reklama

Syrove pagaciky

Pridal/a ivusa dňa 21. 12. 2009 - 19:56 - Recepty ivusa
Syrove pagaciky, Slané, recept, ivusa

reklama

vyborne pagaciky

Ingrediencie
2 kusov Smetol
720 gramov hladká múka
2 kusov prášok do pečiva
1 kus kyslá smotana
1 kus syrokrém
2 kusov žĺtok
  soľ
  tvrdý syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

ingrediencie zmiesame a vypracujeme cesto. vyvalkame asi na 1 cm, potrieme rozslahanym vajcom, posypeme struhanym syrom a vykrajujeme pagaciky. pecieme na papieri na pecenie, na 180 stupnov do zlatova.

Doplňujúce poznámky

ja osobne vykrajujem malicke pagaciky, jednohubky. neviem presne tie stupne, mne rura dost inak pecie, treba si to striehnut, ked zacnu byt do zlatova vybrat. velmi chutne pecivo na vianocny stol, ako i na silvestra.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

lia6, Po, 21. 12. 2009 - 20:03

Takéto robievam, ale bez pr.do pečiva a žĺtkov...a tiež tam je trošku iná váha ingrediencii...nó, ale toto môže byť tiež hamkové...isto skúsim(y) (sun)

fantika, Po, 21. 12. 2009 - 21:21

smetol to je tuk?ako palmarin ci hera?

fidorka, Po, 21. 12. 2009 - 21:24

Smetol je premenovaný na Palmarín,Hera je mastnejšia.

fantika, Po, 21. 12. 2009 - 21:31

diiky fidorka..;-) nemala som v tom jasno..a pritom v mnohyych staryych receptoch uvaadzajuu smetol..:-P

fidorka, Po, 21. 12. 2009 - 21:37

to vieš fantika,my staré korčule ešte aj na smetol pamätáme,ale vy mladice - násť ročné :-P už asi ťažko ;-)

fantika, Ut, 22. 12. 2009 - 00:36

ze naastrocnee???(rofl) to si ma potesila..tridsiatnicku:-P ;-)

brestik, Ut, 22. 12. 2009 - 08:16

to dobre vyzera dnes urobim a ten syrokrem to je take ako bambino? alebo rozotieratelny syr?Toto by mohol papat aj moj malinky.

ivusa, Ut, 22. 12. 2009 - 10:40

davam normalnu krabicu syrokremu (nie XXL). ano, je to taveny rozotieratelny syr. ked to budete robit, veeeela si pomucte dosku, ono sa to cesto dost lepi, preto vykrajujem len take malicke. ten upeceny vysledok za to stoji. (sun)

ivusa, St, 23. 12. 2009 - 11:46

este jedna rada, ako toho roku som nevykrajovala, ale pouzila som tzv. radlikove koliecko, to je to male koliecko na rucke, po stranach vlnkovate. nemate odpad a je to rychlejsie.(sun)

brestik, St, 23. 12. 2009 - 15:53

ja som to prave musela vyhodit,vobec mi nevyslo cesto.dala som aj muku a stale to bolo take tekute ze potom som len muku citila,ale moje ingrediencie neboli ake si hovorila,tak som sa snazila kupit podobne a nevyslo mi to;-(

ivusa, Pi, 25. 12. 2009 - 13:55

to ma mrzi :-| skus pouzit original suroviny a vyjdu ako na obrazku :-) drzim palceky a prajem pekne sviatky.(sun)

libuška, Pi, 25. 12. 2009 - 20:17

Tento recept mi bol akýsi povedomý :-) mám veľmi podobný len miesto žltok mám 2 vajcia, iba 1 prášok do pečiva ale zase 2 syrokrémy. Všetko to zmiešam dokopy a dám do chladničky a potom odoberám len menšie kúsky lebo sa to dosť lepí,treba pomúčiť dosku. Väčšinou vykrajujem maličké kolieska (pohárikom na malý frťan ako boli za socíku v krčmách 4.cenovej skupiny (giggle) a musím ivusa súhlasiť sú to výborné pagáčiky (y)

fantika, St, 30. 12. 2009 - 13:21

teraz sa mi pecuu tieto pagaaciky...prvyy plech sa dopiekol a ked sme ochutnali tak musiim povedat ze suu fakt skvelee..(clap) (y) diiky za recept... Ivus:-*

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama