reklama

pomoooooc, prosim=)

lussii , 27. 07. 2010 - 13:21

reklama

ahojte maminy

obraciam sa na vas s prosbou o pomoc pri kojeni. mam krasnu dcerku ninu, kt. ma 5tyzdnov a je poriadny hlados. myslim, ze hned od zaciatku som kojenie zobrala za zly koniec. mlieko sa mi zacalo tvorit na cas, no mala bola hlados a asi som nemala dost. tak som zacala prikrmovat. no teraz mam mlieka aj nazvys, ale mam pocit, ze jej stale nestaci, bo uz je zvyknuta tahat z flase a je leniva potom poriadne mi vysat prsniky. al. moje mlieko je je dost silne pre nu. chcem sa opytat, ci sa da moje mlieko nejak zkvalitnit, aby jej stacilo. to ze nam bude chvilu trvat, aby si zvykla len na prsniky chapem, no hlavne ma zaujima vsetko ohladom mlieka. vase rady a postrehy...

dakujem za pomoc(y)


reklama


reklama

Klaudi, Ut, 27. 07. 2010 - 14:21

Ahoj,
najprv krátka otázočka: čo znamená, že je poriadny hladoš? Ako často papá?

akalenkak67, Ut, 27. 07. 2010 - 14:24

Tvoje mliečko je pre dcérku to najlepšie,čo jej môžeš dať.Neexistuje kvalitné a menej kvalitné mlieko ohladne kojenia.Tak ako dieťatko rastie,prispôsobuje sa aj mliečko potrebám dieťatka.Hlavne ty sa musíš primerane stravovať.Ja som svoje deti kojila všetky viac,než rok.Teraz máme doma 6mesačnú vnučku.Dcéra to kojenie už neraz chcela vzdať,lebo sa jej zdalo,že má málo mlieka,že mlieko je slabé....Teraz je šťastná,že ma poslúchla.Malá má pol roka,dcéra kojí dalej a z vnučky rastie pekná baculka.Okrem toho,že je to pohodlnejšie,šetrí korunky,ktoré by ináč investovala do náhrady mlieka.Okrem toho si šetrí robotu okolo vyvárania fliaš,cumlíkov.A materské mlieko má aj vela obranných látok voči rôznym alergiam.Takže sa len potráp,neustúp.Odporúčam to kojenie.Je to pre tvoje dieťatko to najlepšie,čo mu môžeš dať.(sun) (sun) (sun)

eva m, Ut, 27. 07. 2010 - 14:36

(y) (y) (y) (y)
Eva (sun)

Darinocka, Ut, 27. 07. 2010 - 14:32

akalenka presne (y) (hug) (y) (flower) (y) :-)

lussii, Ut, 27. 07. 2010 - 14:55

jasne, ja chcem kojit stoj co stoj, lebo je to pre malu naj. no mam strach, ze ked ju teraz budem trapit len a len na prsnik, aby nebola hladna. a chcem sa opytat, ci nevadi, ze mala si bude pytat jest kazdu hod al. castejsie?

eva m, Ut, 27. 07. 2010 - 14:58

moje deti boli v prvom obdobi po narodeni skoro stale na mne nacucnute;-) , vobec som neriesila nejake casove harmonogramy. Postupne sme si vytvorili orientacny rezim, ale KEDYKOLVEK chceli, som ich kojila, bez ohladu na hodinky.
lussii, neboj sa, ono sa to pekne rozbehne, len nestresuj, lebo stres tvoje dietatko vzciti.
Eva (sun)

lussii, Ut, 27. 07. 2010 - 14:57

klaudi
minka papa skoro kazdu hod, niekedy aj castejsie, ak ju len kojim. ked papame flasu, tak mi niekedy prespi aj 2 - 3 hod. ale pri kojeni sme skoro stale hore al. spime s prsnikom v ustach:-(

eva m, Ut, 27. 07. 2010 - 14:59

aj my sme tak spavali, s laskou na to spominam(hug) .
Ak sa to da, skus flasu vyradit z prevadzky:-)
Eva (sun)

Klaudi, Ut, 27. 07. 2010 - 15:14

Zo začiatku to tak býva... Ninka má ešte len 5 týždňov, to je presne ten čas,keď sa telo mamy aj telo bábätka vyrovnáva so zmenami - akokeby sa harmonizovali navzájom. Tento čas treba vydržať a potom sa to ustáli. Ja som svoje dcéry kojila každú 2 roky a začiatky boli vždy takéto. Keď trebalo, dala som jej prsník aj každú pol hodinu. Niekedy si vypýtala za pol hodinu, niekedy za tri hodinky. Pri kojení neexistuje pevný režim, ktorý údajne platí pri umelých výživách. Niekedy sú okolo nás poradcovia, ktorí trvdia opak, ale netreba sa dať , lebo iba materské mliečko je to, čo dieťatko naozaj potrebuje. Heslo pre teba: Neexistuje slabé mlieko!

ena74, Ut, 27. 07. 2010 - 15:14

tiež radím vyradiť fľašu jednoznačne. Budeš sa musieť obrniť veľkou dávkou trpezlivosti, aby ste to spolu zvládli. Čím častejšie ju budeš prikladať, tým viac mliečka sa bude tvoriť. Vec ponuky a dopytu. V umelom mliečku sú látky, ktoré podporujú plnšie bruško a tak dieťatko nepociťuje tak často hlad. Materské mliečko je veľmi ľahko stráviteľné, preto sa Ti zdá, že maličká je stále hladná. Pokiaľ má dostatočné množštvo mokrých plienok a dobrú stolicu tak je všetko o.k. Tiež som sa trápila so svojim dnes už 7,5 ročným synom. Potom to už bolo ok. Len odučiť po viac ako 2,5 roku bolo ťažšie. Takže nezúfaj, fľašu odložiť do tmavého kúta do špajze a užívaj si to. Ak to budeš sama chcieť zvládnete to obidve.(sun) (sun) (sun)

Klaudi, Ut, 27. 07. 2010 - 15:18

P.S.: ako hovorí Eva, deti sú skoro v tomto období stále nacucnuté, moja staršia potom zaspala s prsníkom v puse, keď som chcela, aby sa vyspala, nechala som ju... koniec koncov som si aj ja oddýchla. Zapla som si telku a bolo.

Kamila, Ut, 27. 07. 2010 - 15:25

vynechat flasu, moja najmladsia, podotykam stvrte dita, mi dala najviac zabrat, kojila som ju kazdu hodinu a pol, videla hviezdicky, co som mla take dorantane bradavky ale odmietala dokrmovat. Doktorka ma vtom podporovala, aj ked priberala pomenej, n a tri mesiace sa to u nas dost zlepsilo, stalo za to vydrzat. Najstarsiu dceru som ukecal an prsnik az po dvoch mesiacoch, kvoli inkubatoru bola na flasi, aj ked na odsatom mlieku, prisposobila sa, aj ked mi dala riadne zabrat. Skus si najs vo svojom okoli poradkynu dojcenia, neviem ci Adinka nepridala zoznam na tuto stranku. http://www.nanicmama.sk/poradna-dojcenia/zoznam-certifikovanych-poradky…

lussii, Ut, 27. 07. 2010 - 16:20

dakujem, no my sme v anglicku. tu ich je tiez dost, anglicky tiez viem.. no radsej dam na rady zo slovenska takto online =):-D

chrapka, Ut, 27. 07. 2010 - 16:30

aj ja sa pripajam k ostatnym priaznivcom kojenia. Urcite flasu dobre zaloz a uz nevytahuj. Nema zmysel riesit, ci mas dobre mliecko alebo slabe. Ak sa normalne stravujes, mliecko nemoze byt zle. Nasa Linduska ma 19 mes. a tiez este kojim. Materske mliecko je najzdravsie, najchutnejsie a najjednoduchsie riesenie pre dietatko aj pre maminu. Tak sa upokoj, nestresuj a prikladaj, ked si mala zapyta. Tes sa z toho, ze jej chuti :-) Drzim palce(sun) (sun) (sun)

ivusa, Ut, 27. 07. 2010 - 16:55

taktiez som zastancom kojenia. dcerka ta sa kojila cez den non-stop a v noci aj do 10 krat, teraz ma rok a uz jej pridavam materske mliecko do stravy. syncek ma mesiac a papa tiez velmi casto cez den - podotykam, ze mlieka mam haba-kuk :-) aale on je velky jedak. takze len trpezlivo kojit a kojit. mne osobne to velmi dava, vytvara to medzi mnou a detmi este tuhsie a krajsie puto. (heart) (sun)

succeed, Ut, 27. 07. 2010 - 20:15

zrusit ihned flasu a prikladat a prikladat co najcastejsie.....ved nie je nic lepsie ako materske mliecko. pripadne odporucam spojit sa s laktacnou poradkynou alebo prestudovat www.kojeni.net (mne to velmi pomohlo s laktacnou krizou) ;-)

Boba, St, 28. 07. 2010 - 14:15

Ja ta chapem, so synom som to mala take, ze z prsnika nechcel sat, tak som si odsavala (tiez som rodila v Anglicku, kupila som elektricku odsavacku Avent) a krmila ho z flase materskym mliekom. Ale dnes viem, ze som spravila chybu, mala som trvat na prsniku, pretoze ma to stalo neskutocne vela casu odsavanie, sterilizovanie atd. atd. preto som vydrzala iba pol roka. Tak ti radim - nukaj malej iba prsnik, neboj, ona vie, ze co je pre nu dobre, neumrie od hladu, zisti, ze z prsnika sice pomalsie a pracnejsie, ale predsa len ide mliecko. A uvidis, ze ked sa rozbehete, usetri ti to kopu casu a penazi. Bude silnejsia, bude sa vediet lepsie najest, este je malicka a potrebuje casto sat, ma maly zaludok. Drzim palce a vydrz (hug)

lussii, Št, 29. 07. 2010 - 15:06

chcem sa vas este opytat.. nevadi, ze mi mala cez den skoro vobec nebuva? v noci je to celkom fajn, ja sa celkom v pohode vyspim, no cez den nina viac hore ako spi a stale je na prsniku.. tak ci je to ok..

marttinka, Ne, 07. 08. 2011 - 12:29

...moja bola prve dva mesiace taká a potom to samé prešlo. Tiež som mala pocit , že celý deň len kojím.Aj variť sme museli večer , lebo cez deň som pri nej nedokázala.
Všetko prejde, len vydrž....ked sa dobre stravuješ tak aj mliečko má dosť vitamínov. Držte sa (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)

georgina, Ne, 07. 08. 2011 - 12:31

Marttinka, Lussii tu písala pred rokom (kuk na dátum pod nadpisom a nad jednotlivými komentármi) :-) ;-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama