reklama

Skolka.Ano ci nie?

magdarka , 14. 02. 2010 - 14:33

reklama

Moja dcera[4.10.07}pojde do skoly ako skoro 7 rocna.Teraz rozmyslam,ci ju dat na jesen do skolky alebo rok pockat.Ak ju dam teraz bude tam chodit vlastne az 4roky miesto troch.Ked si zratam 2 a 2,vyjde mi,ze do skolky by mala ist az na rok.No to bude mat uz skoro 4roky.Nebude v nevyhode oproti troj rocnym detom ktore budu s nou?Ved to bude vlastne o rok pozadu.Neviem ci chapete co chcem povedat..Bude sa ucit basnicky,pesnicky a pod.,ale ak ju dam teraz moze to vediet o rok skor ako ked ju dam az narok.
Som na materskej z druhym dietatom[8mesiacov}takze pre mna je vyhodnejsie nechat ju doma.Ved naco platit za skolku ked som doma?A to nehovorim,ze by som musela rano budit obe deti a teperit sa s nimi v case necase 3km do skolky.Mala by urcite dovliekla zo skolky kadejake choroby a nakazila aj bratceka..
No na druhej strane...Vela by sa naucila,zabavila by sa z detickami.Takto je stale len so mnou a niekedy na nej vydim,ze sa nudi a rada by sa zahrala s niekym inym ako len so mnou.Ma 5 rocnu sesternicu a vzdy je v 7-mom neby ked nas navstivy a hraju sa spolu.
Podotykam,ze byvam na dedine kde su az 2skolky,takze z prijatim by nemali byt ziadne problemy.Ja neviem....:-| :-| :-|


reklama


reklama

anjeli, Ne, 14. 02. 2010 - 22:14

Nebudem ti do toho moc kecať, magdarka, ale nebol by na začiatok vhodný kompromis? Daj malú do škôlky na pol dňa, t.j. ráno ju zanesieš , naobeduje sa ešte v škôlke a poobede budeš mať obe deti doma. Ráno do škôlky sa moc skoro chodiť nemusí, na ôsmu to myslím v pohode zvládneš. A keby sa maličkej moc nepáčilo, prerušíš a počkáš na rok alebo keď bude spokojná, necháš ju do poobedia. Na začiatok to nie je finančne náročné /na pol dňa/(clap). to, že by chodila aj 4 roky, čo na tom? A k sa jej bude páčiť, bude mať aj do života pekné spomienky. Horšie je to s chorobami, je lepšie posilňovať imunitu, ale aj tak sa tomu nevyhneš.;-( To je len môj názor, ktorý sa opiera o skúsenosti s dvoma deťmi, ale rozhodnúť si to budeš musieť sama. Alebo ti poradí niekto lepšie.(rofl)

lia6, Ne, 14. 02. 2010 - 21:36

Myslím, že moc to riešiš...ako píšeš, máš pocit, že malá sa doma nudí a detičky má rada...ak si nevieš rady, tak skús tú alternatívu, ktorú Ti radí Anjeli...chorobám sa nevyhneš, aj keď bude doma(sun)

dancul, Ne, 14. 02. 2010 - 21:59

Ahoj.Zapíš malú do škôlky.Nikde nie je napísané,že ju musíš dať do škôlky hneď na jeseň.Alebo je?
Mohli by ste ju dať po Novom roku a na pol dňa.Deti potrebujú seberovných.A možno by sa zlepšila aj v tom papaní.Ale rozhodnutie je len na tebe.:-)

Ajkak, Po, 15. 02. 2010 - 13:07

Ja by som ju určite do škôlky dala. Však musí byť doma "znudená" ... v škôlke majú detičky program. Je pravda, že s chorobnosťou je ťo oveľa horšie. Môj syn má 3 roky a do škôlky som ho dala bez rozmýšľania, chodila som do práce - teraz som na materskej, čakáme druhé bábätko. Ale vôbec neuvažujem, že by som ho nechala doma so mnou. V škôlke sa mu veľmi páči, čomu som aj ja veľmi rada :-). Určite pri dvoch deťoch bude ťažké, keď syn bude domov nosiť bacily, ale dúfam, že to zvládneme. Totiž odkedy nastúpil do škôlky, tak je skutočne každý druhý týždeň chorý, čo predtým nebol. Takže tu vidím jediné riziko, ktoré treba zvážiť ... ale možno je tvoja dcérka odolnejšia. uvidíme, ako my nakoniec "dopadneme", keď bude aj druhé dieťa na svete, ale dúfam, že syn do škôlky bude chodiť aj naďalej tak rád ako doteraz. Držím vám palce.
PS: Podľa mňa je škôlka pre detičky veľmi prospešná, pokiaľ tam netrpia a pokiaľ tam chodia rady.

mmajus, Po, 15. 02. 2010 - 13:49

Moja mama je učiteľkou v škôlke poviem len čo si myslím čo som postrehla za tie roky a tak ....podľa mňa by si ju mala dať do škôlky ....môže sa stať že o rok sa tak na teba naviaže že nebude chcieť chodiť a nebude sa vedieť zadeliť do kolektívu a budú to mať ťažké aj učiteľky aj ty aj mala ... spoznávajú nove deti majú sa s kým hrať a naučia sa básnický a rôzne iné hry aj krúžky napr. tanečná a tak .....môžeš to viacerými spôsobmi spraviť buď ju budeš dávať do škôlky len par kráť napr. 2-3 kráť do týždňa alebo len na pol dna pred spaním po ňu prídeš ....ja by som to tak skúsila a uvidíš a je jedno či pôjde v 7 rokov do školy skoro teraz všetky deti chodia až v siedmych buď že im zle roky vychádzajú ale nie sú ešte prípravne na školu tak majú odklad o rok .....to je teraz bežné .....ale toto je len môj názor

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama