reklama

vegetariánka a bezlaktózová diéta

radka7 , 13. 11. 2009 - 21:57

reklama

Ahojte, som vegetariánka a mám bezlaktózovú diétu. Moja mamka má už zo mňa hlavu v smútku, nevie, aké jedlá mi má pripravovať, pretože ja ešte chodím do školy. Na prvá pohľad sa to nezdá, ale tým, že už mám aj bezlaktózovú diétu mi z jedálnička vypadlo strašne veľa jedál. Aj cestoviny, čo som jedla, boli väčšinou pripravované na základe syrovej omáčky a mlieka. Mlieko sa ná nahradiť sójovým ale syr už nie. Chcem sa spýtať, či nepoznáte nejaké dobré recepty, prípadne knižku, kde by bola kombinácia bezmňasitej a bezlaktózovej diéty, pretože ja sa k takejto knižke neviem dopracovať..
Budem vám veľmi vďačná za akékoľvek rady, recepty a pod.
Vďaka :)


reklama


reklama

radka7, So, 14. 11. 2009 - 13:53

no pokiaľ viem, doktor mi to vysvetľoval tak, že sú jogurty ktoré síce majú laktózu ale už naštiepenú, čiže pre človeka, ktorý ma intoleranciu mlieka ľahšie stráviteľné a také sú aj syry. a to sú tie drahšie, ale, že nie také kde vôbec laktóza nie je. a ja mám ten problém, že už akékoľvek malé množstvo laktózy mi robí dosť veľké problémy. tak idem pohľadať tie veci tu na nm ale až na to, že ja mám intoleranciu a nie alergiu. no a k tej knižke, ja som našla knižky kde sú recepty pre bezlaktózovú diétu, ale nenašla som s kombináciou pre vegetariánov. lebo som našla rôzne iné kombinácie diét ale akurát takúto nie. ale minule sme s mamkou našli takú celkom lacnú knižôčku s receptmi z tofu, hádam aj 200 ich tam je a tam sa dajú vybrať kde nie je mäso a kde nepoužijú ani iný syr.

brona, So, 14. 11. 2009 - 14:29

Zozen si niekde biokucharku Rasta Uhrina- je vegetarianska a takmer bezmliecna.
S tymi Minus L vyrobkami je to tak, ze je do nich dosypany enzym traviaci laktozu, ten ju rozlozi takze je klinicky taky vyrobok bez laktozy. Ja tiez nezvladam ani najmensie mnozstva, takze sa jej vyhybam celkom. Ale lekarmi su tieto vyrobky oznacovane za bezpecne- bolo by to na dlhsiu debatu-ako syridlami zrazaju vyrobky z mlieka a laktoza tam potom je aj kde by nemala. Ak vsak mas problem len s laktozou a nie s kazeinom, Minus L- kove su pre teba uplne bezpecne.

radka7, So, 14. 11. 2009 - 14:47

super, tak skúsim pozháňať tú kuchárku :) snáď sa mi podarí .. veľmi pekne ďakujem za rady :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama