reklama

Aké vitamíny?

PaBe , 27. 11. 2009 - 10:42

reklama

Ahojte.Konečne je malá ok,tak v pondelok ide veselo po dvoch týždňoch do školy..Ale...Chcem sa vás spýtať,čím podporiť jej imunitu teraz po chorobe,keďže je pekne doliečená,ale v škole je plno chorých detí a učiteľov,aby sa zas nenakazila hneď?Aké vitamíny dávate deťom na podporu imunity,jasné okrem ovocia a zeleniny,lebo tým je malá vykrmená až až,ale nestačí to.Máte niečo osvečené?ďakujem vopred za vaše typy.(sun)


reklama


reklama

Veron, Pi, 27. 11. 2009 - 11:16

Skus sa popýtať v lekárni a ak je malá ešte na marťanov skús tých majú rôzne verzie s probiotikami a s imunactivom alebo skus hlivu ustricovu ta je tusim tiez dobra no najlepsie ti asi poradia v lekarni

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 11:25

Tak ona chce tých Marťanov kvôli tomu darčeku,čo je v ňom.Veľmi som doteraz nekupovala,ale určite poznáš,že v lekárni ti dajú desať možností a vyber si,že aj to je dobré,aj to...Preto by som chcela vedieť,čo má kto odskúšané,nech sa mi ľahšie vyberá.Ale prvé čo ma napadlo,boli tiež tí marťania s imunactivom...No uvidím.Vďaka.(flower)

fidorka, Pi, 27. 11. 2009 - 11:23

PaBe,mne naša lekárka radila iba probiotiká,máme BioGaia kvapky a vraj keď jedia veľa ovocia a zeleniny,je zbytočné ich umelými vitamínmi kŕmiť.(sun)

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 11:30

Fidorka,malá je veľa ovocia a zeleniny,no a aj tak má aj málo železa a slabšiu imunitu zrejme,keď ochorela...Našťastie to bola len viroza,ale v škole je veľa,veľa chrípky...proti nej je zaočkovaná,aj športuje,aj je zeleninu a ovocie a predsa...A probiotiká zas nám Dr.ani nespomenula,lebo nebrala antibiotiká.

fidorka, Pi, 27. 11. 2009 - 11:49

PaBe,každé dieťa je iné.Naši chlapci sú už mesiac doma a antibiotiká brali len prvý týždeň.Potom sa to stále všetko dokola opakovalo - zvracanie,hančky,opuchnuté uzliny,zapálené hrdlo,silný kašeľ,vysoké horúčky,Maťko ani nechodil dva dni,najmladšieho bolelo celé telo,ani sadnúť si nechcel,na WCko som ho nosila.Chodíme na imunológiu a doktor prišiel k nám domov,povedal,že netreba nič iné,len tie lieky od neho čo užívajú celý rok a aj obvodná tak isto.Do pondelka brali Brufen sirup a BioGaia a teraz už len BioGaia tak na dva týždne...
Najlepšie ti asi vaša doktorka poradí,aj ohľadne toho železa.Ja som len ohľadne tých vitamínov zistila,neviem či je to náhoda,alebo zhoda akých okolností,vždy keď ich naši chalani začnú jesť,tak do dvoch dní sú chorí.
Ja si skôr myslím,že deti idú do školy väčšinou po chorobe veľmi skoro do kolektívu,kde sú aj deti,ktoré sa neliečia a to je tá chyba.Lenže s tým mi nič nespravíme,aby sme donútili rodičov takých detí,aby ich neposielali choré do školy...také oslabené telíčko nachytá na seba potom všetko ako špongia.

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 11:56

Veď hej,práve,že chodia skoro do kolektívu po chorobe.Moja je teraz pekne doliečená,fakt poctivo,tak preto by sa obávam,že bez nejakej formy vitamínov zas niečo chytí v škole.No tak len dúfam,že keď kúpim deťom tie vitamíny nejaké,tak mi fakt neochorie do dvoch dni.Dokopy dva týždne bola vypísaná,no a teraz pre zmenu od stredy už aj syn,tak mám dosť.Dúfam,že tvoji chlapci sú už na tom dobre,nech ich už nič také netrápi,no a chúďatko Maťko si viem predstaviť,ako mu bolo a tebe tiež.Držím palce,nech sa vám choroby vyhýbajú(hug)

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 12:45

fidorka, ako sa to volala ta diskusia vcera ? (giggle) to sa smejem z toho, ze dva dni po vitaminoch ochoreju ;-)

inak baby - ak idu vase deti komplet doliecene, so super posilenou imunitou, ako mozu ochoriet od chorych spoluziakov ? (giggle) Skor nedolieceny spoluziaci by mali byt v nevyhode .... ale asi nechapem.

btw. som sa pytala dcery, maju jedneho choreho (z 19 deti). ona bola doma minuly tyzden streda-piatok, bolelo ju hrdlo. vikend sme mali pohodovy, bola len v deskom divadle v sobotu B-] Od pondelka chodi do skoly, akurat sme vypustili este na tento tyzden plavanie. syn je v poriadku a pili mi usi uz zopar dni s tym plavanim ...

takze asi to bude fakt mojou schonostou imaginovat :-) B-] (giggle) (ohladom zdravia deti, myslim teraz )

fidorka, Pi, 27. 11. 2009 - 13:04

neviem ktorú diskusiu máš na mysli a po pravde ani som veľmi nepochopila tento tvoj komentár.Mám to brať tak,že nevieme liečiť svoje deti?

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 13:15

fidorka, to by som si nedovolila tvrdit - len taku situaciu, aku trebars ty prezivas s detmi, nepoznam a nerozumiem jej.

myslela som co vy an to od Pabe a konkretne nieco v podobnom zmysle ako ty s vitaminami tam napisala renka.

ja hovorim cely cas o mojich skusenostiach (+ mam samozrejme aj info z knih, kt. pisali ludia venujuci sa ludskemu zraviu).
ze to niekomu nefunguje, resp. funguje inak ... hmmm, s tym ja nic nenarobim.

fidorka, Pi, 27. 11. 2009 - 15:44

konečne už chapenzi!Mne to musíš takto po lopate,lebo my nevyspatí a unavení potom dlhšie prekladáme do slovenčiny...;-)

betuska10, Pi, 27. 11. 2009 - 11:28

Velmi dobré sú kvapky z Echynacey,sú na imunitu proti vírusom aj proti chrípke.

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 11:29

my pozname len tych martankov, raz za cas dostanu.

inak Pabe - pohyb ... my sme mali teraz skoro 2t prestavku, no snad uz dnes zaciname zase s plavanim :-)
okrem toho veci, co sa daju robit na jesen-v zime vonku - prechadzky, korculovanie, lyzovanie, ...

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 11:34

Má dosť pohybu,dva krát týždenne treningy 1 a pol hodiny a doma trenuje tiež,keďže si musí precvičovať),okrem toho v škole a v družine tiež cvičia a chodíme von,tancuje,vždy je v pohybe.Teraz nemá týždeň cvičiť,ale na trening ju dám,len sa bude krotiť,nech nevymešká veľa,lebo už štyri vynechala,len jasné,že nebude môcť robiť všetko...

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 12:48

pabe, super, ved teda vsetko ok, co je tu na riesenie ... to ze dieta ma raz za cas oslabenu imunitu a prehrmi nejake prechladnutie - na tom snad netreba nic riesit. ved ide snad presne o to, ze pokial sa necha liecenie "na organizmus", tak s kazdou dalsou chorobkou je imunita posilnenejsia, nie ?
ja to teda beriem tak nejak v pohode, ze sa raz za cas stane, ze je jedno z deti zopar dni doma, lebo jeho oragnizmus bojuje s chorobkou (sun)

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 13:10

No,ja to asi nikdy neberiem v pohode,keď sú deti choré a trápi ma,keď vidím,že im nie je dobre.Preto sa obávam nástupu do školy.Jediné,čo si počas chorovy vychutnávame je to,že sme viac spolu,že máme na seba viac času.Hnevá ma nezodpovednosť niektorých rodičov,čo nechajú choré dieťa chodiť do školy.A nemyslím prechladené,čo sem tam zakašle.Myslím deti so zelenými soplami(Prepáč za výraz,ale lepší nemám),deti s teplotou(však len 37),deti,čo sa dusia.Je toho plná škola.Nie každý rodič si môže dovoliť byť doma s dieťaťom,to chápem,ale práveže tí(česť výnimkám),čo si to dovoliť môžu,nechávajú deti chodiť choré do školy-veď prechodia,nie?;-) Zbiera sa to vo mne,to bude tým,že som nespala posledné dva noci kvôli synovi,asi som precitlivelá a príliš úzkostlivá...

fidorka, Pi, 27. 11. 2009 - 13:14

nepripúšťaj si to tak,s tými rodičmi nič nenarobíme a deti z toho časom vyrastú.Aj mňa to štve,že nástupom jesene až do jari mám chlapcov permanentne doma na striedačku,alebo aj naraz...a ešte sú aj alergici,jeden astmatik,tak musím dávať ešte väčší pozor.Poraď sa s vašou lekárkou,ako s tým železom u dcérky,či má na to niečo užívať a ostatné nechaj tak.Budeš riešiť,keď to nastane.(sun)

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 13:22

Ďakujem.Ale akurát som pozrela školskú stránku a hurá,hurá, od pondelka budú mať chrípkové prázdniny.Aspoň tak to vyriešili...hoci v štvrtok už začne vyučovanie.Mohli dať do konca týždňa,ale hneď mi je lepšíe.

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 13:29

:-O :-O :-O baby, ja vas fakt nechapem, ale pohoda B-] (beer)
hlavne, ze sme kazdy spokojny so zivotom, aky zijeme (clap) (clap) (clap)

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 13:20

aha, no tak to ja mam uplne opacny pohlad , netrapi ma to, konam tak, ako si mylsim, ze je efektivne, aby bol ich organizmus do zopar malo dni ok.
a hlavne asi uplne inak chapem to, co to choroba vobec je.

apple, Pi, 27. 11. 2009 - 13:31

...mne to príde, že teraz sú všetky deti také chorľavé,s oslabenou imunitou,alergiou,nedostatkom železa...to všetko má aj môj Dávidko...ale viem,že i my s bratom sme bývali chorí, a bratranec ani nevravím,ten mal alergie na všecko a furt musel zo sebou nosiť fúkatko,nemohol športovať a veľa veľa ďalšieho...všetko treba prekonať, tak sa posilňuje imunita...moc neverím, že umelé vitamíny nejak extra pomôžu...najväčší problém vidím v zamestnaní, že keď je dieťa často choré, vyhodia vás, ale verte, že v puberte a v dospievaní, si ani nespomenieme, že boli furt choré(heart)

svetlana (bez overenia), Pi, 27. 11. 2009 - 13:40

a viete, co baby, mozeme urobit taku malu statistiku, ked mate chut ... najlepsie, keby sa nasli mamy roznych deti z roznych miest a roznych statov a denne zahlasili pocet chorych deti v triede svojich deti.
Mozno by bolo zaujimave sa potom zamysleit na tym, ci su nejake rozdiely v chorobnosti a ked su, z coho pramenia :-)

PaBe, Pi, 27. 11. 2009 - 14:24

Ja by som sa aj zapojila.Ale až po tých chrípkových prázdninách:-) Som z Ke.

svetlana (bez overenia), Po, 30. 11. 2009 - 17:57

pabe, uz som sa upokojila :-) porozpravala som sa s jednou kamaratkou zijucou v australii, ta to nejako "spontanne" tiez robi cca ako ja a poznam takych viac ludi, takze sa to rozhodne da.
presviedcat niekoho, ze sa to da, je asi len strata casu. ja na to nemam silu.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama