reklama

Ani s nim, ani bez neho...

Pridal/a felicity dňa 29. 12. 2009 - 20:40

reklama

Som rada, ze som vas objavila. A v kutiku duse dufam ze najdem medzi vami niekoho, kto ma pochopi. Tak v kratkosti moj pribeh:
Som uplne obycajna vydata zena. Mam dieta, manzela. Som vcelku so svojim zivotom spokojna. Pred rokom v lete sa vsak stalo nieco, co trochu otriaslo mojim kludnym zabehanym zivotom. Spoznala som sa s jednym muzom. Moj rovesnik,zenaty, dieta. Prezili a pretancovali sme spolu krasnu letnu noc. V tej chvili som si vychutnavala silu okamihu, nepripustala som si nic viac. Vymenili sme si telefonne cisla. Od tej osudnej noci som ho nemohla vymazat z mysle, aj ked sa medzi nami dokopy nic nestalo. Ozval sa mi, bol na tom podobne. Nasledovalo stretnutie, druhé, tretie... Zamilovala som sa ako strelena adolescentka.. Mesiace, ktore nasledovali, boli neskutocne.. Moju mysel ovladol ON, ked som s nim nebola, bola som nervozna, nezvladala som svoje city, prestavala som sa ovladat aj pred manzelom, ktory zacal postupne nieco tusit. Manzela som lubila, nevedela som si predstavit zivot bez neho, ale bol tu aj ON. No cista sfizofrenia...Spociatku ma vztah s muzom, z ktoreho sa stal aj milenec, nabijal energiou a chutou do zivota, no casom ma zacal nicit. Nezvladla som tu tenku hranicu a ked som sa spamatala, bolo neskoro..Srdce bilo na poplach. No rozum tiez. S absolutnym sebezapretim som sa rozhodla vztah ukoncit, vzdat sa chvilkovych pozitkov a slasti, ktore mi ON daval.. Uz je to vyse polroka, co som bez neho, vyse polroka, ktory som doslova pretrpela. Uvedomujem si, ze je to najlepsie co som mohla urobit, vzdala som sa HO kym bol cas a kym sa vsetko neprevalilo a nezatriaslo nasimi rodinami. Stale si premietam v hlave chvile stravene s nim, neskutocne, bolestne mi chyba. Musim byt disciplinovana, viem, casom vsetko preboli, ale mne zatial cas nepriniesol ulavu, len znasobenu tuzbu, hlad po NOM.. Preco vosiel do mojho zivota? Aky to vsetko malo zmysel? Skuska, v ktorej som neobstala? Mate niektora podobna skusenost? Budem velmi stastna, ak sa s nou podelite, ak mi poradite,ako to vsetko v sebe spracovat, ako zabudnut..(brokenheart) (brokenheart) (brokenheart)


reklama

reklama

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 21:43

Felicity, a prečo chceš zabudnúť?
Veď každý človek, ktorého v živote stretneme, nás niečo naučí (či už vedome, alebo nie) a každý z nich nie je v našom živote náhodou...

A prečo si myslíš, že si neobstála v skúške?

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 21:49

Vies, zvlastne je, ze nic napriek vsetkemu nelutujem a nemam ani vycitky voci manzelovi... Neobstala som v skuske preto, lebo som neodolala pokuseniu a podlahla som, aj ked viem, ze s tym muzom nemozem mat ziadnu buducnost. No aj tak chyba...

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 21:59

Ale veď aj neodolať pokušeniu a podľahnutie ťa niečo naučilo - či nie? ;-)
A to, čo sa dnes javí ako chyba, môže za zajtra (alebo za pár mesiacov, či rokov) ukázať ako najlepšie rozhodnutie v tvojom živote :-).

fernada, Ut, 09. 02. 2010 - 15:12

ahoj mas pravdu zabudni na neho mas dcerku venuj sa jej vet toje naikrajse ket mas deti ja ta velbi dobre chapem urop tak ako ti kaze srdce

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:07

Priniesol do mojho zivota vasen a zaroven mi ju "ukradol" z manzelstva. Stale na neho myslim, kazdy den bojujem s myslienkou zavolat mu. Nelutujem, len som si uz nie celkom ista, ci tie chvile lasky a vasne stali za toto trapenie ktore si prezivam teraz..(brokenheart)

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 22:19

Stálo za to - nestálo za to... Môžeš to vrátiť späť a urobiť to inak? Nemôžeš...
Takže ti je zbytočné nad tým špekulovať :-) ;-).

Skúsila si nejaké techniky na upokojnenie? Sú rôzne a rôznym ľuďom zaberajú rôzne....

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:21

Nic take som neskusila. A zrejme ani nic take neexistuje, cim by som si HO vedela "vyhodit z hlavy". Asi len cas:-(

lydusha (bez overenia), Ut, 29. 12. 2009 - 22:22

Kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:33

Lydusha,trafila si. Tuto vetu casto pouzivam aj ja. A ja sa snazim,fakt sa snazim odputat a nastartovat naspat na svoj zivot. Ale nedari sa mi. Uz niekolko mesiacov.

lydusha (bez overenia), Ut, 29. 12. 2009 - 22:35

Niekedy je ta brzda prave prilisne snazenie sa.

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:40

Intenzita mojho preziteho vztahu je priamo umerna v sucasnosti prezivaneho dusevneho trapenia:-( (brokenheart) (brokenheart)

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 22:23

Znova - prečo si ho chceš vyhadzovať z hlavy? Prečo chceš zabudnúť?

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:28

Samozrejme nechcem ZABUDNUT, ved to sa ani neda. Len to nejako spracovat a fungovat nadalej vo svoje rodine, so svojim manzelom. Ale aj dusou..

Daniela., Ut, 29. 12. 2009 - 22:41

Nuz, ale to musis v sebe spracovat ty sama. V tom ti nikto neporadi, ako na to. Neviem, ako funguju zradcovia, ked zradia. Zrejme na to maju zaludok a zbytocne sa netrapia viac, nez je treba. Skus si odpustit ocami svojej rodiny, svojho manzela, svojho dietata.:-|
Nemyslim to v zlom, len tusim, ze ak sa chces vratit spat, bude to najma o tvojom pohlade do zrkadla. Stale plati, nezacinat si nic s pozicie vydatej, alebo zenateho. Proste upratany stol. Ty aj priznavas, ze si zlyhala, neodolala pokuseniu, ale cena za "skolne" je dost vysoka. Musissa asi snazit nejako to vynahradit svojim najblizsim, ak ti na nich zalezi. :-)

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:50

Vycitky by som mala jedine voci svojmu dietatu, ak by som ho do vsetkeho nejakym sposobom zasiahla. No na to som si davala velmi velky pozor, aby som nezanedbavala kvoli NEMU dieta.

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 23:04

Zradca? Hm - silné slovo...
Daniela, koho (alebo čo) - podľa teba - zradila Felicity?
A čo má - podľa teba - vynahrádzať svojim najbližším?

Katka0202, St, 30. 12. 2009 - 08:17

(y)

Daniela., St, 30. 12. 2009 - 09:06

Duch mracnej hory ti odpovie... ja nie.

fidorka, Ut, 29. 12. 2009 - 22:41

felicity,ja som tu na Nm už raz písala o mojej kamarátke...tá zažila niečo podobné ako ty,pred viac ako tridsiatimi rokmi.Má muža,ktorý by jej zniesol modré z neba,dospelé deti a predsa sa jej za tie roky nepodarilo toho "osudového" vyhnať z hlavy.Už sa o to ani nesnaží,pretože,keď je v jeho blízkosti je krásna,usmiata,šťastná a celá kvitne...Netráp sa ani ty nad tým.Vrátiť čas nemôžeš a keby si aj mala tú moc,tak by si spravila určite to isté...jednoducho nechaj čas plynúť ďalej,vôbec to nerieš.Máš krásne spomienky,aké niektorá nezažije nikdy v živote.

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:47

Fidorka, nestras ma;-)Dufam ze to casom prejde a nebudem na neho tak zufalo mysliet. Osudovou laskou je a vzdy bude moj manzel, moja afera na tom nic nemeni. Viem, asi to nikto nepochopi, ale je to tak.

alexa35, Ut, 29. 12. 2009 - 23:09

Prejde to-časom-zúfalo naňho myslieť nebudeš, ale priebežne budeš... Z hlavy si ho nevyhodíš, je to ako s prvou a ďalšími láskami, na ktoré radi spomíname... Prečo nespomínať na pekné okamihy? Len je rozdiel spomínať a rozdiel živiť to v sebe a akoby podporovať... Prináša ti to pocit uspokojenia, ale už si sa rozhodla. Keď budeš v sebe živiť a pestovať-polievať a hnojiť- spomienky, tým svoje manželstvo k spokojnosti vás oboch neobnovíš. Neidealizuj si lásku k aférkovému-si myslím ja...

Daniela., Ut, 29. 12. 2009 - 22:48

Tyrany muz, kde si? Tusim nadisla tvoja chvila, mohol by si prosim ta zopakovat tvoj nazor na tuto vec? Vdaka.

felicity, Ut, 29. 12. 2009 - 22:55

Vies, nie som velmi zvedava na nazor "tyraneho muza". Skor na osobnu skusenost zeny, ktora si presla cimsi podobnym. A aj ked to poniektore asi nechapete, nie vsetky zeny, ktore "zisli z cesty" su bezcitne a vypocitave mrchy..

georgina, Ut, 29. 12. 2009 - 23:02

(y) (y) (y)

Daniela., Ut, 29. 12. 2009 - 23:07

Felicity, tyrany muz nepatril tebe, ale zene, ktora cely svoj zivot existuje po boku manzela, ktory jej znesie aj modre z neba, ale ona kvitne pri pohlade na ineho. Ty si sa vyjadrila jasne, kto je laskou tvojho zivota. Je to tvoj manzel. Poklznutie s inym sa da odpustit, najma, ak je olutovane z tvojej strany a myslis to uprimne (nie som knaz, hoci to tak znie. Som len clovek a myslim to ako clovek, ludsky). Si ochutnala ovocie zo zakazaneho stromu. Tvoje svedomie ta vyhnalo z rajskej zahrady, ale tvoje kajanie sa a bolest duse, ktoru teraz podstupujes, ta moze vratit do pokojneho zivota. V tejto paralele je vlastne posolstvo. Skus tak nejako. Vynahrad to tym, ktorym si ublizila. A ublizila si aj sebe, aj zene toho muza ,aj jemu. Im uz daj pokoj a zi pre svoju rodinu.
Ja taku skusenost nemam, ale viem ti poradit nestranne. Co by som asi robila ja.

fidorka, Ut, 29. 12. 2009 - 23:08

felicity,ja ťa nestraším ;-) ,len som ti chcela povedať,že s takými pocitmi ako máš ty žijú viaceré ženy a celkom v pohode.Teraz ma tu začnú poniektoré zase odsudzovať,že podporujem manželskú neveru...je mi to jedno,lebo ani jedna nevieme čo spravíme zajtra,tak načo súdiť tú druhú?Niektorá odolá,niektorá nie,ale dopredu to ani jedna z nás nevieme.Ja som tiež narobila v živote chyby,ale vôbec nebanujem,pretože každá mi niečo dala,aj vzala a teraz by som nebola tam kde som...B-]

lydusha (bez overenia), Ut, 29. 12. 2009 - 23:08

Nechaj tak felicity, nikto nevie, co alebo skor v tomto pripade KTO ho caka za rohom a ci nahodou o par mesiacov nestretne prave ta, co nechape a neveri a tvrdi JA NIKDY, uzasneho, vynimocneho, cloveka, pri ktorom strati "vedomie" ;-)

Daniela., Ut, 29. 12. 2009 - 23:24

:-D :-D :-D Lyduska, nestras, kto nas caka za rohom a vezme nam vedomie, najma teraz, ked sa skoro zvecerieva.
Ale vazne k diskusii, nikdy nehovor nikdy. Aj ja s tym suhlasim. Ja si len myslim, ze si treba svoju chybu vediet aj priznat a snazit sa ju odcinit.

lydusha (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 11:03

Niekedy nie je co odcinovat....niekedy je lepsie prezit si to a vediet hlavne odpustit sam sebe...georginin blog o idealizacii je na toto ako usity...paci sa mi ako v nom vsetko zapasovalo aj na tuto situaciu...Z takychto situacii je fakt dobre sa poucit. A pochopit ju. Lepsie ako odsudit, krutit hlavou, ohrnat nosom a po par rokoch prask ani nevies ako a lietas v este horsom srabe ako felicity dnes. U mna toto funguje so zeleznou pravidelnostou...Znami mi povedal pred luciinym odchodom na Rhodos: Pockaj, este si tam baba najde domorodca;-) "Moja dcera greka? NIKDY, ma predsa rozuuum...!!!"
a NECH SA PACI...je uz pomaly mesiac u svojho greckeho priatela a ja sa len usmievam popod fuzy ze tu mam to svoje NIKDY:-D

Zuzana1978, St, 30. 12. 2009 - 11:44

Napada ma jedno stare slovenske prislovie:
"Zapovedaneho chleba sa clovek najviac naje"

lydusha (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 11:46

(y) Preeessssne tak.:-)

felicity, St, 30. 12. 2009 - 09:25

Dakujem Lydusha, napisala si to za mna(y) (flower)

betana, St, 30. 12. 2009 - 08:36

budem trpiet s Tebou a zabudat s Tebou, predvcerom som nechala svojho priatela.

felicity, St, 30. 12. 2009 - 09:27

To mi je naozaj luto Betana:-( , drz sa, budem na teba mysliet(hug) (hug) (hug)

Zuzana1978, St, 30. 12. 2009 - 11:45

(hug) (hug) (hug)

dzermil, Št, 31. 12. 2009 - 17:24

Dufam ze humor ostal ;-)

nielen žienka domáca, St, 30. 12. 2009 - 08:43

čisto teoreticky - nemôžete sa len priateliť bez fyzického kontaktu? ty nebudeš sedieť doma, vracať si spomienky na chvíle, triasť sa od túžby znovu ho vzhliadnuť a na druhej strane - budeš so spriaznenou dušou vo všetkej počestnosti, takže by sa už nemalo ubližovať nikomu.

felicity, St, 30. 12. 2009 - 09:29

Niekde som nedavno citala ze "najhorsi sposob ako zistit, ze ti niekto chyba, je sediet vedla neho a uvedomit si, ze ho nemozes mat"....(brokenheart)

klodik, St, 30. 12. 2009 - 09:34

No ešte horšie je asi zistenie, že keby si sa rozhodla že ho predsa len môžeš mať tak by si stratila niečo možno oveľa cennejšie...manžela, rodinu...môžeš mať čo len chceš...ale nie všetko

Daniela., St, 30. 12. 2009 - 09:39

(y) (y) (y)

klodik, St, 30. 12. 2009 - 09:51

Na tomto všetkom je úžasné a krásne vlastne to, že v živote môžme naozaj všetko po čom len naše srdce zapiští...Prežila som podobnú situáciu ale z druhej strany...a krásne na tom všetkom je to, že aj ja ako podvádzaná manželka som si mohla vybrať a mohla som sa slobodne rozhodnúť...a rozhodla som sa...

nechcela som žiť s človekom ktorý sa nevedel rozhodnúť koho vlastne ľúbi...

ale priznám sa, že k svojmu už takmer ex manželovi stále cítim niečo pekné, nedokážem ho neľúbiť, vymazať zo svojho srdca, je otcom našich detí...ale žiť s ním??? To eee, to by bolo na mňa priveľa...to jeho balansovanie, váhanie...nikdy viac...

Život je úžasný v tom aký je vlastne jednoduchý...

Daniela., St, 30. 12. 2009 - 10:01

Presne Klodik, zivot je velmi jednoduchy a riadi sa jednoduchymi pravidlami, len cesta k tomuto poznaniu byva obcas trnista. Univerzalny princip mozno spociva v tom, ze si na nic nemame robit majetnicky narok. Ze mame veci, zazitky, stretnutia brat ako dar, nie ako povinnost zmocnit sa toho. A vediet, ze vsetko ma svoje limity. Aj vec, aj clovek ti moze davat len do istej miery. Netreba chciet nerealne viac.

Daniela., St, 30. 12. 2009 - 09:44

Pocuvaj Felicity, tolko ti este poviem, a potom ta uz nechcem obtazovat. Nerozumiem tvojej reakcii, pises, ze laskou tvojho zivota je tvoj manzel, ale doslova upadas do extazy zamilovanosti, ked myslis na svojho milenca, inac tiez zadaneho cloveka. Ak sa tak milujete a je to obojstranne, rozvedte sa a milujte sa nadalej, nelimitovanou laskou. Ak on nechce, tak sa zbytocne nezosmiesnuja najma netrap. Co si 15 rocna pipina? Chlapa, ktory ta nechce, nechci ani ty. Pripadas mi don "zabuchnuta" viac, ako ktorakolvek -nastka. Schizofreniu bokom, si dospela zena. Bojuj o to, co ma stalu hodnotu. Ty vies, co to je. Ja nepoznam tvoje pomery.

lydusha (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 11:08

Danusa :-) Chces si to zazit? Potom pochopis:-) Ja verim tomu, ze je toto mozne, uz len na zaklade toho, ze to vedia prezit iny ludia, tak viem, ze to mozne je:-) Nemam chut si to vyskusat, dakujem pekne:-) Len takto si koledujes o podobny zazitok ako felicity...nikto nevie, preco sa jej to stalo, ona si to musi v sebe zrovnat a to, ze hlada a pyta sa, je najlepsia cesta aby nasla sama seba :-)

renka, St, 30. 12. 2009 - 09:30

myslím si, že také niečo nefunguje, ak tam bola a je sexuálna príťažlivosť a už raz prekročili pomyselnú "hranicu", tak niet cesty späť...ak sa chce z toho naozaj dostať a zostať vo vzťahu s manželom, jediné, čo podľa môjho názoru zaberie, je úplne prerušiť kontakty s priateľom

novacka, St, 30. 12. 2009 - 10:30

Ahoj Felicity, spytam sa ta, ze co ti slubil alebo co bol ochotny ten druhy muz pe teba urobit. Chcel opustit svoju zenu a dieta pre teba? Planoval vasu spolocnu buducnost? Alebo si len uzival chvile s tebou bez toho aby to bral vaznejsie? Napis viac, ako to bral on.A ako sa sprava teraz, ked ste rozideni.

georgina, St, 30. 12. 2009 - 11:03

A zase láska za zásluhy...
Dievčatá, naozaj by ma zaujímalo, kde na to chodíte...

novacka, St, 30. 12. 2009 - 11:11

??????? Georgina, to je reakcia na mna? Aka laska za ake zasluhy?

lydusha (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 11:13

Cele to, o com pises vyssie, je laska za zasluhy....od zaciatku do konca....CO ON urobil pre NU.....a tak dalej. Bezpodmienecna laska je pre teba zrejme pojem neznami.
Geo, je cas na novy blog, pls.

georgina, St, 30. 12. 2009 - 11:26

Uuuuuž na tom pracujem :-) ;-).

karol, Št, 31. 12. 2009 - 07:23

B-] lydka,pekne si to pozhrrnala,ja si tiez myslim,ze obaja z toho mali potesenie a dobre spomienky,preco by to mali zamiect pod "stol".podme skocit na Geo prispevok!!!B-] ;-) B-]

lydusha (bez overenia), Št, 31. 12. 2009 - 16:01

;-)

karol, Št, 31. 12. 2009 - 16:41

;-) mrkam,mrkas,pomrkujes;-) Vsetko najlepsie v Novom roku pre vsetky pomrkujuce NM,ved kazdy pomrkuje,pravda Lydka:-O ;-) :-P

lydusha (bez overenia), Št, 31. 12. 2009 - 21:01

Kájouši a čo takto napísať ako sa slávi posledný deň v roku za morom? Už by si sa mohol aktivovať a napísať opäť nejaký blog. Sľubujem, že ti ho nebudem przniť ako ten prvý.:-P

karol, Št, 31. 12. 2009 - 21:23

;-) za morom je to ,ako v Hollywoode,vsetko umele,ale zasa zalezi na hladine alkoholu v krvy,cize aj s ludozrutmi sa da zabavit,ked ich nalezite ozeries a potom sa s nimi skamaradis a zozeriete suseda,abstinenta ,vegetariana!!!
prijemne prezitie Silvestra a Novy rok s novym krokom vpred,ale po opici tie kroky byvaju obcas neiste,tak caute vsetky Nanicdievcence.
Karol/ZamlakovyB-] (hug)

karol, Št, 31. 12. 2009 - 21:26

:-P bloku sa asi nedockate,lebo Lydusha mna minule "vyblokovala" a teraz som taky zakriknuty a utiahnuty, a nevyplazuj na mna ten jazycisko/Bol.Polivka:-P

lydusha (bez overenia), Št, 31. 12. 2009 - 21:47

Zakriknuty? Utiahnuty? To o ktorom kamaratovi pises? :-D :-D :-D
Inak ano, ozrat , zrat, sa...ozrat sa...a zozrat suseda abstinenta, co, ako???:-D(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) ..jeeeeezis kde je ta hruskovicaaaaaaaa(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

felicity, St, 30. 12. 2009 - 22:11

Novacka, ja som zo vztahu zacala cuvat ked mi opatrne naznacil ze by sme mohli byt spolu, skratka odist od svojich rodin...

zuzanami, St, 30. 12. 2009 - 11:11

Felicity, niečo ti chýba, skús pátrať v manželstve, čo ti chýba, nemusí to byť až tak viditeľné. Je možné, že k tomu druhému ťa viaže iba vášeň, silná fyzická príťažlivosť, ktorá postupne opadne, alebo určitá podobná vlastnosť, niečo čo doma tak nevnímaš. PRESTAŇ ŽIVIŤ TIGRA - táto veta mi veľmi pomohla pred rokmi, keď som bola v podobnej situácii trochu za iných okolností. Ak si sa naozaj rozhodla, že chceš zostať so svojím manželom, pretože dá sa ľúbiť viac ľudí, ale žiť môžeš len s jedným :-D , prestaň sa ním zaoberať, prestaň živiť svoju vášeň myšlienkami naňho, je to len na tebe. Nevadí, keď ti to hneď nepôjde tak ako si predstavuješ, chce to čas, ale ak sa budeš naozaj poctivo snažiť pôjde to, pomaly ale isto. Keď prestaneš tieto myšlienky živiť, postupne zoslabnú, uschnú a odpadnú a už ťa viac nebudú môcť obťažovať ak im to nedovolíš. Zostane ti len pekná spomienka, možno trochu zahanbujúca, ďalšia skúsenosť, prežitie, ktorým možno niekedy v budúcnosti budeš môcť zase i ty pomôcť niekomu druhému. Každé prežitie, každá skúsenosť nám niečo dá a obohacuje nielen nás, ale aj veľa iných ľudí. Chcela som poradiť, dúfam, že sa mi to podarilo(sun) , držím ti palce, určite sa ti to podarí, len sa treba rozhodnúť a hurá na to. Nech sa rozhodneš akokoľvek, vždy musíš znášať aj následky, nezabudni na to, ale aj tak sa rozhodni podľa svojho vnútorného hlasu, popátraj v sebe a načúvaj čo ti hovorí, ale moc nerozumuj. Ešte raz držím palce a verím že to zvládneš, či pôjdeš tou alebo tou cestou. Máš svoj osud v rukách a nalož s ním najlepšie ako vieš, choď cestou životom tak, aby si kvôli svojmu chceniu neubližovala sebe a ani druhým. Pekný deň plný lásky a svetielka. (sun) (sun) (sun) (sun)

georgina, St, 30. 12. 2009 - 11:27

(y) (y) (y)

ja_hodka (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 13:10

Felicity, aj velky "ON" by s tebou teoreticky v kazdodennom beznom spoluziti zdielal vsetky prakticke a prozaicke veci a z iluzie neskutocnej vasne by bol iba dalsi mozno spokojny a vyrovnany vztah. Takze to iste, co mas aj s manzelom. Prvotna obrovska pritazlivost by sa zmenila na dobre fungujuci (a mozno na nefungujuci) vztah medzi dvoma ludmi. Celkom prozaicky by ste spolu viedli domacnost, prisli by nezhody, obcasne hadky, obcasne lezenie si na nervy...Teraz mas zrejme pred ocami ten vztah v jeho zaciatkoch, ked je vsetko krasne. Nestihol zovsedniet. Akonahle si uvedomis, ze by k tomu raz nevyhnutne doslo, myslim, ze sa s tym celkom v pohode vyrovnas. Manzelstvo ti funguje, tuto epizodku by som na tvojom mieste dala do zasuvky "lekcie" a bodka.

ivet36, St, 30. 12. 2009 - 13:30

...uplne racionalny pohlad...suhlasim....(y) (clap)
ivet;-)

Vivien 1, St, 30. 12. 2009 - 13:23

felicity, ak môžem zapojím sa do debaty:
som vydatá 12rokov, zo svojim manželom som si zažila dobré aj zlé, máme spoločného priateľa volá sa Filip a je ženatý. Medzi Filipom a mnou je zvláštne fluidum . Obidvoch nás k sebe ťahá neznáma sila, keď sme spolu rozumieme si po všetkým stránkach, máme spoločné názory, dokážeme sa smiať na maličkostiach a keď sa mu pozriem do očí viem z nich čítať, ale bojím sa prekročiť určitú hranicu, lebo keby som to nechala zájsť príliš ďaleko ublížila by som len sebe. Dopadla by som presne tak ako ty /tým ťa nechcem uraziť ani ti nič vyčítať/ tá vášeň by ma celú pohltila. Veľmi dobre Ťa chápem ako sa cítiš a čo prežívaš. Ja sa s Filipom poznám presne toľko čo s mojím manželom, dokonca sme sa zoznámili v ten istý deň ako s mojím manželom . Filipovi sa vyhýbam ako sa len dá, lebo cestujeme rovnakým vlakom do práce aj s práce lebo pracuje blízko mňa, ale poviem Ti ,že viem vždy v ktorom je vozni. Rada pre teba je taká: urobila si to preto lebo z tvojho manželstva postupom času zmizla tá vášeň, ktorá je vždy na začiatku vzťahu,/ viem čo hovorím, / začni tú vášeň ktorú si zažila s milencom hľadať doma u svojho manžela, ver mi ide to aj ja som to spravila a objavila som to čo som nečakala s mojim manželom si v posteli rozumieme lepšie ako kedy kolvek predtým, tešíme sa s toho a mám pokojný život. Keby Ťa ešte niečo zaujímalo napíš rada ti odpoviem(y)

felicity, Št, 31. 12. 2009 - 15:36

Vivien gratulujem k dobremu rozuzleniu, si silna zena. Ja nie. Paradoxom je ze si velmi dobre uvedomujem nerealnost vztahu s NIM,no aj tak nejako neviem bez NEHO byt. Moj manzel ma pred nim obrovsky naskok, vazim si ho, naozaj si cenim jeho hodnoty, ale bohuzial ziadnu vasen som nie schopna s nim prezit, je pre mna pomaly ako kamarat..No napriek vsetkemu som ani sekundu neuvazovala nad tym ze by som ho mohla opustit. Viem, ze by som nebola stastna, keby som ho opustila, keby som ho odtrhla od dietata a ani keby ON odisiel od svojej rodiny.

adus, St, 30. 12. 2009 - 13:32

Pozor na "mŕtvoly" v pivnici či v skrini, majú tendenciu objavovať sa a vypadávať odtiaľ v najmenej vhodných okamihoch!

georgina, St, 30. 12. 2009 - 13:39

Adus, presne (y)

(A zas mi šetríš prsty, ďakujem ;-).)

adus, St, 30. 12. 2009 - 14:12

Nie je začo

ja_hodka (bez overenia), St, 30. 12. 2009 - 14:55

Jasne. Pokial ostavaju v skrini, ci v pivnici..ano. Ak sa spracuju, recykluju - ziadny problem.

adus, St, 30. 12. 2009 - 18:43

Jahodka, presne toto som tým chcela povedať

karol, Št, 31. 12. 2009 - 07:32

B-] tomu hovorim,ze prehovorila mudra zena z toho isteho indianskeho kmena ,ako ja,mojou indianskou recou,s pozdravom Sedivy vlk.HowghB-] :-O B-]

Zara, St, 30. 12. 2009 - 15:40

Náhodou som narazila na túto stránku, aj keď o nej už dlho počúvam od kamarátky. Ale je to paradox lebo som hľadala nejakú radu alebo babský recept na hnačku a náhodou som tu našla toto, túto diskusiu...a skoro všetko čo píše Felicity som prežila alebo prežívam iba s tým rozdielom, že muž po mojom boku nie je môj manžel lebo spolu žijeme bez tohoto zväzku. Proste spolu vychovávame nášho syna vo vzťahu...a myslela som si že na tomto svete nikto lepší pre mňa ako životný partner a ani pre syna ako otec neexistuje i keď náš vzťah ani z ďaleka nie je ideálnym či bezproblémovým...a tiež som sa v duchu zachovania rodiny, pohodlnosti, nedostatku odvahy a sily na zmenu rozhodla pochovať v sebe akékoľvek iné city, ostať s otcom môjho dieťaťa ikeď viem že je a existuje pre mňa muž ktorý by bol nielen mojím partnerom ale aj spriaznenou dušou, ktorý bol ochotný byť so mnou a s mojím dieťaťom....Nechala som ho len tak odísť, zostala som vo vzťahu v ktorom sa už dlho necítim dobre, v ktorom sa už dlho necítim byť sama sebou, v ktorom hádky strieda plač cez to všetko som nenašla odvahu tento vzťah opustiť. Hlavne kvoly priateľovi ktorý kvoly nám opustil veľa veci a veľa vecí sa vzdal len pre to aby sme mohli byť spolu rodina...a ešte preto lebo viem že on a náš syn sú najkrajší pár na svete a tiež viem, že ho nikto na svete nebude ľúbiť viac ako jeho vlastný otec a veľmi chcem aby môj syn bol ľúbený najviac na svete...Len neviem ako veľmi sa človek dokáže obä;-( tovať do akej miery sa dokáže vzdať svojho šťastia pre šťastie druhých...

Daniela., St, 30. 12. 2009 - 15:49

Vies, ale nikdy nevies, co presne, ake stastie si nechala ist a kde, s akym stastim, si ostala. A ani to nikdy nezistis. Mozno je v nas potencial, aj z toho mala vytvorit nieco pekne. Pravda je, ze obcas nam sice dochadzaju sily a chut a vsetko realne vidime cierno, zatialco to druhe by bolo byvalo urcite idealne. Ale pravdou je aj to, ze sice nie vzdy svieti slnko, ale zatial sa este stale vratilo. Podla mna si urobila dobre a svojmu dietatu i partnerovi si venovala najkrajsi dar. napriklad v tomto musis vidiet svoje stastie.
Bola by si stastna, keby si vedela, ze otcim (ten druhy muz) tvoje dieta nema rad?(sun)

Zara, St, 30. 12. 2009 - 15:59

samozrejme že nie, ale je to ťažké povedať lebo stále je možnosť, že by ho dokázal ľúbiť a obľúbiť si ho aj s tým že to nie je jeho dieťa..jedného takého chlapa poznáma zdá sa mi to úžasné že ešte taký chlapi existujú :-O

felicity, St, 30. 12. 2009 - 22:34

..a ešte preto lebo viem že on a náš syn sú najkrajší pár na svete a tiež viem, že ho nikto na svete nebude ľúbiť viac ako jeho vlastný otec...

(heart) (heart) (heart) Presne pre toto, Zarka(heart) (heart) (heart)

sona7, St, 30. 12. 2009 - 15:58

..bud rada ,ze ti tvoj ulet, presiel bezproblemovo,snivaj,mysli na rodinu ,nezasluzia si ,aby si sklamala,zi si so svojim tajomstvom,nie si sama a manzelstva funguju co poznam su silnejsie,ked to dokazes a veris ,ze tvoja rodina je nadovsetko ver nestoji to zato..sa vratit

magic, St, 30. 12. 2009 - 19:48

predstav si svojho vysnivaneho muza v situacii, ked si sa so svojim muzom pohadala. a bola si aj naozaj na vine. nepokusaj sa to prekrutit, ze ten vysnivany to pochopi a vsetko sa krasne urovna. predstav si ho presne ako svojho muza. nastvaneho, vycitajuceho, neochotneho pochopit tvoju snahu obhajit sa. a svoje pocity hnevu.
proste len vymen tvar za tvar.
predstav si ho vzdy takto, ked dojde k nejakemu vasemu manzelskemu nedorozumeniu.
lebo nech je najsamlepsi na svete (co sa ti zda, ze je, lebo si opustila vztah nasilu, vo chvili ked bol este bezproblemovy a dokonaly), aj on mava zle nalady. aj on sa hada. aj on vycita a nie je ochotny ustupovat z hadky ako porazeny.
a nepredstavuj si ako ho pochopis a odpustis a budes preto pre neho dokonalou zenou.
lebo taky by vas vztah po rokoch bol (okrem toho, ze by ste sa asi mali aj radi samozrejme). proste taky isty, ako ten co mas.
chvilami pekny, chvilami nudny, chvilami neprijemny, chvilami zamilovany, chvilami s pocitmi nenavisti, chvilami obycajny. taky, ako vsetky normalne vztahy. a mozno by ste este obcas na seba v hadke vytiahli - znicil/a som si kvoli tebe zivot, opustil/a som milujucu rodinu a co z toho mam ?!!!

proste prihod do toho prekrasneho obrazu vasej tajnej lasky, ku ktoremu sa stale tak rada vracias a este viac ho zdokonalujes, par normalnych sedivych farieb. bude stale pekny. ale uz nie taky pritazlivy. bude peknou steklivou spomienkou, ze si bola tak velmi ziadana. a trochu aj hanbou, ze si bola neverna.
a ked to budete na nejakej oslave prehanat v kruhu kamaratov s alkoholom, alebo v hadke s manzelom prehanat s emociami, daj si na pusu tri zamky. aby si si nepodpilila konar.

felicity, St, 30. 12. 2009 - 22:25

Magic ano, nas vztah bol hlavne o vasni. Aj o vasni. Okrem toho ze sme si velmi dobre rozumeli. Lenze fazami vztahu som si vo svojom zivote uz viackrat presla a je mi uplne jasne, co by nasledovalo, keby sme mali byt spolu stale. Ale je som ani nepripustala taku moznost, neviem ako to vysvetlit, proste ked sme boli spolu, zili sme si taky svoj mikrosvet, vo svojej vzduchoprazdnej bubline, kde bolo miesto len pre nas dvoch. Snazila som sa nemysliet vtedy na svoju rodinu. Naopak sa mi to ale uz darilo menej. Doma som bola duchom nepritomna, myslienkami pri nom.. A toho som sa casom lakala, ked som zistila akym smerom sa to vsetko vyvija a ze to jedneho pekneho dna nemusim udrzat pod kontrolou..

Vierik, St, 30. 12. 2009 - 21:15

Ách jáj... To musí byť riadny kolotoč v citoch!

Sporadicky pozerávam Panelák, nesleduješ? A zastihla som tie pokusy Švehlovej s tým gynekológom. Mala som šťastie aj na tú scénu, keď mu došla domov žena s deťmi a on tam na pohovke vyvádzal s milenkou. Mňa to tak zasiahlo! Ježiši! To musí byť šialený pocit byť takto nachytaný! A ešte k tomu pred deťmi!

Tak ma napadlo: čo ak by si si predstavila túto scénu s tvojím milencom, do toho vojde tvoj muž s dieťaťom - ja mám taký pocit, že ak by som bola na ich mieste, v tom okamihu by som vedela, čo chcem a na toho druhého by som ani nepomyslela. A tým celým netvrdím, že by si sa rozhodla na 100% pre manžela!Myslím, že v takejto životnej situácii by ti bolo jasné, ako ďalej. S kým po svojom boku a ako rýchlo... Nemyslíš?

Ideálne by bolo, kebyže si to vieš predstaviť tak reálne... nie v praxi, božeuchovaj!

Ja len že presne ako ti tu hovorí Magic - váš vzťah bol asi o tom peknom a vzrušujúcom, nie o všednosti. Preto ti to nejde z hlavy von.

Byť s ním má fakt veľa "negatív" - ublíženie jeho deťom, jeho manželke, tvojmu manželovi, vášmu dieťaťu - bol by to riadny citový paškvil, kebyže sa do toho vrhnete. Ale rozhodla si sa tak, ako si sa rozhodla. Klobúk dolu, že ti všetko toto nepodlomilo kolená tak, aby si to zavesila na nos manželovi. Želám ti veľmi veľa sily! A odhodlanosti vydržať! Pol roka máš už za sebou - pamätám sa, že som bola celá paf do jedného chalana celé roky. Všetko skončilo skôr, ako to stihlo začať a teraz mám na to len tie hrejivé a milé spomienky. A umárala som sa hádam aj 6 rokov...

Preto vravím: Vydrž Brťka, vydrž!

felicity, St, 30. 12. 2009 - 22:18

Ďakujem za vsetky vase nazory a rady, som vdacna za kazdu jednu a nad kazdou dlho premyslam...Je v nich naozaj vela pravdy...(heart)

nanickvetka, Št, 31. 12. 2009 - 06:36

Ahoj Felicity,aj ja patrím k tým čo si mysleli že mne sa také niečo nemože nikdy stať a budem vždy verná svojmu manželovi. No človek mieni osud mení.Stalo sa.Stretli sme sa,a bolo to ako by sme našli niečo čo sme celý život hladali,len sme nevedeli čo alebo kto to je.Ja som bola vydatá,dve deti.On rozvedený,jedno dieťa.Od samého začiatku sme si obaja uvedomovali že rozbíjame rodinu,veľa krát sme sa to snažili ukončiť z vedomím že tak to bude lepšie,rozumnejšie,no vždy sa našla sila ktorá nás dala dokopy.Fungovali sme ,,tajne,,rok a pol a potom sa to jednou sms prevalilo.Priznala som sa manželovi,a napriek tomu že on chcel manželstvo zachrániť,moja láska k vyvolenému bola silnejšia.A tak som už rok a pol rozvedená,odsťahovaná(aj s deťmi),stále zo svojou láskou,a nič neľutujem.Nič.Každý človek má právo byt šťastný a ak mi osud alebo Boh postavil do cesty tohto človeka tak to tak malo byť.To je moj príbeh.Neporadím,lebo viem že je to velmi ťažké.Láska,nie vášeň,si nakoniec aj tak nájde cestu.(sun) (sun) Držím palce..

felicity, Št, 31. 12. 2009 - 15:21

Tesim sa s tebou ze sa ti tvoje rozhodnutie vyplatilo(sun) . Zaujimalo by ma ako sa so vsetkym vysporiadal manzel. A co deticky?

nanickvetka, Pi, 01. 01. 2010 - 19:26

Travlo to chvíľu a bolo to dosť ťažké,ale už to mame všetci za sebou..ak chceš viac vedieť napíš na mail a napíšem podrobnejšie ako to prebiehalo..

jaja01, Št, 31. 12. 2009 - 08:44

felicity, ja momentalne prezivam to iste s tym rozdielom, ze u nas sa to aj prevalilo a nedokazala som to ukoncit ani po tom, co o tom uz moj priatel vedel. Viem, ze mu tym strasne ublizujem, ale moja tuzba po NOM je silnejsia ako vsetky ostatne pocity. Viem presne co citis a prezivas. Ja nanho myslim neustale, cele dni, od rana do vecera, neustale si premietam vsetky spolocne chvile, vsetky nase rozhovory. Viem, ze vztah medzi nami by nefungoval a on onho ani nestoji, hlavne preto, ze som od neho podstatne starsia, z jeho strany je to len a len o vasni a sexe. Ja som sa bohuzial zamilovala a strasne sa trapim. Trapim sa aj kvoli tomu, ze som prenho len sexualna hracka, ale napriek vsetkemu ma to k nemu neskutocne taha. Nikdy v zivote som nezazila taku obrovsku vasen a tuzbu. Viem, ze to musim ukoncit, lebo sa utrapim a utrapim aj priatela, ktory chce aj napriek tomu zostat so mnou. Ale ta predstava, ze ho uz nikdy neuvidim ma doslova desi. Moze ma odsudzovat kto chce, pokial to nezazil, nepochopi. Tiez som si nikdy nemyslela, ze by som nieco take dopustila, ale stalo sa. Uz som to vlastne raz aj ukoncila, ale vydrzala som bez neho len 2 dni a vratila som sa. A viem, ze ked to definitivne skonci, budem sa trapit tak ako ty, neustale nanho mysliet a zufalo po nom tuzit. Takze radu, ako sa z toho dostat fakt nemam. Tu potrebujem aj ja.

felicity, Št, 31. 12. 2009 - 15:31

Uplne ta chapem. A zavidim vsetkym zenam ktore sa vedia v podobnej situacii odosobnit, hodit vsetko za hlavu a - ideme dalej! Ja si to tiez takto potichu vsetko pretrpievam a neviem ako z toho von. Len neviem ako by to vsetko bolo keby mi na to prisiel manzel, tvoj priatel ta musi fakt velmi lubit ked chce byt aj tak pri tebe, klobuk dolu! Chlapi totiz zensku neveru velmi tazko spracuju. Nemam pre teba radu, len prianie, nech ti novy rok prinesie rozuzlenie a riesenie, mozno bude aj bolestive, ale taky je zivot. Drzim ti palce a posielam objatie(hug) (hug)

marcy, Št, 31. 12. 2009 - 17:02

Ahojte,
tak som po case klikla na tieto stranky a precitala si pribeh felicity. A mozem pridat len svoju skusenost, ale podobnu ako ma klodik, t.j. z druhej strany. Za 2 roky trvajucej manzelovej nevery som si uzila trapenia az-az, nevedel sa rozhodnut pre mna a nase deti, vzdy bola ta druha pre neho prednejsia, nevedel to s nou kvoli nam ukoncit, stale to obaja zivili a dalej zivia. Tiez je to v ich pripade skor o vasni a ziadnych beznych starostiach, ktorymi zakonite prechadza kazdy vztah. Kedze on sa nevedel rozhodnut, musela som sa ja a uz teraz som rozvedena. A co moj byvaly ? Je sam, obcas sa s nou asi stretne a uziju si, a teraz, ked je volny a bez zavazkov, moze cakat na nu, kym sa ona rozvedie (a ci vobec dakedy to aj urobi, to je vo hviezdach). Rozbilo to nasu rodinu, jej rodina je tiez rozbita, aj ked ziju stale spolu, ale su poznaceni naveky. A keby sa moj byvaly teoreticky chcel k nam vratit, ja ho uz nechcem, kedze ja s detmi sme mu neboli dost dobre a nevazil si, co mal. Takze felicity, dobre porozmyslaj, kto znamena pre Teba viac a ci by si nestratila viac akoby si ziskala, keby si rozhodla pre neho. Drzim palce.

mushka, Št, 21. 01. 2010 - 10:52

Ahojte....ja mozem pridat story podobneho charakteru ako ty.....
Uz tri roky mam priatela ktoreho vlmi milujem.Avsak sa mi na vianoce 2008 prihodilo,ze som jedneho dna spoznala jeho kamarata z anglicka.Ani vo sne by mi nenapadlo ze sa mi moze nieco take stat.Velmi sme si s tym kamaratom sadli...az sa stalo co cert chcel...stretavali sme sa ...
museli sme to ukoncit z rovnakych dovodov ako ty
stale ked sa teraz stretneme je to take zvlastne...take tajomstvo o ktorom vieme len my.Ano je pravda ze som mohla svojho priatela opustit ale nemohla som,milujem len jeho.ako hovoris boli to nadherne chvile. Konecne po troch rokoch v podstate staleho trochu stereotypneho,ale krasneho vztahu sa stane nieco co v tebe znova prebudi vasen a najkrajsi pocit neviem ho pomenovat..laska zeby?!
u mna vsetko vyriesil len cas..aj to zamilovanie aj vsetko...ano mala som chvile trapenia ked som preklinala cely svet,ale nikdy som to neolutovla...zobrala som to ako fakt ktory som chcela spravit...a aj si myslim ze viem koli comu sa mi to stalo...totiz zistila som ze vo vzthu nesmie nikdy dojs ku stereotypu,treba sa on starat a prinasat nove veci.nikdy som sa netrapila vycitkami pretoze ma toto cele posunulo o krok dalej
nevycitaj si to,zober to ako fakt,kazda skusenost je dobra skusenost aj ta na prvy pohlad zla,lebo nam pomaha ucit sa a chovat sa v svojom vlastnom zivote...mysslim ze ta toto cele posilni...hlavne si to uz nevycitaj,nikomu sa nemusis ospravedlnovat pretoze len koli hociakym skusenostiam si taka aka si teraz a podla mna si skvela :-* otras sa nadychni a podho dalej...aj stym ze este niekoho lubis, ved to je to najkrajsie co clovek moze
toto je moj nazor

eryka14, Ut, 26. 01. 2010 - 12:12

Ahojte,tak s podobným problémom či skôr láskou som sa stretla aj ja,trvá to už sedem mesiacov a som dá sa povedať veľmi štastná,pritom mám starostlivého muža a super synov,no niečo mi v našom manželstve chýbalo a to som zistila až pri tomto mojom tajomnom kamarátovi, zatiaľ nebanujem a nechcem nič ukončiť,stále si píšeme, voláme a ak sa dá tak sme aj spolu a prežívame nádherné milovanie,ktoré ani jeden z nás vo svojich vťahoch nezažíva, myslíte,že je potrebné to ukončiť???obaja zatiaľ veľmi tajíme tento náš vzťah a snažíme sa držať ho pod uplnou kontrolou,ale na druhej strane ho ani jeden z nás nechce ukončiť,veď mi bez seba nevydržíme ani týždeň.
A na záver,myslím,že som trošku týmto strelená no je to ozaj krásne :-)(heart)

eva m, Ut, 26. 01. 2010 - 22:39

a myslis, ze je to aj ferove...?
Eva (sun)

Heja, Ut, 26. 01. 2010 - 12:14

a potom píšete že muži nevedia čo by chceli

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama