguje aj pre starsich je slez nebadany a preto som sa chcel spytat, ci existuje aj nieco ine

georgina, Ut, 23. 02. 2010 - 10:48

A čo keby si sa poradil s lekárom?

mama3, Ut, 02. 03. 2010 - 14:09

"...vývoj je vysoko individuálny a zatiaľ čo u 80% chlapcov sa odlepí do 3 rokov, v niektorých extrémnych prípadoch sa odlepuje až v dospelosti (cca 18-20 rokov). U väčšiny sa však odlepí do obdobia puberty... Ešte donedávna bola fixovaná predkožka u trojročných chlapcov považovaná za chorobu a riešila sa násilným sťahovaním, strhávaním, resp. dekonglutináciou urológom, prípadne traumatizujúcim chirurgickým zákrokom. Dnes je však vedecky dokázané, že nepohyblivá predkožka je u malých detí normálny stav a nevyžaduje žiaden zásah. " Zdroj: http://sk.wikipedia.org/wiki/Fim%C3%B3za
Už som to čítala niekoľkokrát, že v zahraničí z toho žiadne haló nerobia a nechajú to na prírodu. Zdá sa, že našich lekárov to učia inak. Pri hľadaní fimózy som náhodne našla stránku privátneho urológa, podľa ktorého citujem : "Ak fimóza po 2.roku života pretrváva, je potrebné ju odstrániť chirurgicky cirkumcíziou - obriezkou." ;-(
Tak ma len napadlo, či to nie je o peniazoch (viac pacientov, operácií...)

ewička, Ne, 07. 03. 2010 - 10:57

Dobry den cele dni hladam na internete niekoho, kto mi poradi, som zufala aj ja mam syna ma len 9mesiacov a chcu mu robit obriezku.Uz mame aj termin v nemocnici, ja mam pocit, ze je na to este maly..uz som viac menej rozhodnuta, ze to zrusim...myslim si, ze ak sa mu to nezlepsi, mozem mu to dat urobit aj neskor...prosim poradte mi.dakujem

brestik, Ne, 07. 03. 2010 - 15:00

coze 9mesacnemu???tak to sa mi zda naozaj nejako skoro!!!!!to by som si asi rozmyslela

ewička, Po, 08. 03. 2010 - 08:31

dakujem za nazor, je to pre mna dolezite.Neviem pochopit preco aj pediater aj urolog sa s tym tak nahlia..vsade citam, ze aspon do 3 rokov sa s tym nic nema robit..tak som z toho zufala..;-(

mario123456, St, 10. 03. 2010 - 14:44

Myrica....
aj ja mam taky problem mam fimózu alebo ako sa to vola ...mam 16 rokov a velmi sa hanbim to niekomu povedat...nepomohla by simi s tym?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama