reklama

2x,kazdy inak a oba super

magdarka , 26. 10. 2009 - 08:41

reklama

Ahojte aj ja sa s nami chcem podelit o zazitok s porodu.Prvy raz som rodila 4.10.07,devat dni po termine.Lezala som 3dni vopred v nemocnici{prenasala som tak ma sledovali}a kazde rano mi slubovali vyvolanie.Raz bolo vela porodov,potom vela cisarov...Na 4den to uz malo byt naisto.No nastastie sa mi to rozbehlo v noci same.O 1.30 mi zacali bolesti,no boli slabe,pohoda.Po 8hodinach sa zacali stupnovat,manzel prisiel asi o 10tej.Celu dobu az do porodu ma drzal za ruku a ja som sa hojdala na lopte.Skvele som sa uvolnila,doporucujem.Posledna hodina{mala sa narodila o 12.45]bola dost neprijemna,muza som preklinala,lebo on bol na vine.Vytlacenie mi trvalo asi 15minut,uz som nevladala tam mi vsetci pomahali.Mala som pri porode lekara a 3sestricky.V ten den nas rodilo 6,ja som zacala prva a nakoniec ma vsetky predbehli:-P :-P Povedala som si ze uz nikdy viac.No to som nevedela ze o 20mesiacov tam budem zase.Na prvu dcerku sme 3roky cakali,nedarila sa tak ked som 11mesiacov po porode opat otehotnela bol to sok.Syn nebol vobec planovany:-O (giggle) Syna som tiez prenasala 9dni,rano som prisla na vyvolanie.Velmi som sa bala lebo svokra ma strasila ze vyvolany porod trva dlho{moze aj 2dni}.O 8.30 som prisla do vzdycharne,boli tam len 2holky co cakali na cisarsky.Tie odrodili,zostala som tam sama.Sedela som a vyplnovala 8-smerovky:-P :-P :-P Do 11.15 si ma nikto ani nevsimol:-O Potom mi vlozili tabletu na vyvolanie.Bolesti prisli za 30 minut.No bolo to uplne ine ako pri prvom porode.Tym ze mi dali vyvolavacku,vsetko sa strasne zrychlilo{nie ako tvrdila svokra}Muz prisiel o 14.30 a za hodinu bol maly na svete(rofl) Ta posledna hodina bol horor,kontrakcie prichadzali po 30 sekundach a boli total bolestive.Poslali ma do sprchy,ze sa mi ulavi...To boli keci...Bolo to este horsie.Stonala som tam,myslela som ze umriem..O 15.25 prisla sestra,ze ci uz citim tlaky na konecnik,ja ze neviem...Pozrela na mna,mne uz tiekla krv po nohach{maly sa tlacil uz von}Rychlo utriet,prejst na porodnu salu{ledva som tam dosmatlala}Ked som si lahla pozrela som na hodiny.Bolo 15.32,2x som potlacila a 15.35 bol maly na svete.Takze aj ked druhy porod bolel ovela viac ako prvy,bol super rychly(rofl) (rofl).PS:Muz bol pri dboch porodoch a hoci mi nijak nepomohol,bolesti som si musela odtrpiet sama:-P :-P Velmi mi pomohlo uz len to ze tam bol so mnou.Doporucujem kazdej mamae zobrat ocka so sebou(blush) (blush)


reklama


reklama

Ejka, Po, 26. 10. 2009 - 16:12

Citas mi myslienky!Aj ja doporucujem kazdej mamicke zobrat aj otecka!Moj manzel sa tiez zucastnil oboch,porodov,a bolo to super!Dokonca zahlasil,ze tretie odrodime aj doma!:-D A s Tvojou dcerkou oslavujeme naraz narodeniny,ale ja mam o trosku(giggle) viac!

apple, Ne, 15. 11. 2009 - 14:42

toto sa ako dobre čítalo(y) B-] nech ste všetci zdraví a šťastní(heart) ...ja som včera na CT pozerala o pôrodoch(som veľmi rada,že som to nepozerala pred mojim pôrodom,bo by som bola vystresovaná):-O

Eisha, Po, 01. 02. 2010 - 11:27

Ja som rodila 12 hodin. Zdalo sa mi, ze je to nekonecny pribeh. Plodova voda mi z casti odisla okolo polnoci. Tak sme hned s manzelom isli do porodnice. Tam sa tie kontrakcie stupnovali a casovo skracovali. Chcela som, aby bol manzel pri porode. On sa vsak tvaril dost neurcito. Chodieval so mnou na vysetrenia. Raz tam vsak skoro odpadol, ked sa lekarom cosi nezdalo v mojom brusku. Ja som bola celkom v pohode ale on... musel to ist predychat na chodbu.:-O Tak sme sa dohodli, ze pri porode bude dovtedy, dokedy to bude zvladat. Ak mu bude zle, moze kedykolvek odist. Ved ak by tam odpadol, lekari by mali robotu s nim a o mna by sa kto postaral? :-O Prvych 8 hodin bol pri mne a spolu so sestrickami stale dookola opakoval. Dychaj, z hlboka sa nadychni... tlac, tlac... Poviem Vam, som trpezliva osoba ale toto bolo uz aj na mna privela. Uz som tie slova vedela povedat aj odzadu. Bolo mi tak zle, stracala som silu aj chut dychat a tlacit... Povedala som si, ze v zivote nechcem nic mat so ziadnym chlapom. Ani s mojim manzelom. Nakoniec som bola velmi rada, ked opustil porodnu salu. Bola som taka vycerpana, ze par sekund po skonceni kontrakcii by som bola zaspala. Lenze tie bolesti znova a znova prichadzali... Niekolko minut po dvanastej hodine sa mi za pomoci lekarov narodil krasny zdravy chlapcek.
Hned zavolali dnu manzela, aby sa na nas prisiel pozriet. Bol dost vyplaseny ale velmi stastny.(clap)
Takze, otecko pri porode? Ano, aj nie. Ale aspon videl, ake to je rodit. Teraz je ovela citlivejsi a pozornejsi k nam obidvom. A o maleho sa stara ako druha mama. Keby mohol, tak aj koji. (rofl)

papradina, Po, 01. 02. 2010 - 23:11

pri mojom porode mali lekari robotu aj so mnou aj s ockom(giggle) (giggle) (giggle)

Liz, Pi, 27. 05. 2011 - 20:42

Ja mam sice 16 ale za to mam 5 mesacnu dcerku Nataliu a dalsie uz je na ceste... mna natalka total bolela rodila som 10 hodin ... no proste hroza ... ako je podla vas naj porod ja som prvy rodila vo vodea dalo sa ale bolesti to nestisilo

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama