reklama

Vymodlené zdravie - poďakovanie

Pridal/a Amalka dňa 12. 08. 2009 - 18:52

reklama

Pred istým časom som vás prosila o modlitby za nášho pátra Štefana, ktorého sa rozhodla zlomiť rakovina. Aj sa jej to takmer podarilo. S pátrom Štefanom to vyzeralo naozaj veľmi veľmi zle.
Ale vďaka vašim modlitbám ako aj modlitbám ďalších ľudí, ktorých bolo naozaj neúrekom dnes páter vyzerá pomaly lepšie ako pred tým. Jeho belasé oči žiaria šťastím, prežité utrpenie posilnilo jeho vnútro. Hoci zákerná choroba ešte nie je načisto zažehnaná, veríme, že páter bude opäť vporiadku.

Pred týždňom sme ho boli navštíviť a poriadne nás prekvapilo, keď nám kráčal v ústrety so širokým úsmevom. Bolo to ako zázrak. Nie, nie ako. Bol to zázrak. Nášho pátra sa už dotýkala smrť a on nám zrazu kráča oproti. Kto netuší, že bol chorý, nikdy by mu neprišlo na um, že pátrovi niečo bolo. Jeho vlasy sú síce šedivšie, ale inak vyzerá veľmi dobre.

"Hej? Dobre vyzerám? To som rád!" - smeje sa našim komplimentom. Bola to krásna návšteva. Dokonca sme sa s ním neplánovane naobedovali. Priateľstvo a porozumenie bolo medzi nami. A veľmi silné puto. Vďaka Bohu!

Viem, že mnohí si poviete, že to môže byť aj obyčajná náhoda. Ale mňa o tom nepresvedčíte. Kto zažije a pocíti Božie pôsobenie, ten nemôže pochybovať, čo ako fanaticky môžu znieť moje slová.

"Modlitba je ako atómová bomba v dobrom," - povedala včera Stanka na spoločnom stretku s pátrom Halienkom. Veru, včera sme sa zišli znova. Naše staré spoločenstvo mladých pútnikov. Ľudia, s ktorými sme v roku 2000 navštívili Rím, ľudia, ktorí boli svedkami našej svadby. Občas sa stretávame, ale vždy sa nás zlezie len zopár "pôvodných" (časom pribudlo už viacero nových členov, tí sa zúčastňujú hojnejšie), vždy sa vyskytnú nejaké prekážky.

Páter má dnes narodeniny, túžil sa s nami stretnúť, tak sme sa včera zliezli. Priam zázračne. Prišli ľudia, ktorí sú len na pár dní doma zo zahraničia, ľudia, ktorí mali úplne iný program a zrazu sa všetko posunulo a oni mohli dôjsť. Neskutočné "náhody" alebo skôr Božie riadenie nás dali znova dokopy. Na malú chvíľku, krátke posedenie s naším takmer uzdraveným pátrom Štefanom. Vzácna chvíľa plná priateľstva, vďaky.

A vďaka patrí aj vám - všetkým, ktorí ste sa spojili v prosebných modlitbách a myšlienkach za uzdravenie pátra Štefana Halienku. Ďakujem znova sa presviedčajúc o tom, že dôverovať Bohu sa oplatí.

(heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart)

Požehnané slnečné dni vám praje Amálka.

tu sa môžte pozrieť, aký fešák je znova z nášho pátra ;-) http://www.youtube.com/watch?v=5l_15hizyUI&eurl=http%3A%2F%2Fupac.ku.sk…


reklama

reklama

lia6, St, 12. 08. 2009 - 19:25

K narodeninám želám všetko všetko naj, ale hlavne toho zdravíčka, aby mal požehnane(flower) (sun)

adus, St, 12. 08. 2009 - 19:54

Amálka,

teším sa spolu s tebou a verím, že onedlho páter Štefan zákernú chorobu úplne "odrovná".(sun) (sun) (sun)

Aja1, St, 12. 08. 2009 - 20:42

Po jeho vzhliadnutí ma ako prvé napadlo:"Si si istá že bol chorý?Veď on tak fantasticky vyzerá."
Želám mu všetko najlepšie k meninám a hlavne veľa ZDRAVIA!!!

Amalka, St, 12. 08. 2009 - 21:36

bol taký chorý, že lekári hovorili o ňom ako o beznádejnom prípade. Nevládal nič, ani počúvať ľudí okolo seba. Už aj to ho nenormálne vyčerpávalo. Na nohy sa postavil až v máji. Neuveriteľné pokroky odvtedy spravil. Je to ozaj jeden veľký zázrak. Na stránke katolíckej univerzity je článok s názvom Vzkriesenie pátra Štefana a je to fakt výstižné pomenovanie.

som (flower) v papradí

lienka, St, 12. 08. 2009 - 20:59

som rada a ďakujem (hug)

balalajka, St, 12. 08. 2009 - 21:54

Sila viery je úžasná. Stavia, spája, zjednocuje. Prajem veľa, veľa zdravíčka.
Amálka, ja viem, že si už o vašej svatbe písala. V roku 2000 som bola aj ja v Ríme, ale vlastne to bolo na prelome tisícročia. Neobišli sme sa?

Amalka, Št, 13. 08. 2009 - 08:19

my sme tam boli presne o takomto čase na stretnutí mladých so sv. otcom

som (flower) v papradí

balalajka, Št, 13. 08. 2009 - 08:21

Aha, ja motalka. Takže vy ste v lete boli.(sun)

anita, Št, 13. 08. 2009 - 07:54

Amálka, vyzerá skutočne veľmi dobre. Je to ohromne sympatický človek a vieš čo ma zaujalo najviac? On nemá vrásky. Možno to je silou viery a veľmi by som chcela, aby sme takú silu viery mali všetci ľudia. Lebo za seba môžem povedať, že ju nemám, no stále ju vytrvalo hľadám.
Pátrovi Štefanovi prajem veľa síl a veľa zdravíčka (flower) (sun) (flower) (sun) .

Janulienka, Št, 13. 08. 2009 - 09:48

Pripájam sa ku gratuláciam (flower)

sofinka, Št, 13. 08. 2009 - 17:20

vela vela zdravia a všetko najlepšie k narodenim. a vdaka BOHU zanho!(y)

Jajuška, Pi, 14. 08. 2009 - 20:11

Prajem veľa zdravia.Amalka, ten nahravajuci je Jožko Žvanda,hejže?Pochadza z našej farnosti.

Amalka, St, 09. 09. 2009 - 13:38

Chcem oznámiť všetkým veriacim aj neveriacim, že páter Halienka bol úplne uzdravený. Lekárske vyšetrenia potvrdili, že v jeho tele sa nenachádza ani jedna rakovinová bunka. Rakovina ho zasiahla na troch miestach a dnes je páter úplne zdravý. Ako mi napísala Miška - chvála Bohu, ešte stále robí zázraky!

Bohu vďaka aj všetkým, ktorí ste sa u neho za pátra prihovárali (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart)

som (flower) v papradí

Janulienka, St, 09. 09. 2009 - 13:45

Teším sa a želám všetko dobré (flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama