reklama

POMOŽETE MI VYBRAŤ ŠKOLKU V KOŠICIACH???

nezlomna , 03. 04. 2010 - 13:54

reklama

AHOJ MAMINKY!!!
hoci má naša stella len 14 mesiacov, tak sa už obzerám po nejakej vhodnej škôlke, pretože ma všetci strašia že je nutné prihlášku podať aspoň rok dopredu, pretože je málo miest a nemuseli by mi ju vziať. Tak Vás chcem poprosiť o radu a vaše skúsenosti do akej škôlky dať malú.

Bývame v takmer v centre, pri Watsonovej ulici, takže by to nemalo byť ďaleko, chceli by sme aby pri škôlke bola aspon záhrada alebo nejaké stromy, jednoducho trocha prírody a tiež aby tam bola podľa možností aj angličtina.

Ale hlavné bude aby boli milé a chápavé učiteľky :) to je asi najdôležitejšie.

Tak raďte ako viete :)

DAKUJEM (heart) (sun) (flower)


reklama


reklama

babka Betka, So, 03. 04. 2010 - 17:07

Ahoj,mám veľmi dobré skúsenosti so škôlkou na Obrancov mieru.Chodili tam ešte moje deti a potom aj vnučky.Len ... neviem ako je s cudzím jazykom...(sun) (flower) (flower) (flower)

nezlomna, So, 03. 04. 2010 - 21:05

B-]no na ich stránku som sa práve dnes pozerala. vyzerá to tam dobre, angličtina tam je denne, majú aj tanečný súbor slniečko, zaoberajú sa zdravým životným štýlom čiže zdravý jedálniček, tiež zbierajú papier /takže vedú deti k ekológii/ a majú projekt prispievajúci k zdravému sedeniu, čiže aby detičky nemali skoliozu...

no som zatial nadšená...

meryrous, So, 03. 04. 2010 - 21:09

jooj super, otestuj ju a daj mi prosim ta echo, ani sa nenazdam a skolku pre maleho budem potrebovat aj ja (blush) vopred dakujeeeem

val, So, 03. 04. 2010 - 21:33

www.ms-muskatova.sk, tu je link na nasu skolku. Deti maju vela aktivit pocas dna, raz do tyzdna Aj, chodia na kruzky do centra volneho casu. Pani ucitelky su skvele a pani riadelka je uzasna osoba. Vrelo odporucam, sice je trochu pre teba dalej ale mrkni na stranku mozno ta presvedci (y)

Diky za kazde nove rano...

nezlomna, Po, 05. 04. 2010 - 08:19

B-]no idem sa pozrieť, ved ked tak rozmýšlam, tak sa aj tak máme v pláne sťahovať... síce nie daleko, ale predsa...
(sun)

sosňa, Po, 05. 04. 2010 - 20:19

Ahoj, tú prihlášku si už určite treba podať, u malého v škôlke už je naplnený stav pomalý na dva roky dopredu.
Na Obrancov mieru sú tri škôlky. Obrancov mieru 20 je najbližšie pri Národnej triede msobrancovmieru20.webstranky.net chodí tam už druhý syn. Anglinu majú v jednej triede denne, ale sú tam predškoláci prednostne a menšie deti, ak je miesto. S učiteľkami som nikdy nemala žiaden problém. Sú milé, k deťom veľmi jemné. Meniam im záchodiky pri každej tirede, minulý rok sa vymenili matrace, posteľné, vymaľovalo sa, nábytok je vymenený, koberce. Do škôlky dieťa nepotrebuje nič len pyžamko a uteráčik a papučky. Ďalšia škôlka na Obrancov mieru je 16, to je bližšie k Tolstého, tu sa nosí komplet všetko, matrac, vankúš, paplonček, posteľné. No a potom je tam špeciálne zariadenie "v strede", ktoré patrí pod Detskú nemocnicu, majú aj škôlku, počet detí je malý, majú špeciálne cvičenie, je tam hneď psychologička, logopedička, ale sú otvorený len do 15.30 či 16.00 teraz neviem presne.
Keďže chceš dvor, tak škôlka na križovatke Watsonovej a Komenského Ti vyhovovať nebude, teraz im tam ešte aj vyrúbali stromy.
Ďalšia škôlka je na Tatranského, to je medzi Amfikom a Tip-Topom, to je veľká škôlka, patrí pod Miestnu časť Staré mesto, kedysi ponúkali aj celotýždennú starostlivosť a nočné, boli tam deti lekárov z Fakultnej nemocnice, keď manželom vyšla obom nočná súčastne.
Ďalšia je škôlka na Jarnej, je malá, má len tri triedy. Hygiena a jedáleň je spoločná. Idú podľa nejakého špeciálneho plánu Step by step. Budova je zrekonštruovaná.
Trošku ďalej je Park Angelinum Montesori škôlka, deti v triedach pomiešané, len tvorivé drevené hračky, ... No ale manžel išiel minule okolo plota a učiteľka oslovila deti "čo vám šibe" :) možno mala len blbý deň :)
My sme škôlku menili, lebo na prvej sa synovi nepáčili záchodiky. Nepišal, držal no a keď už nevládal pustil do gatí, mesiac sme sa to snažili prekonať, ale museli sme škôlku zmeniť. Až teraz keď má sedem to z neho postupne lezie, čo sa tam vlastne dialo. Záchody mali všetci spoločné a jemu vadil rad detí a žiadne súkromie.

nezlomna, Ut, 06. 04. 2010 - 14:14

B-]jeeeeeej sosňa tak ti dakujem za takýto komplexný prehlad. asi by som najradšej predsa do tej na Obrancov mieru, kam chodí aj tvoj synček. Dnes som hovorila s dvoma kamoškami, jedna tam kedysi dokonca sama chodila a druhá tam mala nedávno ešte syna a velmi si chválila.

ešte raz veeeelmi pekne dakujem (sun) (sun) (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama