reklama

Laryngitída -nočná mora.

bobrík , 20. 09. 2009 - 06:54

reklama

Dievčence, potrebujem sa poradiť ohľadne laryngitídy. Náš 4-ročný Patrik ju mal už ani neviem koľko krát.Záchvaty boli zlé, ale keďže on vypije akékoľvek lieky čo mu dám, tak sme to zvládli doma, našťastie sme ani raz neskončili v nemocnici. pomohol dithiaden, calciový sirup a potom lieky od našej detskej lekárky. Lenže dnes v noci sa to prihodilo mladšiemu synovi , má 19 mesiacov, a to som pri ňom v noci trpla s jednou rukou na telefóne, či nemám zavolať sanitku. Samozrejme, keby to bolo nezvládnuteľné, nevyčkávam. Dala som tiež rozmočený dithiaden v troške vody, lebo s ním mám problém, nechce mi piť lieky. Ani sirupy. Všetko vypľuje a toľko sa štorcuje, až mi to napokon vyvráti. Nemáte niekto s takýmto dieťaťom osobnú skúsenosť?? Ako to mám doňho dostať?? Nedá sa oklamať ani do malinovky to zamiešať. Ja osobne skúšam všetky tie detské sirupčeky, aj antibiotiká, že ako to chutí. No poviem vám, je to odporné!!! Áno, ono to pekne vonia po banánoch, alebo jahodách, ale aké je to odporné!!! Ani ja by som to asi nepila, a nieto ešte dieťa. Ale ženičky, hlavne o tej nešťastnej laryngitíde??? Ako sa jej nejako vyvarovať, predísť jej, nech to dieťa nemusí piť tie nešťastné antibiotiká. Lebo nám ich lekárka zakaždým po takomto záchvate dala. Dobre, starší ich pil, ale desím sa toho, že tento mladší mi to piť nebude, a čo ked mi skončí v nemocnici?? Poraďte, veď viac hláv, viac rozumu.


reklama


reklama

ivet36, Ne, 20. 09. 2009 - 10:11

Tak my s tym mame cela rodina bohate skusenosti....vratane mna....Starí lekari na laringitídu antibiotika ani nepredpisuju- su zbytocne. Takze- strasne vela pit- nemusi ani jest, ak mu nechuti, ale musi vela pit....na priedusky zabaly- na vatu nalejem ohriatu- najlepsie kacaciu mast, alebo olej a teple na plienke prilozim na prsicka- ma to priam zazracny efekt-hlieny sa naozaj rozpustia a dieta zacne vykasliavat-opakujem trikrat denne...a dalsi vynikajuci liek- cesnakove mliecko- ohriate mlieko, pretlaceny strucik cesnaku a lyzicka medu- ked to odstane, precedim a aspon pol deci nech dieta pije ako antibiotikum tri-krat denne....su to babske lieky,ale ja som bola uz po tolkych antibiotikach uz zufala.....ked boli male deti, lieky som im podavala do pusky velkou striekackou a lahsie a rychlejsie to prehltli a zapili....malym detom sa asi takto tiez podava liek jednoduchsie....
ivet;-)

Betula, Ne, 20. 09. 2009 - 11:52

bobrik precitaj si vsetko ohladom aloe vera....firma FLP Forever Living Products.......kasli na lieky, s FLP su velmi dobre skusenosti, a nikto sa zatial nestazoval. Je podchytenych 900 lekarov ...ozvi sa(y)

bobrík, Ne, 20. 09. 2009 - 12:24

Ďakujem zatiaľ dievčence. s tou masťou som to dnes začala, ale urobila som chybu, nedala som ohriatu, tak to musím robiť inak. a tebe Betula sa ozvem ak sa bude dať večer, teraz som sem len tak skočila, dala som spať mladšieho a teraz ide na rad starší.Obom im dávam s firmy Finclub biomare-ten olej zo žraločej pečene, ale dám si poradiť aj iným smerom. Keď počujem to suché piskotanie, až mdloby ma obchádzajú. Áno mladším deťom sa dávajú lieky ľahšie, cez striekačku, ale ten mladší sa mi tak vzoprie, že ho hned napína a aj tak mi všetko vyvráti. Takže som zúfalá niečo do neho ostať. To biomare v pohode vypije,stoptusin sirup, ten sladký mi ráno vyvrátil. Takže vlastne okrem majoránkového čaju s tymiánom som do neho ešte nič nedostala. ozvem sa ešte neskôr. Ďakujem.

Vea, Ne, 20. 09. 2009 - 12:42

A vam lekari nepredpisali Rectodelt - cipky? Tie mi dali ako prve pri laryngitide ked mal maly necele 3 rocky, dcera mala vtedy necele 2 mesiace, jej podanie tych cipkov sme konzultovali na pohotovosti a tam jej ich aj podali, aby bola pod kontrolou.... odvtedy ich mam doma predpisane lekarom a poucena ze podat okamzite pri zachvate ... vtedy sa telo obom ukludnilo a mohli sme pokracovat dalej...
ATB nam nedali, lebo mame (teda viacmenej sme mali) tie iste problemy ako ty, my uz mame v karte aj poznacene, ze nepredpisovat sirupy ani kvapky, vsetko lieky, teraz mi ich uz vezme aj cele, predtym som poctivo drvila (aj ked by sa to nemalo, ale radsej aspon nieco, ako nic). a podrvene lieky sme maskovali do kazdeho mozneho jedla (krupica, zemiakova kasa, vyziva, ....).

vinciffuk, Ne, 20. 09. 2009 - 14:05

Bobrik, ak znaša Biomare - pokračuj v tom, je to vynikajúci liek...my sme tým prešli, začalo to, ke´d mal dva roky a skončilo, keď mal 11.Neprajem nikomu na svete...nočné záchvaty, beh na pohotovosť, sanitky, piskoty,počúvanie hrudníka....bolo to zlé...boli sme na klimatickej liečbe v Štóse,Heliose, dvakrát v Lučivnej...keď sme prešli ku krajskej pediatričke, doporučila aj Biomare ku klimatickej liečbe a to pomohlo...Daj pozor najma v noci a hneď otvoriť okná,..syn dostával injekcie - no už si nespomínam na názov,bol to stres obrovský

Vierik, Ne, 20. 09. 2009 - 15:40

Tie injekcie, to bol asi hydrokortizón. Dávali mu ich do žily, že? Ale obsahujú ho aj čípky - RECTODELT. Treba nasadiť hneď, ako sa ti zdá, že je toho veľa.
Ja som to ako dieťa mávala každé 2 - 3 týždne celú neskorú jeseň, zimu a jar. Mama bola zúfalá. Neskôr odznel taký názor, že oči sa mi v 9-tich rokoch zhoršili hneď na 3 dioptie, našťastie mínusky, ale do 17-tich sa mi pravidelne zhoršovali až na -7 a už ani neviem ktorý lekár sa nechal počuť, že asi vďaka hydrokortizónu, lebo je to hormonálny liek. No isto to tvrdiť nemožno.

Malý to zdedil tiež - pri prvých príznakoch nastupuje teplý olejový zábal na prsíčka (smejeme sa, že mu idem dať podprdu a on sa zo začiatku veľmi teší), potom naparovanie nad morskou soľou, calciový sirup a dithiaden. Všade otvorené okná, zima jak v ruskom filme. U môjho to napr. spúšťajú aj jahody - 4 razy sa mi stalo, že v priebehu dňa jedol jahody a v noci sa išiel zadusiť.

Nikdy na to nik nedával antibiotiká - to si myslím, že je somarina od lekárky. ANi ja som ako dieťa pred vyše 20-timi rokmi nikdy na to ATB nebrala.

Ak malý nechce prehltnúť lieky a sirupy, skús fintu detských sestričiek pri očkovaní lyžičkou: upchaj malému noštek prstami, reflex mu otvorí pusu a kedže mu to tam vleješ, reflex sa postará o prehltnutie. Veľmi nepríjemné, ale na 100% účinné. A - chvalabohu - trvá to pár sekúnd.

S naparovaním - ak máš obavy, že malinké bábo ti vopchá ruky počas naparovania do horúcej vody alebo sa bude babrať s naparovačom, napusti mu teplú vodu do vane a do zatvorenej kúpelne opakovane vnášaj hrniec s horúcim soľným roztokom, aby si mu to tam navlhčila. Môjho muža skoro šľak trafil, keď videl mokré čiary na strope zo sadrokartónu, ale len čo som vyvetrala, všetko bolo OK.

Teraz bojujeme s niečím, ako následky laryngitíty - pokašliava, počuť, že mu v hrudi klokou hlieny - začalo to nadžganím sa černicami, neskutočným výsypom po celom tele a o 3-4 dni sme začínali "brechať". Vraj to vekom vymizne - u mňa zaisto. Dosiahnutím puberty nebolo po laryngitíde ani sotpy. Takže iba: DRŽME SA!

vyvyka, Ne, 20. 09. 2009 - 15:56

Ja som tiež prekvapená, my máme v chladničke rectodelt čípky, odkedy mal mal starší prvý záchvat.Tiež sme síce našťastie niekdy neskončili v nemocnici,ale po jednom záchvate, som veru mala dosť.Mimochodom, vtedy musí byť v miestnosti chladno a vlhko.my sme vetrali a studený uterák mal na krku, vraj sa tým tie hlasivky stiahnu.

zuza2, Ne, 20. 09. 2009 - 16:47

Rectodelt jednoznačne,nám nič iné nepomôže a zvlhčovač vzduchu.Žiadne mokre uteráky a plachty povešané po miestnosti.Otvorené okno,alebo pri ťažkom záchvate otvoriť mrazničku a dýchať ten studený vzduch.Prajeme skoré uzdravenie...(y) (y) (y)

bobrík, Ne, 20. 09. 2009 - 20:39

Dievčence, ste naozaj úúúúžasnééé!!(y) (y) (y) Niet nad dobrú radu. Tie čípky si pôjdem dať lekárke predpísať a zvlhčovač vzduchu vyšlem hned zajtra muža kúpiť. Dnes som poctivo dávala zábaly z kačacej masti, našťastie, neprotestovali. Teraz už večer bol ten kašeľ viditeľne nie taký brechavý suchý.Dithiaden som mu rozdrvila v troche vody a potom sme srandovali so slamkou , tak to vypil. uvidím, aká bude dnešná noc a zajtra sa ozvem. som vám nesmierne vďačná za každú radu.

ivet36, Ne, 20. 09. 2009 - 21:02

ten teply zabal daj na plucka aj na noc.....
ivet;-)

bobrík, St, 23. 09. 2009 - 13:28

Tak dievčence, naozaj, tie zábaly s tou masťou sú fakt účinné. malému som kúpila hedelix, ten mi ako tak vypije v malinovke, tak uvidím. Je to ale lepšie ako ked sme mali ten nočný záchcat.Dúfam, že tentokrát sme antibiotiká šťastne obišli. Staršieho som úspešne vypiplala, ešte mladší. Ďakujem za všetky rady.

ivet36, So, 03. 10. 2009 - 19:18

Tie zabaly robievala detom moja babicka, moja mama zasa nam a ja ich robievam svojim detusikom....ved kedysi urcite stare mamy nemali tolko liekov a lekarni po ruke, ako dnes...a tieto choroby kasla sa liecia ja bez antibiotik...ivet;-)

dankas, Pi, 26. 04. 2013 - 02:17

dievčatá ďakujem za cenne rady aj my sme dnešnú noc zažili záchvat laryngitidy a našťastie nam cca pred rokom napísala dr. Rectodelt supp. tak sme dali malej a do cca hodinky už spala kľudne :-) resp. Uz spi :-) doteraz sme ho nemuseli podávať vzdy sme zvladli s inymi liekmi :-) teraz sa aj bojim zaspať tak čítam čo ešte môžem urobiť aby jej bolo este lepšie :-)

Kamka vďaka za super stránku aj keď som pasivny užívateľ ale vždy najdem cenne rady tak ako aj dnes :-) Ďakujem :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama